predpokladm ze si to vynesies hore trailom aby si si ho popozeral a potom to pustis dolu pripadne ta tam odvezie lanovka/auto (robia aj verziu s prevodmi)
Mam tu istu konu co tmax, sice ju casto striedam medzi prevodmi a singlespeedom ale na tom singlespeede vydupem celkom prekvapive veci. Na 32/18 na tom vydupem Kamzik z kazdej strany, dal som na tom bikepacking po cervenej z BA do NmnV (nieco som potlacil ale zase to bola super skusenost). Nejake kratsie strmsie stupania sa na tom vydupu lepsie ako s prevodmi, napriklad z konca parkoviska na zeleznej kolmo hore na cestu ku kauflandu. A ked som zmenil prevod na 32/11 tak som na tom pojazdil rakuske rovinky aj nejakymi vyhliadkovymi kopcami pri Hainburgu a Viedni. Ale najlepsi je ten bike podla mna na BA traily, treba drzat rychlost a i s pevnou vidlicou je to trochu ina bikovacka ako s prevodmi. Je to trochu rozdiel ked ide clovek na jednom prevode so saltrom a ked ma takyto singlac kde ma menej strat voci saltru ci napinaku.
a zabavit sa da i dole kopcom Kamenak na rigideOtvoriť v novom oknethumb_up1thumb_down
keď má človek len jeden prevod nemá čas a možnosti vymýšlať cipoviny a proste ide
to je presne o tom že ludia miesto toho aby jazdili a užívali si, teoretizujú nad fotkami a internetom čo všetko "potrebujú"
Jeden prevod ta nauci jazdit plynulo, zbytocne nebrzdit a dupat do kopcov. Pevna vidla ta nauci vyberat stopy, tlmit rukami a predchadzat defektom na predku. V spolocnej kombinacii su zrazu zname cesty, singlace i traily uplne ine, jazdim na tom ine stopy a a celkovo inak - vo vysledku je to ako by som mal na okoli viac moznosti kde jazdit. Naviac ma skutocne limituje bajk, takmer nic neodpusti, prerazis na tom instantne ked nevyberies dobru stopu, proste je to na mojich schopnostiach. Ako nastrocny sme jazdili na pevnych vidliciach i tatranske chodnicky a neprislo nam to nijak specialne, ani teraz to nijak specialne neberiem. Je to proste na tom zabava.
vrabc0 smetisko cez kamen, tak to ma byt! Super jazda, ale ako strasna rovina to vyzera na tom videu
Pevnak ocelak, 29", agro geo, volajake 4 prevody s prehadzovackou s ultra-kratkym ramienkom - to by bol ideal na vsetko! Pripadne Pinion ani nehovorim..
pevna ta nepusti do takej rychlosti ako odpruzena. mna na nej najviac bavia mierne technicke zjazdy - kedy to nieje o rychlosti ale o kluckovani, no zaroven tam niesu nejake velke schody, vela hrubych korenov na dlhom useku. da sa povedat ze s pevnou si uzivam zjazdy ktore som si dovtedy neuzival. na inych zasa trpim
vrabc0 to presne zhrnul. Pridal by som už len toľko, že na singlspíde sa fajnovo precvičia brušné svaly a ruky. Okrem iných. Zatiaľ som nikdy predtým na bajku nezažil, aby som nebol schopný dávať x-tý kopec zo sedla, lebo brucho nevládalo. Kto hľadá iný level bikingu, nech si zaobstará niečo podobné (alebo CX či gravel do lesa). Jazda musí baviť.
PS: Najlepší čas od Rotundy po náučnom chodníku na Kamzík mám na Junitke. Nemáš prevody - musíš šliapať. Ak nechceš tlačiť. Tiež je to dobrý tréning neprepálenia tempa. Lebo dlhšie kopce si treba rozplánovať, aby jazdec vydržal až na vrchol, prípadne zrýchlil.
no...to si pamatam jak sme mali stretko na BK, my sme si objednali pivo a Ty ze ides kuknut este na Kosariska na singlspeede...... my sme pivo nemali dopite a bol si naspat na BK.......
o tom nepochybujem...... a navrhujem ze dalsi prispevok mozes napisat ak .......bud ked das BK-Kosariska-BK za 1/2 hodinu alebo konske hlavy od Pezinskej baby na velkej pile..... plati?
o tom nepochybujem...... a navrhujem ze dalsi prispevok mozes napisat ak .......bud ked das BK-Kosariska-BK za 1/2 hodinu alebo konske hlavy od Pezinskej baby na velkej pile..... plati?
no...to si pamatam jak sme mali stretko na BK, my sme si objednali pivo a Ty ze ides kuknut este na Kosariska na singlspeede...... my sme pivo nemali dopite a bol si naspat na BK.......
Pomaly pijete. Vsak cez Bobrovisko, Kosarisko, Prepadle a Kozi chrbat je to rychle a bez kopca.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a zabavit sa da i dole kopcom Kamenak na rigideOtvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
to je presne o tom že ludia miesto toho aby jazdili a užívali si, teoretizujú nad fotkami a internetom čo všetko "potrebujú"
Pevnak ocelak, 29", agro geo, volajake 4 prevody s prehadzovackou s ultra-kratkym ramienkom - to by bol ideal na vsetko! Pripadne Pinion ani nehovorim..
PS: Najlepší čas od Rotundy po náučnom chodníku na Kamzík mám na Junitke. Nemáš prevody - musíš šliapať. Ak nechceš tlačiť. Tiež je to dobrý tréning neprepálenia tempa. Lebo dlhšie kopce si treba rozplánovať, aby jazdec vydržal až na vrchol, prípadne zrýchlil.
Navrh bol zamietnuty 😉
Pomaly pijete.
asi by som sa s tym dokazal naucit zit
https://www.vitalmtb.com/community/Zuestman,33110/setup,43274
To sme mavali vsetci