Lokalizácia
Formulár sa odosiela
martinzz perfetto sa chape ako softshell? :-) No asi to vyskusam.
Zobraziť komentár 16.10.2020 - 22:10:35
00
arrow_leftLaro22 napísal:
Ale nie su asi neprefuk a ani proti vode v popise to nemaju

Presne ako pises. V neprefuk by som sa uvaril preto som ich zobral a boli aj v zlave vtedy myslim ze okolo 55-60e takze nebolo o com
Zobraziť komentár 16.10.2020 - 22:28:40
00
arrow_leftJaiub napísal:
martinzz perfetto sa chape ako softshell? :-) No asi to vyskusam.

Myslim, ze pisu windstopper softshell, tak asi hej.
Zobraziť komentár 17.10.2020 - 07:58:40
00
arrow_leftvokalvokal napísal:
ahojte, nemate niekto nejaku radu, ake navleky na toto obdobie na letne tretry, nemusia byt extra teple, bezne jazdim v letnych tretrach bez navlekov do 5 stupnov v hrubych ponozkach, zimne tretry zacinam az okolo 0. Hladam hlavne nieco tenke, do chladnejsich, mokrejsich podmienok okolo 5-15 stupnov, skor ako ochranu od mokra, blata a pod. a trosku zvysit tepelny komfort

Mam toto do mokra, resp. dazda https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/navleky/na-tretry/velotoze-navleky-tall-cierne.html a celkom to drzi nohu v suchu, len je dobre mat hore pri leme len hladku kozu, bo maju tendenciu z tadial stiahnut vlhkost a najma si dat pozor na vetracie otvory zo spodu... je verzia aj pre MTB tretry https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/navleky/na-tretry/velotoze-mtb--tall-shoe-navleky-cierne.html
nevyhody: samozrejme v tom nedycha noha, ked je iba chladnejsie a sucho, riesim to obdobne vhodnymi ponozkami a aj navliekanie je trosku boj, najma ak mas vacsiu a objemnejsiu nohu...
Zobraziť komentár 17.10.2020 - 08:50:15
00
existuju navleky aj na klasicke topanky ked nemam tretry alebo riesite chlad len specialnymi ponozkami?doteraz som pouzival tenisky co nosim aj v lete ale citim uz chlad na nohy,hlavne na prsty
Zobraziť komentár 17.10.2020 - 09:18:03
00
Dzuch-Ban tie som pozeral,ale na moju velku nohu nemaju velkosti, max 46, ja potrebujem 48,skor som mal namysli take vseobecne ochranne, nie uplne cisto do dazda,ked leje, nejazdim
Zobraziť komentár 17.10.2020 - 10:23:43
00
breznan1 Ja som minulý rok na klasické five ten tenisky išiel do návlekov Endura MT500.

Zobraziť komentár 17.10.2020 - 11:44:01
    01
    Ahojte, minule som tu riešil rozdiel medzi Gore a castelli perfetto. Keďže castelli mi moc nesedí musím do Gore. Vybral som si medzi týmito dvoma
    https://www.bike-discount.de/en/buy/gore-wear-c3-gore-tex-r-infinium-tm-thermo-softshell-jacket-977323

https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/bundy-a-vesty/zimne-bundy/gore-c3-ws-phantom-zip-off-jacket-deep-water-modra-cierna.html?variant=183939&gclid=CjwKCAjwrKr8BRB_EiwA7eFaptprfYgxT3zZ3qkPcXgSTtW2__h44OrwqwQC6JGUpvOoCPGgwuRtZxoCm5wQAvD_BwE
    Ktorú odporúčate zobrať? Ktorá sa viac blíži k perfettu? Nemáte niekto skúsenosti? Poprípade nejakú inú bundu od Gore. Na výjazdy jar jeseň zima s vhodnou spodnou vrstvou. Ďakujem za akúkoľvek info

Zobraziť komentár 17.10.2020 - 13:37:38
      00
      Predpokladám, že na Perfette nesedí aero strih. Z toho pohľadu by mal byt lepší ten C3 Phantom, ktorý je vrámci Gore ten voľnejší (active strih). Plus má tiež odopínacie rukávy a predné vrecko (na mobil). Mám ho a som s ním spokojný. Ten nový C3 Thermo vyzerá byť od pohľadu teplejší (aspoň teda ten fleece na fotke vyzerá hrubší), aj keď odporúčané teploty má rovnaké, a je tesnejší (form strih). A pozerám že vydali aj nový Phantom.
      Zobraziť komentár 17.10.2020 - 18:05:47
      01
      Riešil som to ja a vďaka radám tu som kúpil Gore Phantom. Veľkosť som bral M, bežné oblečko nosím M/L podľa strihu. Zatiaľ som ju mal dva krát.

Prvý krát okolo 8 stupňov, kopcovitý terén (Horná Štubňa - Skalka a späť) a jemné mrholenie. Pod ňou len sieťované krátke tričko. Teplotne úplne super, do dlhších stúpaní som rozopinal zips.

Druhý krát 4 stupne, light tempo po rovine kuknúť vyliatý Turiec a pofukoval vietor. Pod ňou tenký dlhý merino nátelník Zajo. Žiadny pocit nepohody z vetra.

Za mňa teda veľká spokojnosť s kúpou. Pri 172 cm a 87 kg sedí Mko parádne. Žiadny problém, že potrebujem XL aby som sa do toho nasúkal a rukávy budem mať po kolená.
      Zobraziť komentár 17.10.2020 - 18:29:42
      02
      Tá nová Phantom vyzerá fajn. Svoju mám 11 rokov a preto nekukam nové bundy. Občas ju nosím na skialp a na turistiku. Keby mala predné vrecká, tak je to dokonalá uni bunda. Asi si ich dám krajčírke došiť :)
      Zobraziť komentár 17.10.2020 - 19:06:50
      00
      Durikan volodaj
      Ďakujem za info. Hej nesedí ten aero strih. Gore bola pohodlnejšia. Phantom som skúšal a tá sadla perfektne . Ide mi skôr o funkčnosť (mensia prehánka alebo frkajuca voda z kolies) či to náhodou nepremokne. Perfetto ak sa nemýlim má goratex. Preto tá otázka ohľadom infinium. Či nezobral radšej tú.
      Zobraziť komentár 17.10.2020 - 20:06:08
      00
      Vela ludi sa boja toho ze je to obtiahnute a maju pocit ze to ma byt ako bezne oblecenie a teda trochu volne a to je podla mna zle. Ta bunda ma byt taka. Netreba sa toho bat ze to mam na sebe ako frcgumu :)
      Zobraziť komentár 17.10.2020 - 20:09:18
      00
      Ide o to že keď som to dal na seba bolo mi to strašné nepohodlné. Hlavne cez ruky keď som to natiahol tak som sa v tom necítil dobre.
      Zobraziť komentár 17.10.2020 - 21:01:04
      00
      vo Phantom som zmokol, aj snehom zapadol, a pohoda, pod nou nosim vacsinou len kratky dres, alebo len Craft spodnu vrstvu, nikdy mi nestihla byt zima
      Zobraziť komentár 17.10.2020 - 21:05:15
      01

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up