Chcem sa vas opytat a poziadat o nazory vo veci reklamácie biku.
Kamarat si kupil bike, ma ho nieco cez 6 mesiacov, znacka Ctm Raptor
Po 6 mesiacov mame vsak same problemy. Pustili mu brzdy, zacala z kotucoviek vytekat kvapalina. Isiel ho zreklamovat, pricom mu pri 1. reklamacii nieco popritahovali. Problem sa vsak nestratil, pri 2. reklamacii mu vymenili tesnenia s tym, ze je to v najlepsom poriadku. Samozrejme nebolo, ked sme jazdili, poriadne spadol pri probleme s brzdami. Znovu sme ho isli reklamovat, tento krat ho poslali niekam do vyrobne. Vo vyrobni ho odmietli s tym, ze su poskodene packy na brzdach. Tie sa poskodili koli nedobrej opravene brzd (v povodnej predajni), ktore nebrzdili a padol. Volali sme do predajne, nakoniec to uznali. Avsak, hned po tom boli brzdy sice uz zreklamovane, no zbadali sme, ze je prasknuta vidla, uplne dole (na konci) pri srobiku. Prisli sme do predajne a povedali, ze nie je mozne, aby sa toto dialo s bikom, ktory nebol az tak lacny a s bikom, ktory je urceny na poriadne tvrdy teren, skratka musi to nieco vydrzat, a viacnasobna "oprava" brzd ma poriadne zaskocila. Zaskocilo ma aj vyjadrenie, ze zaruku (ktora by sa mala normalne rozsirit o dobu, co bol bike v oprave) by predlzili o nejaky mesiac. Pritom sa na biku realne nebikovalo nejake 3 mesiace, nakolko sa s nim muselo neustale chodit k predajcovi a bez brzd sa toho vela nezmoze...na stranke maju dokonca, ze pri vymene sa dlzka zaruky nepredlzuje, ale pokracuje povodna, co je podla mna trosku divne, pretoze, ak mam brzdy mesiac out a bike stoji, ako moze zaruka plynut... Technik povedal, ze bike nie je mozny cely komplet vymenit, pretoze kazdy konponent ma svoju zaruku. Cize, podla toho to vypada tak, ze ak kazdy mesiac odide jeden konponent, bike bude out cely rok (vela k tomu uz nema)...Osobne toto v reklamacnom poriadku ale nevidim...
Zatial by som bol zvedavy na vase nazory, postrehy, pripadne skusenosti.
Co sa tyka predajcu, je dost prosperujuci a znamy, zamerany na vsetko ohladne bikov, nazov vsak zatial neuverejnim.
Kamarat ma 75 kg a to, ze tomu nepricetne sipe odmietam. Jednak to, ze praskliny na zvaroch poukazuju hlavne na oslabene zvary, ktore sa po urcitej dobe prejavia, co je uz vsak mimo hru, ten bike je stavany na teren dole horou...a vsetky reklamacie boli uznane...cize oficialne tento fakt odmieta tvoj komentar a kamarata nepoznas, preto tu nebudeme polemizovat ci tomu dava alebo nie
K tvojej poznamke o konponentoch. Vies, mna to v podstate ani nezaujima, kto to vyraba a kto nie. Bike bol kupovany v celku, ziadne ine kusky po sebe...a znovu prizvukujem, nie sme jedini, komu praskal. Z dovodu, ze sa predava ako samostatny subjekt, sa tak aj berie. Ak si myslis, ze nie, mozes sa informovat SOI. Mozno je to skratka v celkovom rozpolozeni, ze ta geometria mu neprospieva. Toto by bol este prijatelny fakt, ak vezmem v uvahu, ze vsetky tieto konponenty, co pustili, by boli shity.
kamaráta nepoznám, ani som ho nechcel nejako riešiť.. len proste som upozornil nato že občas tie praskanice majú svoj dovod (iný ako nekvalitná výroba)
Toto sa dozistuje a doriesi neskor.
Naozaj, nevalil tomu
Ved je to presne to iste ako ked reklamujes topanky, telku, alebo cokolvek ine.
Otázka, berie sa to ako 3x a dost? Je právo na vrátenie penazí, aj ked zakazdym dali iný nový kus?