Lubo skus v podchode na centralnom.Teraz mi tam robil rozne boty.Taky starsi pan stara skola skus sa opytat.Daval som jtam nedavno jedny boty trvalo to dlhsie bo sa to musi zalepit pod najskym tlakom asi v nejakom podtlaku ci co.Skus uvidis za navstevu nic nedas.Daj potom vediet ako si dopadol.
rasto - ktory podchod myslis? By som tiez skusil turisticke topanky dat, do www.restday.sk sa mi nechce posielat, hoci mam s nimi dobru skusenost s manzelkinimi topankami.
Dnešná. Je možné zlomiť takto malý prevodník ? 2 šrúby mi tam chýbali tak neviem či vypadli niekedy počas výjazdu alebo sa utrhli tesne pred karambolom.....ale keby praskol prevodník tak by tam asi všetky šrúby ostali že
Dávate bežne na šrúby lepidlo ? Ja už dám aj na kotúče pre istotu len či sa to niekomu stalo že normálne dotiahol a časom sa mu stratila...mal som šťastie že škody sú minimálne mohlo to dopadnúť horšie...
Zrejme sa uvolnili a postupne vibraciami vysroubovali, vypadli a nasledne to prevodnik nevydrzal a praskol /zlomil pri nakrizeni retaze/. Este ma napadlo, ze by praskli tie srouby, ale to by zostali zalomene vnutri.
edit: zihadlo ma predbehol .. myslim, ze po vypadnuti sroubikov to slo rychlo, velmi rychlo. Budes musiet prejst na 1x12 bezsroubovu technologiu
Absolutne nič všetko šlapalo potichu. Tesne pred karambolom som mal pocit v pravej kľuke že je tam taká zvláštna výkonnostná diera ako by som šľapal po snehu a zrazu páska...Musel som na Pustom Poli pod KH prosiť domáceho o servisnú výpomoc mal som to ešte na 20km domov. Stalo sa to na XTR M9000 kľukách. Sú tam také ultralight šrúby čo sa moc nezarezávajú medzi seba. Dnes už viem že tam musím kvapnúť lepidlo aj na brzdové šrubky pre istotu nerád by som skončil v márnici :/
Tak ten pocit to bolo bez sroubov uz. Dobre inak , ze to pises .. az sa stane, ze nahodim tieto kluky, to musim skontrolovat. Lebo nejake deoreckove kluky, ked som menil prevodnik, tak som musel nahrievat, tie srouby boli tak zalepene brutalne /ocelove/.
na to aby si to dokazal povolit funguje rovnako dobre lepidlo aj vazelina, ale ked das vazelinu tak sa ti moze skrutka vytriast von, s lepidlom sa ti to nestane
samozrejme treba pouzit spravne silny loctite, ak tam das verziu s breakaway force 30Nm tak potom moze byt problem to odtiahnut
Takze Loctite 222 mozem aj na prevodnik aj na 6srub brzovy ? Ako ja mazem zavity hlavne tie na pedaloch urcite to poznate ked sa zapecu a na vsetky dlhe. Na kluky a 6srub som nikdy nic nedaval ale po novej skusenosti ked aj po nedavnom Horale som po pade doma zbadal ze na zadnej uz nebol 1ks ? kvapnem spendlikovu hlavicku pre istotu na tieto dve veci.
na kotucove srouby je lepidlo nutnost, vzdy ked som tam dal srouby bez (omylom), tak sa uvolnovali .. od novoty som videl okrem par vynimiek vzdy nahodene modre lepidlo .. ale asi na 1/3 zavitu, nie na celom .. to netreba .. lepidlo sluzi na to, aby sa to neuvodlnilo od vibracii
kde bolo od vyroby lepidlo davam lepidlo alebo nic, kde vazelina davam vazelinu. nikdy ma nenapadlo davat vazelinu tam kde bolo lepidlo - pride mi to divne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dávate bežne na šrúby lepidlo ? Ja už dám aj na kotúče pre istotu len či sa to niekomu stalo že normálne dotiahol a časom sa mu stratila...mal som šťastie že škody sú minimálne mohlo to dopadnúť horšie...
nevrzgalo -pukalo ti to v poslednom čase?
edit: zihadlo ma predbehol
stačí to len občas pri mazani retiazky skontrolovať
samozrejme treba pouzit spravne silny loctite, ak tam das verziu s breakaway force 30Nm tak potom moze byt problem to odtiahnut