Uz som to videl, podla mna to nema sancu prejst. Ale co taki dochodci ktori maju domy v centre vacsiny miest? Je jedno ake stare, ide o uzitkovu plochu a polohu. Ved to by boli neskutocne palky, kde by ludia na to zobrali.
Aj v diskusii na fb mu to vysvetluju ze to nepobral.. nerata sa to z trhovej ceny nehnutelnosti ale ze z HDP..
Jednoducho dan ktora je teraz 0,4% sa zvysi na 1,6% t.j. budeme platit 4x tolko co teraz.. kto plati 20€ po tomto navrhu by platil 80€, ziadne tisice € za byt..
Mirec, ty uz dlho nezijes v BA, co?
Po Vallovom zdvihnuti platim teraz 110€.
Potom to bude "len" 4x tolko? Pre starych ludi, ako aj rodiny s detmi to bez "inych danovych kompenzacii" bude teda krute vytriezvenie...
Za vsetko spojene s byvanim uz platime nejake dane.
Poistenie nehnutelnosti...bac 8% dan
A k tomu ine zhovadilosti
zihadlo 5 ano v slovenskom podnajme neprerobis. ani by to nemalo zmysel. lebo ked si zmysli mas cas na vystahovanie a ides prec.
ked sme este s priatelkou pozerali nemecku relaciu o byvanie (nieco ako nove byvanie u nas) tak tam stale hladali len podnajom. ked sme videli tie ceny tek sme nechapali. ked sme videli tie bytove domy tiez sme nechapali. spolocne priestory na urovni interieru bytu a pod. tam to funguje inak - developer postavi bytovku s bytmi na prenajom - najom je rugulovany statom, podpises zmluvu a kym platis a nerobis bordel nikto ta odtial nevyhodi - mas to da sa povedat na dozivotie.
ked som to videl mal som obrovsky odpor riesit v sr byvanie.
po vojne na rychlo postavili panelaky aby mali ludia kde byvat - docasne? zilo sa v podnajme. (tak ako teraz napr. nemci) po zmene rezimu uz boli bytovky zivotnostou na hrane- nutna vymena sieti, okna, dvere, strecha, fasada ... tak sa za zostatkovu cenu predali slovaci - a co slovac? no nekupis byt za par tisic - a potom samozrejme ho nepredas za tisice akoby to bola novostavba? prisli hypoteky a ceny sli raketovo hore. k tvojej hypo. na byt si priratas hypo za obnovu bytoveho domu a si v riadnych cislach. kupil si staru haraburdu niekolko nasobne predrazenu. no a teraz dalsi level - ze si majetny lebo vlastnis drahu nehnutelnost grcat sa mi chce
Hej dlho som mimo.. A to mate 110€ cisto dan na byt? Lebo mne tiez chodi rocne sek cez 100€ ale dajak 80€ z toho su smeti, 14€ tam mam psy a len zbytok su dane z nehnutelnosti..
A aj tie najomne byty "udrziavane" resp do ktorych sa investuje su.. lenze to nie su od sukromnikov, ale stale funguju "obecne" byty, kde kym platite ste bezpecne prenajaty.. a tam sa rekonstruuje, akurat sa potom odstupuju za rekonstrukcne peniaze (co sice neni uplne legit ale tak nikto nechce rozdavat zadarmo co investoval)
scarinko a zober si tu srandu co sa stala v Nitre - po prichode Jaguaru tam vyleteli ceny nehnutelnosti na dvojnasobok no tebe praca a plat zostal nezmeneny - len dan ti akosi pride 2x taka ako si mal
ale verim ze aj ked to prejde bude to mat vynimky ktore sa budu kazdy tyzden menit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ma to byt osetrene, kde dan zaplatia az dedicia :
https://slovensko.hnonline.sk/2295326-penzisti-su-v-suchu-dan-za-domy-prejde-dedicom
Jednoducho dan ktora je teraz 0,4% sa zvysi na 1,6% t.j. budeme platit 4x tolko co teraz.. kto plati 20€ po tomto navrhu by platil 80€, ziadne tisice € za byt..
Mirec, ty uz dlho nezijes v BA, co?
Po Vallovom zdvihnuti platim teraz 110€.
Potom to bude "len" 4x tolko? Pre starych ludi, ako aj rodiny s detmi to bez "inych danovych kompenzacii" bude teda krute vytriezvenie...
Za vsetko spojene s byvanim uz platime nejake dane.
A k tomu ine zhovadilosti
ked sme este s priatelkou pozerali nemecku relaciu o byvanie (nieco ako nove byvanie u nas) tak tam stale hladali len podnajom. ked sme videli tie ceny tek sme nechapali. ked sme videli tie bytove domy tiez sme nechapali. spolocne priestory na urovni interieru bytu a pod. tam to funguje inak - developer postavi bytovku s bytmi na prenajom - najom je rugulovany statom, podpises zmluvu a kym platis a nerobis bordel nikto ta odtial nevyhodi - mas to da sa povedat na dozivotie.
ked som to videl mal som obrovsky odpor riesit v sr byvanie.
po vojne na rychlo postavili panelaky aby mali ludia kde byvat - docasne? zilo sa v podnajme. (tak ako teraz napr. nemci) po zmene rezimu uz boli bytovky zivotnostou na hrane- nutna vymena sieti, okna, dvere, strecha, fasada ... tak sa za zostatkovu cenu predali slovaci - a co slovac? no nekupis byt za par tisic - a potom samozrejme ho nepredas za tisice akoby to bola novostavba? prisli hypoteky a ceny sli raketovo hore. k tvojej hypo. na byt si priratas hypo za obnovu bytoveho domu a si v riadnych cislach. kupil si staru haraburdu niekolko nasobne predrazenu. no a teraz dalsi level - ze si majetny lebo vlastnis drahu nehnutelnost
A aj tie najomne byty "udrziavane" resp do ktorych sa investuje su.. lenze to nie su od sukromnikov, ale stale funguju "obecne" byty, kde kym platite ste bezpecne prenajaty.. a tam sa rekonstruuje, akurat sa potom odstupuju za rekonstrukcne peniaze (co sice neni uplne legit ale tak nikto nechce rozdavat zadarmo co investoval)
Ako v Amerike, ved o tom tu na SVK veľa ľudí sníva
ale verim ze aj ked to prejde bude to mat vynimky ktore sa budu kazdy tyzden menit
Popravde radsej by som nededil a mal tu stale deditela 😥