veď nechcem hneď tvrdiť že je to nejaký podvodník,pozrel som si to na mobilnej apl. kde je to číslo celé,bude to asi ako písal 110matt110, a 10 ľudí dalo rovnaké t.č. 0903...atd . kašlite na to
Polovicu (do BA) uz maju zasunutu davnejsie. Chvilu mi trvalo, kym som sa vtedy dovtipil, ze kam ten betonovy skelet, co bol dlho pri dialnici, zrazu zmizol. Vo stvrtok som siel nahodou okolo, tak spolujazdec cvakol foto.
Pamatam si, ze pred par rokmi v mediach pisali, ze budu D1 zdvihat a budu dlho obmedzenia. Nakoniec to Doprastav dobre vymyslel. Cesi samozrejme musia zasuvat viacej a vo vode
tu je pekne casozberne video z prvej polovice, kukal som to po tom ako to urobili. celkom nevidane na Slovensku vidiet nieco robit efektivne, kvalitne a rychlo
Nebola. Nikde tam nie je nic o tom. Len o generovani odpadu.
S tou dialnicou som to inak nepochopil .. preco krizuju popod a kusok dalej je uz klasicke vetvenie ? Mam pocit, ze na to cele spotrebovali ohromne mznostvo plochy (aj co vidim ked idem do Jura) a ... nic.
no toto este zdaleka nie je koniec prac, este len zacnu a dodavatel nie vysutazeny , kedze vetvy z D4 sa napajaju na D1 takze usek po Triblavinu sa bude rozsirovat a zrejme sa stym zmeni aj niveleta preto "dvihanie".
koli tebe som si nasiel dokument https://www.chorvatskygrob.sk/download_file_f.php?id=1260562, studuj alebo v kratkosti :
Zároveň so zmenou obchádzkovej trasy dôjde k úprave samotnej nivelety diaľnice (101-00) a súvisiacich diaľničných kolektorov (103-10 a 103-20).Niveleta diaľnice bude oproti DSP znížená tak aby sa minimalizovalo zdvihnutie nivelety oproti existujúcemu stavu. z toho vyplyva ze dvihat sa bude, nie nad tym dnesnym mostom ale pred nim kadiel pojdu vetvy z D4 popod D1 a pripajacie z D4 na D1
OK. Vyhral si Aj nad tym dnesnym novym mosto-tunelom budu dvihat. Mostný objekt SO 232-05 bude navrhnutý a realizovaný tak, aby umožnil dodatočné zvýšenie nivelety diaľnice D1 o cca 0,40 m bez nutnosti zásahu do nosnej konštrukcie mosta.
Potrebujem pomoc. Nejaky ten brainstorming ake mam moznosti.
Cizeee potrebujem hodinky s wifi. Ziadne fancy somariny, ziadne ultra turbo smart. Co najjednoduchsie hodinky co vydrzia byt na wifi aspon 24h v kuse. Jednoduchy dizajn digitalne alebo analogove. To je jedno.
Vysvetlenie: starsi clovek s alzhaimerom byva v dome na kopci. Obcas odide z domu a kedze hore kopcom nevladze ide dole a potom sa nevie vratit. Mobil pri sebe nosit nechce a jedina ako tak pripustna vec su hodinky. Ja len potrebujem zisiti ked opusti dom. Cely dom je pokryty wifi sietou.
Uvazovali sme aj nad moznostou dochodcovskych hodiniek s geolokaciou ale tie ceny su sialene a vydrz baterky pre nas neakceptovatelna. Teda sledovanie zariadeni na wifine je asi najlepsia cesta.
pogoogli "lora elderly monitoring" ci "lora sos button" - vyrobcov je milion, cipy samozrejme vyraba len par firiem, napr semtech, pekne hotove riesenia ma Dragino: brany ci sensor nody + tracker so sos tlacitkom (trosku velke, ale su aj mensie od inych vyrobcov).
scarinko presne o to mi ide. Ked sa odpoji poslem si notifikaciu. Mobil drzi tak 30m od branky. Do 100m je este vo friendzone, cize mozno aj dlzku pingu by sa dalo merat. Preto pisem, ze netreba nic ultra smart. Staci len pozerat na routri, ci su hodinky pripojene do siete.
randy
Nad tym som neuvazoval. Popozeram, vyzera to zaujimavo. Aj ked nie je to pre mna, tak by som musel nejako vymysliet consumer friendly balenie. Nech si to vedia nainstalovat sami doma.
110mat110 wifi pre low power zariadenie je hlupost - skor Zigbee (pouzivam doma pre teplotne snimace ci ovladanie svetiel), LoRa/LoRaWAN (to mam tiez doma no zatial len na hranie) alebo Sigfox.
sigfox modul, mne odosli 2-3ks. Staci sa len skaredo pozriet.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"gps agriculture savings" do vyhladavaca
https://www.gps.gov/governance/advisory/meetings/2012-08/smith2.pdf
Pamatam si, ze pred par rokmi v mediach pisali, ze budu D1 zdvihat a budu dlho obmedzenia. Nakoniec to Doprastav dobre vymyslel.
Cesi samozrejme musia zasuvat viacej a vo vode
Otvoriť v novom okne thumb_up-1thumb_down
Nebola. Nikde tam nie je nic o tom. Len o generovani odpadu.
S tou dialnicou som to inak nepochopil .. preco krizuju popod a kusok dalej je uz klasicke vetvenie ? Mam pocit, ze na to cele spotrebovali ohromne mznostvo plochy (aj co vidim ked idem do Jura) a ... nic.
Ale dnes asi celkovo nemas svoj den
V tom dokumente je vidiet, ze povodne chceli D1 zdvihnut. Zasuvanie zjavne este bude pre tie pripajacie pruhy.
Z 2017:
počas výstavby mostných objektov na D1 pre križovanie s D4 a súvisiaceho zdvihu nivelety diaľnice D1 bude doprava...
Zároveň so zmenou obchádzkovej trasy dôjde k úprave samotnej nivelety diaľnice (101-00) a súvisiacich diaľničných kolektorov (103-10 a 103-20).Niveleta diaľnice bude oproti DSP znížená tak aby sa minimalizovalo zdvihnutie nivelety oproti existujúcemu stavu. z toho vyplyva ze dvihat sa bude, nie nad tym dnesnym mostom ale pred nim kadiel pojdu vetvy z D4 popod D1 a pripajacie z D4 na D1
Mostný objekt SO 232-05 bude navrhnutý a realizovaný tak, aby umožnil dodatočné zvýšenie nivelety diaľnice D1 o cca 0,40 m bez nutnosti zásahu do nosnej konštrukcie mosta.
Cizeee potrebujem hodinky s wifi. Ziadne fancy somariny, ziadne ultra turbo smart. Co najjednoduchsie hodinky co vydrzia byt na wifi aspon 24h v kuse. Jednoduchy dizajn digitalne alebo analogove. To je jedno.
Vysvetlenie: starsi clovek s alzhaimerom byva v dome na kopci. Obcas odide z domu a kedze hore kopcom nevladze ide dole a potom sa nevie vratit. Mobil pri sebe nosit nechce a jedina ako tak pripustna vec su hodinky. Ja len potrebujem zisiti ked opusti dom. Cely dom je pokryty wifi sietou.
Uvazovali sme aj nad moznostou dochodcovskych hodiniek s geolokaciou ale tie ceny su sialene a vydrz baterky pre nas neakceptovatelna. Teda sledovanie zariadeni na wifine je asi najlepsia cesta.
https://m.alza.sk/xiaomi-mi-window-and-door-sensor-d5668744.htm
Ked otvori dvere zistis to
Na pokrytie v ramci domu postacuje Zigbee, okolo domu LoRa a kdekolvek inde vdaka providerom, ako napr Slovanet, v ramci krajiny ci globalne (Sigfox):
https://techpedia.ta3.com/technologie-pre-biznis/novinky/internet-of-things-iot-/7281/slovanet-buduje-iot-siet-ktora-pomaha-firmam-v-mnohych-oblastiach - Bol som v tom, ze oni robia Sigfox a uz maju aj LoRaWAN, dobre vediet. Od kedy to tam Marek riadi som s nim nehovoril...
pogoogli "lora elderly monitoring" ci "lora sos button" - vyrobcov je milion, cipy samozrejme vyraba len par firiem, napr semtech, pekne hotove riesenia ma Dragino: brany ci sensor nody + tracker so sos tlacitkom (trosku velke, ale su aj mensie od inych vyrobcov).
randy
Nad tym som neuvazoval. Popozeram, vyzera to zaujimavo. Aj ked nie je to pre mna, tak by som musel nejako vymysliet consumer friendly balenie. Nech si to vedia nainstalovat sami doma.
sigfox modul, mne odosli 2-3ks. Staci sa len skaredo pozriet.
https://www.laskarduino.cz/lilygo-t-watch-2020-esp32-1-54-touch-display-hodinky/
V cine kupis do 20Eur.