Kategórie
Bike-techOblečenie vhodné na bicykel # oblečenie # eshop # cyklistické obchody # skúsenosti # poradenstvo # cena/kvalita # nákup
Výpredaj -12% icebreaker Merino 125 Cool-Lite™ Speed tričko, ether
52,99 €
-12%
MOC 85,99 €
-7% Devold Lauparen Merino 190 dámske tričko, orchid/lilac/ink
80,99 €
-7%
MOC 89,99 €
-35% Bergans of Norway Allround Merino Baselayer set, space blue/navy blue
83,99 €
-35%
MOC 129 €
Výpredaj -29% Viking Fusion set dámskeho termoprádla, blue/purple
41,99 €
-29%
MOC 64,99 €
Výpredaj -11% Viking Shuter set termoprádla, bamboo grey melange
67,99 €
-11%
MOC 109 €
Dik. Pôjdem si to omakať.
Sranda, ze potrebujes druhu vrstvu na takuto kombinaciu a teploty. Ja sa po zime, resp. chladnych a mrazivych dnoch ako boli minule tyzdne tesim na ten pocit lahkosti, ako obleciem tenke termo a perfetto ked je +5 po ozajstnych a predsa trochu menej komfortnych “drticov mrazov”
Jazdim rovnaku budnu a skusal som rozne kombinacie az som skoncil u tej co popisem. Dlhodobo ako spodne vrstvy pouzivam Xbionic takze to prisposobim na to ale princip vie fungovat aj s inou spodnou vrstvou. V zasade sa mi osvedcila kombinacia principu ze mam spodnu vrstvu s dlhym rukavom, v mojom pripade pouzivam bezecku jarnu/jesennu verziu (lebo to ma dlhe rukavy ale inak je to tenke ako ich letne veci), skusal som aj zimnu teplu ale to len fakt ked je minusovo ma zmysel okolo 5 stupnov urcite nie a potom pouzivam normalny letny tenky dres s kratkym rukavom. Akekolvek ine kombinacie nepriniesli ziaden zyvseny komfort len som bol viac zapareny (zimna spodna vrstva, merino letny dres, dres s dlhym rukavom a pod). Funkcia toho letneho dresu je ze dokaze z tej spodnej vrstvy vytiahnut vlhkost a ta potom funguje ovela lepsie ako bez neho (bezne je tento dres totalne prepoteny a spodna vrstva max trochu vlhka) + pouzivam buffku na krk. Problemove miesta v tejto kombinacii su obcas ruky (ale to nie je problemove miesto) a oblast pluc pri zjazdoch (ale to nie je dlhodobe a ani kriticke a aj to len ked som na cestaku, na MTB to problem nie je). Samozrejmost je ze spodna vrstva ako aj dres musia byt maximalne priliehave aby to fungovalo. Takto jazdim kludne od 0 do 10 (vyssie uz bez dresu) a na MTB kludne aj ked je chladnejsie.
EDIT: toto je moja spodna vrstva len mam starsiu verziu z roku 2017 (drahsie na pociatocne naklady ale to co uz prezila a vydrzala a ako stale funguje tie naklady mnohonasobne vracia) https://www.bike24.com/p2342037.html
co mas za postavu a aku velkost si bral? Tie nohavice sa mi pacia. Daju sa rozdeli pri prani?
Dakujem prispievatelom za podnetne info.
Pre zaujimavost uvediem moj setup:
- spodne vrstvy "Pro Issue" a "Core Mesh" mam len vo verziach bez-rukavov (SS),
- preto ich kombinujem s navlekmi na ruky pod bundu Perfetto ROS.
- dobre mi to funguje pri teplotach 5-10 st: ruky su v teple a chrbat, vzdusny, pekne saje pot: "Core Mesh" + "Pro Issue" naraz.
Ak je chladnejsie tak namiesto navlekov a "Pro Issue" davam spodnu vrstvu s rukavmi (zatial mam decathlon lyziarsku BL 900 BREATH a je fajn).
Ak je este zimsie (okolo nula), tak aj navleky aj vsetky tieto spodne vrstvy.
Kedze nejazdim v mrazoch kopce, tak sa mi zda ze teplejsiu+rozopinatelnu bundu (Alpha) ani nepotrebujem, vystacim si s Perfetto ROS.
Zaujima ma zhodnotenie bundy "Alpha Ros 2 Light". Pri teplotach nad nulou moze poskytovat predpokladam lepsie odvetranie chrbta ako Perfetto. Avsak nema bocne vetraky. Ma niekto z vas s nou skusenosti, aby ju vedel zhodnotit a porovnat???
Narazas na nohavice Craft? Ak ano tak su to len vrchne nohavice... Mam 180/78 a bral som M...L bolo obrovske v pase, mam dost uzky pas (83cm)...
Našiel som zatiaľ toto: https://www.bike-discount.de/en/buy/vaude-all-year-moab-fz-long-sleeve-jersey-986851?varid=986861