Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
vyberame z FB stranky pilcik.sk
ja som mal zatial na nich stastie - bez konfliktu, slusne sme sa vzdy pozdravili a hotovo. obcas sa ma este opytaju ci som nejaku zver nevidel.
ale teda snazim sa aj vsemozne sledovat kde a kedy su spolocne polovacky - nech im tam neleziem. nie vzdy sa da ale snaha je. predsalen je to ich hobby (a podla mna to ma aj iny vyznam) - tiez by ma sralo keby mi niekto zneprijemnoval jazdenie.
no jedna vec ma hneva - u nas paskuju chodniky a davaju oznamy - ked po maratone niekde ostane faborka tak urcitu skupinu ludi ide rozhodit. no po polovnikoch oznamy ostavaju kym sa nestratia pod listami. to uz asi nikomu nevadi lebo to nesuvisi s cyklistikou. hneva ma to aj preto lebo zakazdym musim citat aky je tam datum.
https://www.nchp.sk/nasa-misia/
Igonda boduje
Dopredu upozorňujem že poľovník nie som. Nerob z toho drámu. Až také bezhlavé zabíjanie to nie je. Veď čo sa strelí, sa určite spotrebuje a konkrétne táto poľovačka mala byť v bažantnici, kde sú tie bažanty na to vychované.
edit: asi spravnejse je ... kde su ti bazanti na to vychovani, ale to skor astro
a s polovnikmi som v minulosti nikdy neprisiel ani do kontaktu - lebo byvali zimy a ja som bol bud na lyziach alebo turistike na znacenom vychodenom chodniku - pocul som akurat tak strelbu kdesi v doline. no lenze teraz sa da jazdit skoro celu zimu tak sa ucim snimi zit v miery. je to ich obdobie a povedal by som ze im do toho zacali jazdit cyklisti, chodit turisti na ktorych neboli zvyknuti tak sa im to nepaci co je pochopitelne.
Problematika polovnictva je inde .. nie o premnozeni .. je toho vela, revir, nastavene stavy, hospodarstvo, a neviem co vsetko. Aj ked pan Jelenich Jam urcite hrial vlastnu polievocku, tak je to cele trosku komplikovane.Kazdy chce to svoje. Ale to co chceme, je klud od ludi ... No a ked do toho primiesas potrebu polovacky a idealne politiku, lebo vsak kde najlepsie riesit take veci (viz. nemenovani politici v minulosti) .. opojenie vlastnou mocou z titulu strelnej zbrane ... fakt nechcem obhajovat toho pana, ale v kazdom pripade , ak beriem jeho argumenty z hladiska ludskej historie... dobre to podal.
Je to tak... dokial bolo ludi malo, nikto nic neriesil .. a teraz sa rozdavaju karty ...
- Príkrmom vyvolám premnoženie.
- Vymárujem veľké šelmy, takže to ešte zhorším.
- Potom argumentujem tým, že ma je treba, lebo je zver premnožená.
- Keďže v dôsledku druhej odrážky nemá kto robiť poriadky so slabšími kusmi, ktoré prežili v dôsledku prvej aj druhej odrážky, tak to ide s kvalitou populácie do kytek.
- Takže v dôsledku predch. bodu budem ešte plačkať, ako mi ide genofond do márie.
Celé toto tzv. obhospodarovanie je samozrejme ešte väčší nezmysel, toto je len prvý, pre ľudí nenaviazaných na poľotrtov úplne dostačujúci náčrt absurdity ozbrojeného zelenoborovičkárstva.