Kategórie
Bike-techBikovanie po Zobore - Nitra # MTB # cross-country # spoločné výjazdy # cyklotrasy # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
Výpredaj GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl poseidon blue/light green matt
739 €
MOC 869 €
-25% Rock Machine Catherine 40-29 dámsky bicykel, ružová/červená
779 €
-25%
MOC 1 059 €
Akcia -16% SR SUNTOUR vidlica RAIDON32 Boost RLR 120 15QLC 27.5+ CTS čierna matná
234 €
-16%
MOC 429 €
savings SR SUNTOUR AION RC 15QLC32 CTS 27.5 odpružená vidlica, 160 mm
257 €
savings
MOC 469 €
savings RockShox Judy Silver TK A3 27.5" Boost odpružená vidlica
od 227 €
savings
MOC 361 €
-19% RockShox REBA Gold Isolator 2P Remote 27.5" odpružená vidlica, 120 mm
439 €
-19%
MOC 549 €
Výpredaj -5% RockShox Lyrik Ultimate RC2 D1 27.5" odpružená vidlice, 160 mm, zelená
929 €
-5%
MOC 1 229 €
Este by som pridal jednu drobnost. Od Zvislej jaskyne smeom na Vapenik, cez tu luku smerom k Vevericej bani je tiez taky trailik. Potom sa napoji tou cestou k bani na tvoj uz vyznaceny trail. Zvrchu sa ide z lavej strany okolo bane. Neviem nakolko sa to da zist na bicykli je to tam celkom strme.
Nesiel som sice tadial este bicyklom ale ked idem peso tak su tam vidiet stopy po bicykli.
PS: v nedelu sme isli krasny okruh z mesta popri rieke az po Velky Cetin potom smer Pana a odtial naspat po novej cyklotrase do mesta. Az na kratky usek v Krskanoch (ktory sa da obist) je to cele asfalt.
Doplnil by som moznost vyslapu po tom ciarkovanom chodniku z vychodu az cca 20m (kym ta nezastavi velky balvanpod vrchol Zibrice. Kto vyslape nad kamenolom, moze pocvicit aj tento vyslap.
Podobne spojnica z vychodnej strany (opat ta ciarkovana cesta) popod Vapennik s napojenim sa na hreben nad kamenolomom. Zospodu sapatelne okrem par metrov cez nizke kriky.
edit: o tom Vapenniku piseme asi vsetci traja.
Môj záver:
Ísť do Veveričej bane je zbytočné. Je to bez výhľadu a pokračovať sa dá len vedľa biku. Od Veveričej bane na Vápeník je to 1/3 tlačenka a 2/3 hnusná stojka.
Na Vápeník je vhodné odbočiť od hlavného lomu. Je to pekné miestečko s dobrým výhľadom. (taký istý výhľad je však aj z okraju lomu.) Napr. včera pri tom severnom vetrisku bol na Vápeníku kľud ale na okraji lomu ma išlo sfúknuť. Teda za určitých okolností sa tých pár sto metrov na ten Vápeník oplatí z vrchu odbočiť.
Ísť Žibricu od východu mimo asfaltku do lomu je slušná makačka. (neodporúčam "amatérom")
( Objavil som ďalšiu schodnú lesnú cestu z tohto smeru. Tá už ale je totál stoják. - do máp doplním )
Zase pomaly zarasta chodnik od vrchu kamenolomu po luku pod Zibricou. za chvilu sa prida malincie a tie lepkave buriny, pole pod diviaciskom bude nezjazdne a v lete opat zostane okolo Zibrice len stara klasika.
Galipet: pekna praca
Na Gymes je to tiez slusny vyslap.Zjazdne v oboch smeroch, resp. az hore.
Cesty som zaniesol aj do mapy.
BTW v lesoparku smerom na Jarok je pekný krátky trailik. Vieme o ňom niečo?