Na  veľa graveloch   je  konfigurácia  50/34 a 11-32.  Ja  som  si  dal  50/34 a 11-36  s tým, že  chcem  ,aby  
bike  bol aj rýchly. Teraz  tam mám  R7000 s krátkym ramienkom a radí to dobre.  Ak  ľahké prevody  nebudú stačiť, tak  ešte  mám v zálohe  možnosť nahodiť 
kazetu 11-40 a R7000 s dlhým ramienkom , alebo GRX prehadzovačku.   50/34 prevodníkov sa  nechcem  vzdať  , ale  ak  by  nebolo  iné riešenie   na  najľahšie prevody , tak  by  ešte  bola   možnosť  stred GRX 46/30 , ale   najľahší prevod  30/40 mi  na  to  kadiaľ jazdím  zrejme  nebude  treba  a  ak by  sa  niečo  také krátke  prudké  našlo  po ceste  , tak  snáď  by  nebol problém  aj  zopár metrov  potlačiť .  Zatiaľ  čo som trochu pojazdil , tak som   nemal  nikde  pocit , aby  mi bol   malý  rozsah prevodov  do ľahka. Takže   to vyzerá tak, že  zostanem  pri  tom rozsahu , ako som  si ho  vyskladal 

Komu nezáleží  na  tom  aby  bol  rýchly  na rovinkách  aj klesaniach,  tak  by  mu  bola  ideálna  voľba  46/30 s kazetou 11-36 .