Horské bicyklovanie a "rovina" znie trochu ako oxymoron, ale jazdenie v teréne sa dá praktizovať aj tu. Podobnú tému som tu nenašiel, k jej založeniu ma priviedol včerajší zážitok z ramien, kde tých cyklistov bolo viac, vrátane niekoho, kto si to tam natáčal na GoPro. Jazdievam tu kadejakými trasami a nachádzam stopy po bajkoch, tak možno bude takáto téma užitočná.
viem ze je to narychlo ale keby sa chcel niekto pridat, tak dnes poobede idem z BA cca okolo 14:30 do Dunajskych Luhov - z MADARSKEJ strany ale autom a odtial taky okruh z Dunaszigetu zrejme.
trochu oprášim túto tému...včera som skúsil okruh po ramenách Malého Dunaja...Ivánka p.D. , Zálesie, Malinovo, Nová Dedinka..normálne som nechápal akú krásu máme pod priamo pod nosom a že aj bajkovanie po rovine môže mať svoje čaro...
Luky - veru pekne to tam je, obcas tam jazdim oddychovy okruh len tak po praci. Akurat si treba po dazdi davat pozor na kukuricne polia, raz som tam cez jedno prave po dazdi siel a behom par metrov som mal o 5 kil tazsie kolesa
To nove molo v Zalesi som vsak este nevidel, diky za tip.
04.09.2020. Bike : XC Cube AMS 100 2020. Celá trasa sa dá prejsť popri riekach/kanáloch mimo asfaltu a áut, s výnimkou pár spojníc medzi dedinami. Poľné cesty, štrkové a zatrávnené cesty, prejazdné v pohode aj gravelom, si myslím.
Stredný okruh : 08.09.2020
Bike : Cube AMS 100 2020
Celá trasa sa dá ísť mimo áut a asfaltových komunikácií, s výnimkou úseku Kráľov Brod - Trstice, veľmi nepríjemných 10 km s množstvom kamiónov na trase smerom od Galanty.
dakujem, ze si davate namahu s postovanim tras, fotiek a popisov
nasiel som tu niekolko inspiracii a ako pisete, objavil som asi po 10 rokoch, ze aj rovina moze mat svoje caro...este raz vdaka
14.09.2020 - Vlčanský okruh (Bodza lúky/Mariánska cesta - Kolárovo malý most - Kolárovský kanál smer Vlčany - Vlčany pri Horárni - Neded - Dedina mládeže - Kolárovo - Vrbina - Kameničná - Čerhát - Zlatná n.O. - Číčov - Holiare - Bodza - Zsemlekes - Lipové
Bike : Cube AMS 100 1020
Až na malé úseky, opäť len štrkové/pieskové cesty, zvážnice a poľňačky. Mnohé poľňačky sú v ďaleko lepšom stave, ako oficiálna "Vážska cyklomagistrála" v úseku Vlčany - Neded - Dedina mládeže, nepokosená, zarastená, totálne zanedbaná, hlavne, že sú tam turistické značky . Niekde sa dá ísť úplne popri Váhu, je to síce ťažobné/záplavové územie, ale teraz je tam relatívne sucho, len mrte komárov. Nabudúce kuknem až po v.d. Selice resp. Kráľová nad Váhom a nejako to po ľavej strane Váhu zokruhujem až do Komárna, potom pri Dunaji do Gabčíkova a naspäť cez Kľúčovec smer Lipové, len to už bude dosť cez 200, to až na budúci rok
Výjazd zo včera. Viac menej prejazdné všetko v pohode. Na dosť krátkej trase sa dá dotknúť štyroch riek - Váh, Nitra, Stará Nitra, Dunaj. Aj keď Stará Nitra už nie je rieka v pravom slova zmysle.
Lipové - Bodzianske lúky - Boženícky les (Pačerok) - Sútok Nitry a Váhu - Nový Gúg - kanál Starej Nitry - Nesvady - Martovce - Landor - Komárno - Vrbina - Kameničná - Čerhát - Rakytie
Dikes, práve na jeseň začína tá pravá zábava, prejsť skrz tie rozorané poľné cesty, keď sa ešte pridá vietor, ktorý na rovine fúka vždy, tak je to to pravé orechové , žiadne zjazdy, niet kde oddychovať, iba šlapať
Pozerám, že si z NZ, určite to tam poznáš v okolí, ako to vyzerá zo zjazdnosťou pozdĺž žitavského kanála v smere od Dvorov nad Žitavou okolo Vlkanova smerom na Bajč a ďalej na Hurbanovo až do Martoviec ? Tam by sa to teoreticky malo križovať s kanálom starej Nitry (za alúviom Žitavy). V Martovciach je most cez starú Nitru, tam už ďalej smerom na Landor a Komárno to poznám...
Rozmýšľam nad zokruhovaním určitých čiastkových trás, aby bolo na jar a v lete počas dlhších dni čo robiť Len som zďaleka, kým sa dostanem do tých končín, už mám 40 km za sebou, a tak veľmi nie je priestor ísť na blind len tak poobjavovať...naspäť domov je ďalších veľa km ...keby sa to dalo, bol by z toho pekný cca 120 km okruh.
Daniel6669 áno dá sa povedať, že v okolí som pochodil toho až až. Najviac čo ma baví su nejaké kopčeky najbližšie mám Podhajsku da sa tam slušne zajazdiť nastupať 600m nieje problém. Ďalšia obľubená destinácia je Burda Pri Šturove zajtra sa tam chystám keĎ maš chuť isť kludne sa pridaj.
Vlkanovo som bol už dosť dávno, akurať bajčský les som bol, ale je to tam dosť zarastené a vyvalené stromy. Martovce dal minule kamarát bolo to prejazdné ostatné neviem, teraz sa vyhýbam radšej poľiam kvoli blatu, jazdím asfalt
Ale si frajer také veľké kolečka dávať. Ja zvyknem cca 30/60km max dávať. Ale zas intezívnejšie tempo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pekny vyletik. A vdaka tigrovi si nan vzdy spomenies
viem ze je to narychlo ale keby sa chcel niekto pridat, tak dnes poobede idem z BA cca okolo 14:30 do Dunajskych Luhov - z MADARSKEJ strany ale autom a odtial taky okruh z Dunaszigetu zrejme.
Pridal by sa niekto?
Diky
To nove molo v Zalesi som vsak este nevidel, diky za tip.
04.09.2020. Bike : XC Cube AMS 100 2020. Celá trasa sa dá prejsť popri riekach/kanáloch mimo asfaltu a áut, s výnimkou pár spojníc medzi dedinami. Poľné cesty, štrkové a zatrávnené cesty, prejazdné v pohode aj gravelom, si myslím.
Bike : Cube AMS 100 2020
Celá trasa sa dá ísť mimo áut a asfaltových komunikácií, s výnimkou úseku Kráľov Brod - Trstice, veľmi nepríjemných 10 km s množstvom kamiónov na trase smerom od Galanty.
nasiel som tu niekolko inspiracii a ako pisete, objavil som asi po 10 rokoch, ze aj rovina moze mat svoje caro...este raz vdaka
Bike : Cube AMS 100 1020
Až na malé úseky, opäť len štrkové/pieskové cesty, zvážnice a poľňačky. Mnohé poľňačky sú v ďaleko lepšom stave, ako oficiálna "Vážska cyklomagistrála" v úseku Vlčany - Neded - Dedina mládeže, nepokosená, zarastená, totálne zanedbaná, hlavne, že sú tam turistické značky
Lipové - Bodzianske lúky - Boženícky les (Pačerok) - Sútok Nitry a Váhu - Nový Gúg - kanál Starej Nitry - Nesvady - Martovce - Landor - Komárno - Vrbina - Kameničná - Čerhát - Rakytie
Dikes, práve na jeseň začína tá pravá zábava, prejsť skrz tie rozorané poľné cesty, keď sa ešte pridá vietor, ktorý na rovine fúka vždy, tak je to to pravé orechové
Pozerám, že si z NZ, určite to tam poznáš v okolí, ako to vyzerá zo zjazdnosťou pozdĺž žitavského kanála v smere od Dvorov nad Žitavou okolo Vlkanova smerom na Bajč a ďalej na Hurbanovo až do Martoviec ? Tam by sa to teoreticky malo križovať s kanálom starej Nitry (za alúviom Žitavy). V Martovciach je most cez starú Nitru, tam už ďalej smerom na Landor a Komárno to poznám...
Rozmýšľam nad zokruhovaním určitých čiastkových trás, aby bolo na jar a v lete počas dlhších dni čo robiť
Dík za odpoveď vopred..
Vlkanovo som bol už dosť dávno, akurať bajčský les som bol, ale je to tam dosť zarastené a vyvalené stromy. Martovce dal minule kamarát bolo to prejazdné ostatné neviem, teraz sa vyhýbam radšej poľiam kvoli blatu, jazdím asfalt
Ale si frajer také veľké kolečka dávať. Ja zvyknem cca 30/60km max dávať. Ale zas intezívnejšie tempo.
Could you possibly post a map to this route ? Thx in advance.
Could you possibly post a map to this route ? Thx in advance.
Unfortunately not this time.
My tracking app failed Yesterday...
All I have is the total lenght of a ride - 27,8km from my old Sigma.