ako sa pisalo uz sa to tu riesilo. robi z domu tusim na seba a ako pise je nezadany slobodny, teda moze ist na bajk kedy chce. zjavne je to zavislost, lebo taketo cislo nemoze byt nic ine
riesilo sa to tu - lenze ste to tu vzdy riesili vy - no ja by som si to rad precital od peto-h nie od vas konspiratorov (peace) sedim na biku 5-7x tyzdenne a tiez ma to bavi. keby jazdim ciste cestu viem si tych 30t/rok predstavit. no nebavi ma to kazdy den. obcas aj prsi, navala snehu. obcas sa neda. ked sa odpocita par dni z roka denny najazd vychadza dost sialeny. povedzme ze spravis pri ultra preteku 300-500km denne a ides to od rana do vecera. vydrzis to povedzme 2 tyzdne ale nie pol roka. tak isto nevydrzis jazdit 200km/den 3/4 roka v kuse. preto ma zaujima realita od majitela tych km - ktore nespochybnujem.
Peto je teda riadny zjav. Ale myslím že má aj nejaký dar od prírody lebo si neviem predstaviť tú regeneráciu. Ja som dal tento rok 13000km ale teda som slušne vyžmýkaný. Neviem si predstaviť taký nájazd keď musím chodiť do práce, a ani keby som nemusel ani prstom pohnúť (domáce práce a pod.) proste si myslím že by som nezregeneroval. Veľký obdiv. 👍 Tak isto si neviem predstaviť že by mal snahu klamať. Nič by mu to neprinieslo a už vôbec nie radosť.
70000km za rok. Klobúk dolu.
Matematicky to pri priemerke 27km/h vychádza na 2592 hodín v sedle čo je priemerne 7 hodín úplne každý deň v roku. Ak 8h denne spím, k tomu práca, nejaké tie iné činnosti, tak mi to ani ako super slobodnému človeku nejak nevychádza. A to je len čistá matematika a žiadna realita s rôznymi premennými. Neviem to nejak vstrebať. Sorry. Rád sa nechám poučiť.
70000km za rok. Klobúk dolu.
Matematicky to pri priemerke 27km/h vychádza na 2592 hodín v sedle čo je priemerne 7 hodín úplne každý deň v roku. Ak 8h denne spím, k tomu práca, nejaké tie iné činnosti, tak mi to ani ako super slobodnému človeku nejak nevychádza. A to je len čistá matematika a žiadna realita s rôznymi premennými. Neviem to nejak vstrebať. Sorry. Rád sa nechám poučiť.
jazdi rychlejsie
Rok Vzdialenosť Čas Prevýšenie Počet
2020 70 044 km 2 415 h 102 886 m 363
Je jasné že moc kopce asi nejazdí zrejme a prevažne v okolí jeho bydliska asi nie je moc čo nastúpať. Takže myslím, že hravo cez 30km/h dáva priemerky tak to potom "odsýpa". V každom prípade kondícia ako hrom. Mňa skôr zaráža ako psychicky znáša všetky tie hodiny v protivetre. Ja teda radšej do kopca ako proti vetru... 😁
Takže v skratke: slobodný, nezadaný, práca z domu, SZČO. Spím cca 6 hodín. S 200-vkami som začal už v marci, august - september často 250km. Po rovine, v kopcoch cítim najväčšiu únavu. Ultra jazdy nerobím, maximum mám 270 km. Všetky jazdy sú tu na MTBikeri, aj na Strave. Spotrebák mi vydrží dlho - kľudné tempo, nedrtím kopce, nízka váha. Na kazete mením dokola 2-3 reťaze, potom to celé vymením aj s pílou. Plášte mením, až keď trčia nite - ako tu niekto spomínal . Môže byť, že je to už závislosť. Celkovú únavu pociťujem, priemerka mi klesla z 30 (zo začiatku roka) pod 28, takže telo si asi pýta nejakú pauzu. Možno poľavím. Vďaka za komenty...
peto-h je to droga Ja to vidím celý život na mojom otcovi. Avšak u neho je to beh. Kostolná veža by spadla keby nešiel behať. A teraz má 57 a posledné tri roky sa dal na (aj ultra) trail maratóny. Proste blázon Niekedy ti "nepomôže" ani rodina ani deti a vnúčatá...
Zadok neni problem .. staci spravny posed, sedlo a vycpavku v gatiach. Nemas sediet na "kostiach". Jazdieval som hodne vela po asfalte/rovine, viem. Problem neni ani tak regeneracia, ako postupne otupovanie sa, ak clovek nejazdi intervaly a kopce. Ale jazdit kazdy den, ako chodit do kanclu, to by som nedal
Ja som tento rok zacal jazdit vylucne kopce, eliminoval som uplne hradzu a dobre je .. len ti pesiaci a kociky
Ale skor ci neskor, je dobre robit diverzifikaciu .. striedat.
Na cestaku nemas sediet na kostiach, ale na stehnach Sedenie na kostiach je domena "endurakov" .. vzpriameny posed. Ty mas jazdit natiahnuty. Musis zmenit a) posed b) sedlo c) gate .. ked nic z toho nepomoze , zmenit sport
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: žeby námet na novú MTbiker výzvu? 10k+ a za to symbolický odznak + 5% zľava na retazky a plášte.
Všetko sa dá len treba chcieť.
jazdi rychlejsie
Rok Vzdialenosť Čas Prevýšenie Počet
2020 70 044 km 2 415 h 102 886 m 363
priemerka 29kmh
Zadok neni problem .. staci spravny posed, sedlo a vycpavku v gatiach. Nemas sediet na "kostiach". Jazdieval som hodne vela po asfalte/rovine, viem. Problem neni ani tak regeneracia, ako postupne otupovanie sa, ak clovek nejazdi intervaly a kopce. Ale jazdit kazdy den, ako chodit do kanclu, to by som nedal
Ja som tento rok zacal jazdit vylucne kopce, eliminoval som uplne hradzu a dobre je
Ale skor ci neskor, je dobre robit diverzifikaciu .. striedat.