Túto tému zakladám kvôli tomu, aby sme si vedeli posunúť info o akciách, či výpredajoch a výhodných ponukách....treba si pomáhať a podeliť sa o možnosť dobrého nákupu....
Toto nie je dopytova tema, nedavajte sem poziadavky "poradte kde vyhodne kupim xy". Na to pouzite Google a len ak najdete fakt vyhodnu ponuku, tu sem potom mozete pridat pre ostatnych.
este som sa chcel opytat k nakupu z UK, napr ta FOX vidlica z Merlin cycles, co sa aj Jaiub lubila.
nerozhoduje teraz este datum nakupu? ked sa stihne kupit do konca roka, malo by to byt este bez cla a dph aj ked to pride na SK neskor, ci sa mylim?
No neviem,tiež mám 2 zásielky z UK na ceste a vyzerá to tak ,že všetko ,čo príde na SK po 1.1 bude minimálne zdanené DPHckou. Dá sa odmietnuť colné konanie a poslať tovar naspäť? Neviete niekto poradiť?
no fasa, tiez mi ide zasielka z UK, zaplatena pred vianocami, pride az po novom roku ... cena je "including taxes (VAT)" ... to akoze druhykrat zaplatim DPH ?
Toto je k DPHcke,takže dodacia podmienka by mala byt splnená dátumom expedicie. Zákon o DPH ustanovuje, kedy je uskutočnené dodanie tovaru alebo služby, ale spravidla dňom dodania tovaru je deň, kedy odberateľ získal právo s ním nakladať .
Dátumom dodania sa v daňovej terminológii chápe aj ako dátum zdaniteľného plnenia alebo dátum vzniku daňovej povinnosti.
Väčšinou v týchto obchodoch zákazník platí dopredu a preto by mal byť dátum dodania/dátum zdaniteľného plnenia/dátum vzniku daňovej povinnosti v deň prijatia platby. Daňová povinnosť vzniká eshopu, keď to objednavas ako fyzická osoba a preto musíš zaplatiť britskú daň.
ale tu si vlastne potvrdil to, co som sa na zaciatku pytal, ze ked stihnem kupit a zaplatit do konca roka, tak by to malo byt bez dodatocnej dph a cla.
Aj napriek „pobrexitovej“ dohode platia pravidlá ako v prípade iných tretích krajín. Pri zásielkach do hodnoty 22 eur neplatí občan clo ani daň z pridanej hodnoty (DPH).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nerozhoduje teraz este datum nakupu? ked sa stihne kupit do konca roka, malo by to byt este bez cla a dph aj ked to pride na SK neskor, ci sa mylim?
ako moze vediet predajca, kedy to pride na SK?
Prepravcovia na to musia byť pripravení a ich zákazníci im musia poskytnúť informácie o tom, či je tovar predmetom colného konania alebo nie.
Väčšinou v týchto obchodoch zákazník platí dopredu a preto by mal byť dátum dodania/dátum zdaniteľného plnenia/dátum vzniku daňovej povinnosti v deň prijatia platby. Daňová povinnosť vzniká eshopu, keď to objednavas ako fyzická osoba a preto musíš zaplatiť britskú daň.
https://www.financnasprava.sk/sk/pre-media/novinky/archiv-noviniek/detail-novinky/_nove-pravidla-brx-ts
Toto este stale plati? Dokedy?