Keďže v komentároch som si všimol, že viacerí by ste sa do toho "Gerlachingu" dali, ja tiež, vytvoril som toto vlákno, kde sa môžete pochváliť svojim progresom.
Pravidlá platia ako pri Everestingu, okrem nastúpaných metrov samozrejme:
1.) Jeden kopec
2.) V rámci jedného výjazdu
3.) 2655 nastúpaných metrov
Odhliadnuc od toho ze konceptu Everestingu vobec nerozumiem tak tu vami navrhovany Gerlaching s pravidlami Everestingu podla mna nie je ani ziadna vyzva s tymi vyskovymi, ked clovek chce tak to da na kopcovitom celodennom vyjazde. Vzdy som myslel ze Everesting ludia robia len aby za zapisali niekam do tabulky a aby o sebe zvysili povedomie. Preco potom nedate niektoru z oficialnych verzii Everestingu, tu mensiu half (basecamp) verziu s oficial pravidlami a zapisom do tabulky https://everesting.cc/basecamp-rules/.
A ak to nechcete oficialne preco sa chcete tryznit stupidnymi pravidlami koli ktorym musite slapat jednu a tu istu cestu dookola niekolko krat, nielen slapat ale ju i zjazdit. Pritom si mozete vymysliet vlastne pravidla ktore davaju vacsi zmysel. Napriklad pojazdit vsetky kopce na okoli pricom zakazdym zijst nadol do toho isteho bodu alebo na vyslap na kopec pouzivat postupne vsetky chodniky, robit vyslap na bikeparkovy kopec a spustat sa nadol postupne roznymi trailami (Kalnica je na toto fajn), na hrebeni vyslapat postupne podla vysky zoradene vrchy atd. Moznosti je strasne vela, clovek si len urci vyskove metre a naplanuje co mu vyhovuje a bavi ho. Ano pravda, nema to nic s turistickym ci horolezeckym vystupom na nejaky kopec, rovnako ako Everesting nema nic spolocne s vystupom na Everest. Ani to ze to treba slapat a zjazdovat tou istou trasou nema s vystupom na Everest nic spolocne, predsa sa vystupova trasa meni, nie su tam dookola rovnake useky takze mi dava vacsi zmysel menit vystupovu trasu na bajku a neopakovat dookola to iste. Everesting ako taky si viem predstavit robit k nejakemu vyrociu vystupu a to presnym stylom ako postupne prebiehal, cize mat rozne trasy a simulovat vynasky medzi tabormi tak ako prebiahali (BC -> C1 jeden niekolkokrat opakovany vystup, C1->C2 iny opakovany vystup atd)
Vdaka za odpoved i za to co mi doporucujes. A teraz ti skusim ukazat ze tvoje body 1.) a 2.) nie su pravda a to jednoduchou upravou challengu, predpokladam ze bude fungovat i pri "Gerlachingu". Ide o to ze ku "Gerlaching"/Everesting pravidlam doplnime este jedno a to Nikde nezverejnovat uspesne dokoncenie challengu ani to ze sa na to chystate. Cize ziadny Instagram, Facebook, clanok, video, nezverejnovat gpx, ak Strava tak len privatny zaznam, nehovorit o tom doma ani kamosom, nepisat o tom komukolvek (vratane mna) privatne spravy a uz vobec zapisovat sa do nejakej tabulky. Nemal by to byt problem kedze to robite 1.) pre seba 2.) pre zabavu Challenge je v tom sam sebe dokazat ze je to zabava a clovek to robi pre seba. Kolko ludi by asi opakovalo ten isty vystup x-krat dookola keby sa o tom nemohli pochvalit? Myslim ze v tomto vlakne uvidime kde je nakoniec pravda a co je pravy dovod preco podobne challenge ludia plnia.
dashboard....presne kvôli takýmto ako ty, sem prestávajú chodiť ľudia, ktorí to robia fakt pre zábavu...
Gratulujem ti k výhre, máš pravdu. Jezus prosím, blokni toto vlákno. Ďakujem
Co take som urobil ze by koli tomu mali odchadzat ludia? Nikto vam v nicom nebrani ani vas neodsudzuje za to ze sa na nieco take date. Ani vas neporovnavam so sebou. Napisal som svoj nazor o tom ze to ide i zabavnejsou formou v pripade ze vam ide o zabavu a oficialnou cestou ak sa chcete dostat do tabulky. Nebola to ani ziadna sutaz pokial viem, ze by som mal nieco vyhrat. Nikoho nenutim to tymto sposobom riesit. Nemusis to hned v zaciatku rusit. Vsak ak to robis pre to co si napisal tak ti moze byt uplne jedno co ti kde kto napise. Ospravedlnujem sa.
Jezus vlakno neblokuj ale vymaz moje prispevky v nom prosim, nechcem kazit ludom radost z jazdy ani ich vyhanat od kompu. Vdaka
Napísal si svoj názor, ktorý nikto od teba nežiadal. Znegoval si myšlienku, napísal x dôvodov, že prečo to nerobiť, resp. nie tak, ako som napísal....a teraz sa tu brániš, že to bol len názor a že si nechcel.
Každá myšlienka sa nejako rodí, nie je dokonalá od začiatku. Postupne by sme to zlepšovali. Chýba veľa detailov... A ľudia ako tu ju hneď odsúdia a znechutia skôr, než vôbec začne. Lebo sa to dá inak. Ja tu končím, môžeš sa činiť.
Prosim ta co to blabolis? Ked si precitas moj prvy prispevok poriadne tak urcite zistis ze to co ty povazujes za odsudenie a znechutenie su otazky a navrhy k brainstormingu ktory ste nad tym zacali. V tom texte su i otazniky tak nerozumiem ako si si to dokazal vysvetlit po svojom. No a druhy prispevok mal na priklade ukazat ze to ludia nerobia len preto ze ich to bavi ale je za tym i nieco ine a istym sposobom rovnako uspokojujuce. Podla toho ako si sa zacal od toho bodu spravat musis uznat ze som udrel klinec po hlavicke. A hlavne mal ten moj druhy prispevok ukazat to ze tie odpovede na moje otazky a navrhy neboli uplne uprimne. Nikde som nepisal ze je to tak ako to chcete spravit nespravne a ze to nerobte. Sam tu tvrdis ze myslienka sa rodi a na zaciatku nie je dokonala, chcel som len pomoct s napadmi ktore vas mozno nenapadli, mozno tebe zmysel nedavaju ale niekomu inemu zase davat zmysel mozu. Vdaka ze si na to vsetko reagoval tak ako si reagoval (y).
Prosim ta co to blabolis? Ked si precitas moj prvy prispevok poriadne tak urcite zistis ze to co ty povazujes za odsudenie a znechutenie su otazky a navrhy k brainstormingu ktory ste nad tym zacali. V tom texte su i otazniky tak nerozumiem ako si si to dokazal vysvetlit po svojom. No a druhy prispevok mal na priklade ukazat ze to ludia nerobia len preto ze ich to bavi ale je za tym i nieco ine a istym sposobom rovnako uspokojujuce. Podla toho ako si sa zacal od toho bodu spravat musis uznat ze som udrel klinec po hlavicke. A hlavne mal ten moj druhy prispevok ukazat to ze tie odpovede na moje otazky a navrhy neboli uplne uprimne. Nikde som nepisal ze je to tak ako to chcete spravit nespravne a ze to nerobte. Sam tu tvrdis ze myslienka sa rodi a na zaciatku nie je dokonala, chcel som len pomoct s napadmi ktore vas mozno nenapadli, mozno tebe zmysel nedavaju ale niekomu inemu zase davat zmysel mozu. Vdaka ze si na to vsetko reagoval tak ako si reagoval (y).
Takže Gerlaching s pravidlami Everestingu podla mna nie je ani ziadna vyzva s tymi vyskovymi, ked clovek chce tak to da na kopcovitom celodennom vyjazde je návrh alebo otázka?
A druhý príspevok je úplne mimo.
Niekto to robí pre seba, iný pre zábavu. A zábavné na tom môže byť práve porovnávanie s inými, preberanie plánov s kamarátmi, byť inšpiráciou pre iných, a pod.
ivast: to je prave ta vyzva .. raz som nieco podobne zrobil , ked som trenoval , kvoli Kralovej Holi .. spravil som ten kopcek 5x a odvtedy uz nikdy .. ale plno skrecov som videl na traile nad Bojnicami. Ked to cloveka bavi, tak preco nie
A nastupane metre merane zariadenim s barometrom, nie s aplikaciou v mobile
Dnesny result .. mobilny telefon, strava appka, prevysenie 1129m, tachac s barometrom 1151m .. vcera appka 530m, tachac 535, nedela appka 691m, tachac 720, piatok dlhy vyjazd appka (iny mobil) 2335m, tachac 2373m .. a takto cca by som ti mohol ukazat dalsich asi 80 zaznamov. Samozrejme, takto to spocita Strava (backend), ak by som taky zaznam nahral sem na mtbiker, tak by to boli ine hausnumera /ak by to nebol gpx uz zo stravy, kde su vyskove body/ .. samozrejme, vyskove nemeria appka, ale backendovy software Stravy na ich serveri. Samotna aplikacia by toho vela nenamerala, resp. len blbe hausnumera, to je jasne. Ale pisem to len pre poriadok, dnes uz ten barometer neni vzdy vyhra, bohuzial .. ten moj (to viem uz dhsie), malinko obcas premeriava a obcas trochu aj zblbne (starsie tachace mi toto nerobili). Niektore ine tachace s barometrom robia aj vacsie blbosti (videl som). Ak mas ale spolahlivy zdroj na vypocty mapovych podkladov, tak tam to moze byt slusne spolahlive. Ale najlepsie je, ak mas kopec, ktory postupne ide nahor (nema hupiky), proste pozries nadmorsku vysku dole a hore a vybavene (hoc aj turisticke stlpiky, ak su(. Nepotrebujes potom vobec nic. Len pocitadlo na kolecka
lto aby sme nespamovali mimo temy, par prikladov odo mna a mozme to uzavriet:
Lezyne (strava)
352 (327) tu, kedze som siel jednoduchy kopec 3x hore, tych 352 jednoducho sedi so suctom rozdielov nadmorskych vysok
832 (847)
962 (1008)
1637 (1655) Locus app dokonca 2105
924 (972)
1023 (1075)
zda sa ze strava vyrazne vylepsila logaritmy na vypocet vm (rozdiel 1-5%, uz nie 20% a viac) ... tie rozdiely su uz takmer na urovni rozdielov medzi roznymi barometrickymi zariadeniami ... niekedy sa cudujem, ked si pozriem na strave vyjazdy napr. po MTB preteku (identicka trasa) a co pretekar to ine nastupane metre (rozdiely aj v desiatkach metrov)
Takže Gerlaching s pravidlami Everestingu podla mna nie je ani ziadna vyzva s tymi vyskovymi, ked clovek chce tak to da na kopcovitom celodennom vyjazde je návrh alebo otázka?
A co je to podla teba? Podla mna cast vety vytrhnutej z kontextu. Snad si nemyslis ze ked napisem ze v prvom prispevku sa pytam a zaroven navrhujem, ze to znamena ze kazda jedna veta alebo jej cast z prispevku ktoru skopirujes bude bud navrh alebo otazka. Skusim ti ju teda vysvetlit. Ta veta je akysi uvod do problematiky a spolu s ostatnymi vetami v tom prvom odstavci znamena ze Gerlaching ako taky je pomerne jednoduchy tak navrhujem skusit polovicny Everesting (4424m) ktoreho zdolanim sa clovek dostane do oficialnej tabulky na oficialnej stranke Everestingu.
Jediny blame ktory som tam zo seba vypustil je blame na pravidla, ktore su sice uz dost zjednoduchsene oproti tomu ake boli na zaciatku ale stale su dost divoke. Ano sledujem to odkedy tento challenge uzrel svetlo sveta a kedy ludia este riesili vymenu bateriek v zariadeni bez toho aby to zrusilo nahravanie zaznamu. Uz vtedy padali prve navrhy na Gerlaching a uz vtedy mi ludia co Gerlaching spravili tvrdili ze to mohli potiahnut na viac.
[quote="@1604105"A druhý príspevok je úplne mimo.
Niekto to robí pre seba, iný pre zábavu. A zábavné na tom môže byť práve porovnávanie s inými, preberanie plánov s kamarátmi, byť inšpiráciou pre iných, a pod.[/quote]
V tomto mas pravdu a je to vec co mi vobec nenapadla. Kedze to co popisujes pri Gerlachingu osobne nepovazujem za zabavu tak som automaticky tu zabavu povazoval za zabavu z jazdenia
lto aby sme nespamovali mimo temy, par prikladov odo mna a mozme to uzavriet:
Lezyne (strava)
352 (327) tu, kedze som siel jednoduchy kopec 3x hore, tych 352 jednoducho sedi so suctom rozdielov nadmorskych vysok
832 (847)
962 (1008)
924 (972)
1023 (1075)
zda sa ze strava vyrazne vylepsila logaritmy na vypocet vm (rozdiel 1-5%, uz nie 20% a viac) ... tie rozdiely su uz takmer na urovni rozdielov medzi roznymi barometrickymi zariadeniami ... niekedy sa cudujem, ked si pozriem na strave vyjazdy napr. po MTB preteku (identicka trasa) a co pretekar to ine nastupane metre (rozdiely aj v desiatkach metrov)
Strava riesi nadmorsku vysku tromi roznymi "vypoctami".
1.) pokial mas barometer tak data berie z neho
2.) pokial barometer nemas ale Strava ma dostatocny zaznam prejazdov jazdcami ktory barometer mali, tak to spriemeruje a vysledne cislo hodi ako tvoju nadmorsku vysku v danom bode
3.) neviem ci je toto posledna moznost ale pokial strava nema data od uzivatelov tak pouzije data z dostupnych mapovych podkladov, cize asi najviac nepresne cislo
Cize staci ked bude viac a viac ludi ktory maju nespravny vystup z barometra tak bude viac a viac ulietat prevysenie. Barometer nemam, moderne to uz asi nejak kalibruju sami ale pokial nenakalibrujes alebo sa ti zmeni pocko tak ti i s barometrom budu vyskove metre ulietavat
- nemyslim, ze priemeruje .. mas na to srtm body .. jazdim na dost miestach, kde moc ludi nie a nevidim problem .. ale je mozne, ze tam, kde to ma "statisticky" zmaknute, to moze brat
- zmena pocasia nie je velky problem .. na to su high pass filtre .. je sice pravda , ze zalezi na algoritme, ale neni to velky problem .. za roky jazdenia z HAC4/4000 mi to neulietavalo ani v burkach, tento novsi je ponekud horsi
v kazdom pripade, ani ty ani ja nevieme ako to strava riesi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ak to nechcete oficialne preco sa chcete tryznit stupidnymi pravidlami koli ktorym musite slapat jednu a tu istu cestu dookola niekolko krat, nielen slapat ale ju i zjazdit. Pritom si mozete vymysliet vlastne pravidla ktore davaju vacsi zmysel. Napriklad pojazdit vsetky kopce na okoli pricom zakazdym zijst nadol do toho isteho bodu alebo na vyslap na kopec pouzivat postupne vsetky chodniky, robit vyslap na bikeparkovy kopec a spustat sa nadol postupne roznymi trailami (Kalnica je na toto fajn), na hrebeni vyslapat postupne podla vysky zoradene vrchy atd. Moznosti je strasne vela, clovek si len urci vyskove metre a naplanuje co mu vyhovuje a bavi ho. Ano pravda, nema to nic s turistickym ci horolezeckym vystupom na nejaky kopec, rovnako ako Everesting nema nic spolocne s vystupom na Everest. Ani to ze to treba slapat a zjazdovat tou istou trasou nema s vystupom na Everest nic spolocne, predsa sa vystupova trasa meni, nie su tam dookola rovnake useky takze mi dava vacsi zmysel menit vystupovu trasu na bajku a neopakovat dookola to iste. Everesting ako taky si viem predstavit robit k nejakemu vyrociu vystupu a to presnym stylom ako postupne prebiehal, cize mat rozne trasy a simulovat vynasky medzi tabormi tak ako prebiahali (BC -> C1 jeden niekolkokrat opakovany vystup, C1->C2 iny opakovany vystup atd)
2.) Robíme to pre seba
3.) Kto chce pridá sa, kto nie, môže to ignorovať (to doporučujem tebe dashboard )
Gratulujem ti k výhre, máš pravdu.
Jezus prosím, blokni toto vlákno. Ďakujem
Jezus vlakno neblokuj ale vymaz moje prispevky v nom prosim, nechcem kazit ludom radost z jazdy ani ich vyhanat od kompu. Vdaka
Každá myšlienka sa nejako rodí, nie je dokonalá od začiatku. Postupne by sme to zlepšovali. Chýba veľa detailov... A ľudia ako tu ju hneď odsúdia a znechutia skôr, než vôbec začne. Lebo sa to dá inak. Ja tu končím, môžeš sa činiť.
https://www.mtbiker.sk/clanky/123405/everesting-ako-sa-da-zvladnut-10-000-vyskovych-metrov.html
Niežeby som to sám chcel hneď skúsiť ale pre niekoho to môže byť zaujímava výzva.
A druhý príspevok je úplne mimo.
Niekto to robí pre seba, iný pre zábavu. A zábavné na tom môže byť práve porovnávanie s inými, preberanie plánov s kamarátmi, byť inšpiráciou pre iných, a pod.
Dnesny result .. mobilny telefon, strava appka, prevysenie 1129m, tachac s barometrom 1151m
Lezyne (strava)
832 (847)
962 (1008)
924 (972)
1023 (1075)
A co je to podla teba? Podla mna cast vety vytrhnutej z kontextu. Snad si nemyslis ze ked napisem ze v prvom prispevku sa pytam a zaroven navrhujem, ze to znamena ze kazda jedna veta alebo jej cast z prispevku ktoru skopirujes bude bud navrh alebo otazka. Skusim ti ju teda vysvetlit. Ta veta je akysi uvod do problematiky a spolu s ostatnymi vetami v tom prvom odstavci znamena ze Gerlaching ako taky je pomerne jednoduchy tak navrhujem skusit polovicny Everesting (4424m) ktoreho zdolanim sa clovek dostane do oficialnej tabulky na oficialnej stranke Everestingu.
Jediny blame ktory som tam zo seba vypustil je blame na pravidla, ktore su sice uz dost zjednoduchsene oproti tomu ake boli na zaciatku ale stale su dost divoke. Ano sledujem to odkedy tento challenge uzrel svetlo sveta a kedy ludia este riesili vymenu bateriek v zariadeni bez toho aby to zrusilo nahravanie zaznamu. Uz vtedy padali prve navrhy na Gerlaching a uz vtedy mi ludia co Gerlaching spravili tvrdili ze to mohli potiahnut na viac.
[quote="@1604105"A druhý príspevok je úplne mimo.
Niekto to robí pre seba, iný pre zábavu. A zábavné na tom môže byť práve porovnávanie s inými, preberanie plánov s kamarátmi, byť inšpiráciou pre iných, a pod.[/quote]
V tomto mas pravdu a je to vec co mi vobec nenapadla. Kedze to co popisujes pri Gerlachingu osobne nepovazujem za zabavu tak som automaticky tu zabavu povazoval za zabavu z jazdenia
Lezyne (strava)
832 (847)
962 (1008)
924 (972)
1023 (1075)
Strava riesi nadmorsku vysku tromi roznymi "vypoctami".
1.) pokial mas barometer tak data berie z neho
2.) pokial barometer nemas ale Strava ma dostatocny zaznam prejazdov jazdcami ktory barometer mali, tak to spriemeruje a vysledne cislo hodi ako tvoju nadmorsku vysku v danom bode
3.) neviem ci je toto posledna moznost ale pokial strava nema data od uzivatelov tak pouzije data z dostupnych mapovych podkladov, cize asi najviac nepresne cislo
Cize staci ked bude viac a viac ludi ktory maju nespravny vystup z barometra tak bude viac a viac ulietat prevysenie. Barometer nemam, moderne to uz asi nejak kalibruju sami ale pokial nenakalibrujes alebo sa ti zmeni pocko tak ti i s barometrom budu vyskove metre ulietavat
- zmena pocasia nie je velky problem .. na to su high pass filtre .. je sice pravda , ze zalezi na algoritme, ale neni to velky problem .. za roky jazdenia z HAC4/4000 mi to neulietavalo ani v burkach, tento novsi je ponekud horsi
v kazdom pripade, ani ty ani ja nevieme ako to strava riesi