Žiadne kecy ale stratené staré zlaté časy fyzicky zdatnej populácie bez ebikov, mobilov, virtuálnej reality, sociálno - sieťovej špiny, ...
V lete hodina cesty peši - žiadne ,,drahé,, MHD na Delňu /prírodné kúpalisko pri Prešove/ so 40 haliermi = 1 euro cent vo vrecku, vstup zadarmo cez plot, celý deň kúpanie s partiou, chytanie malých rybiek medzi kameňmi z vytekajúceho potoka, celodenná strava ? 2 ks polkrajca chleba po 20 halierov + nejaké kyslé slivky, čerešne okolo cesty do Hanisky , poobede hodina cesty späť pešo. Žiadne sledovanie či je nabitý mobil, SMS - ky. V zime ? Hokej na Sekčove /rieky niekedy dokonca zamrzali / od vidím do nevidím, omrznuté prsty na nohách, ... Žiadne vysedávanie za počítačom, pri telke. Moju predvčeralšiu trasu /56 rokov/ bez ebike tu radšej ani nedávam.
Dnes ma v kopci nad Peknou cestou (tu: https://mapy.hiking.sk/?x=17.11831&y=48.21395&ref=permalink) obehol asi 16-17 ročny sádelníček na ebajku. Som mu zakričal, že či sa nehanbí. Chyba jeho tatka, lebo ten to ťahal za nim, čochvila ma obiehal taky vyšportovany 40-nik, myslim, že mal slušnu kondičku na rozdiel od syna-sádelníčka. Škoda, mal byť tvrdší na synka, vziať mu tablet, PC a miesto smartfonu staru nokiu 3100. A večer zamknuť chladničku.Mlady takto nadobudne presvedčenie, že može všetko, aj ked nemôže. Barlička sa najde vždy. Škoda, že takyto už nezažiju 2 roky v zelenom, to by sa prevetral chlapec.
Moja trasa bez elektriky, mam 57 rokov. https://www.strava.com/activities/3873429379
Za jedno, sadelňáci sú už bohužiaľ (niektoré) deti v oveľa, oveľa nižšom veku a (niektorí) tatkovia sú na to ešte pyšní, smutno-vtipné... Realita dnešnej doby. Ale tak čo. Ku ebajkom - možno aj do posilovne sa bude chodiť zdvíhať činky so žeriavom ? tiež to pritiahne ľudí do posilovní a budú mať pocit, že posilňujú... Ale za ďalšie, neviem čo také máte s tou vojnou furt (nebrať osobne - celá "vaša" generácia)...
V tomto duvesovom prípade - na čo naráža so spomínaným ebikerom - zrejme ,,vojna,, v trvaní napr. 2 roky prispela k redukcii váhy. Zabezpečilo to trocha viac pohybu a žiadne prežieranie sa. Strava 3 x denne, žiadne čipsové a dalších x ,,energetických,, vložiek.
To ste boli kedy a kde ? V arme sa denne dorážať ? Zo žoldu 180 korún mesačne ?
To bolo ešte za Ferenc Jožka
To je predsa jedno kedy a kde. Ide o to ako by to bolo teraz. Napr dnes by už asi nechodili iba na pivo, možnosti na zahananie smútku je ďaleko viacej...
Ja som mal v prepocte skoro 20€ zold takze aj na pivo bolo! K pivu zelenu uz z vlastnych nasetrenych predvojnovych penazi bolo treba doplatit. Ktohovie ako je to teraz v presovskom Ciernom Orly fcul.
Ja som bol pol roka na peeške v Havlíčkovom Brode a potom rok a pol v Znojme. No počkajte. To vy ste ale boli na vojne o 10 rokov neskôr už po totalite.
Dnes som si dal (pre mna vynimocnych) 211 km z Kosic do Banskej Bystrice. A tu citam o takychto porciach. Ved vy cloveku nedoprajete ani na chvilku pocit vynimocnosti. Ts ts.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V lete hodina cesty peši - žiadne ,,drahé,, MHD na Delňu /prírodné kúpalisko pri Prešove/ so 40 haliermi = 1 euro cent
Moja trasa bez elektriky, mam 57 rokov.
https://www.strava.com/activities/3873429379
Za jedno, sadelňáci sú už bohužiaľ (niektoré) deti v oveľa, oveľa nižšom veku a (niektorí) tatkovia sú na to ešte pyšní, smutno-vtipné... Realita dnešnej doby. Ale tak čo. Ku ebajkom - možno aj do posilovne sa bude chodiť zdvíhať činky so žeriavom ? tiež to pritiahne ľudí do posilovní a budú mať pocit, že posilňujú... Ale za ďalšie, neviem čo také máte s tou vojnou furt (nebrať osobne - celá "vaša" generácia)...
Ja som mal 120 kčs, tiež sa divím, už si nepamätám ako to bolo možné, ale dalo sa to
To bolo ešte za Ferenc Jožka
To je predsa jedno kedy a kde. Ide o to ako by to bolo teraz. Napr dnes by už asi nechodili iba na pivo, možnosti na zahananie smútku je ďaleko viacej...
Si pribral 25 kilo ? Ja ani deko. A neviem či som nemal aj viac ako 180 korún žold za radistu 1. triedy
Nepribral, ale armu som absolvoval denne
a na pivo sme to mali 7-12 km, naj hospoda bola 12 km