Kupil som malo jazdeny bike s Avid juicy 5. Lenze jedna platnicka sa mi dotyka a druha sa posuva k nej. Velmi ma stve, ze ma to jemne brzdi a ked ho dam na zadne mi koleso hned zadrhne a ked ho polozim tak mi zaflekuje neviete ci sa to da nejak nastavit?
posledný komentár: 4. 7. 2022 o 17:23
divil by si sa ale aj ten je v tom spreji
Bavim sa o cistom isopropyl alkohole, nie o nejakych zmiesanych srackach...
NIE, pri vymene dosticiek za nove je potrebne piesty roztiahnut.
1. ked chces nieco robit najskor si o tom nieco zisti a precitaj
2. ked chces polozit nejaku otazku, najskor si o tom nieco zisti a precitaj
3. ak ti neni nieco jasne precitaj si to este raz, pripadne najdi dalsie informacie
Brzdova kvapalina vo vseobecnosti velmi rada absorbuje vodu (resp, vlhkost). Ta sa bri brzdeni zohreje a brzdy sa zavzdusnia. Samotna voda by materialu brzd nemala ublizit, ked brzda prezije velmi agresivnu kvapalinu.
Piesty sa na Avidoch (J3 a viac) daju vybrat len za pomoci stlaceneho vzduchu, takze doma to moze byt problem.
Ak sa piestiky nepohybuju rovnomerne, tak ich naozaj treba rozhybat. Nutne vybrat dosticky. Pridrz plochym skrutkovacom alebo podobnym nastrojom ten piestik, ktory sa hybe viac a stlacaj packu aby sa viac vysunul ten lenivy. Opakuj to viac krat (3-10 krat).
A ak uz mas dosticky von, prebrus ich jemnym diamantovym pilnickom (z drogerie na nechty) vymoc v isopropylalkohole a vysus. Odmasti aj kotuce isopropylalkoholom