Kategórie
Bike-techposledný komentár: 23. 1. 2025 o 16:43
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
Výpredaj -32% Giant TCR Advanced Pro 0 Disc Compact bicykel, carbon
3 049 €
-32%
MOC 4 499 €
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
-16% BMC Teammachine SLR THREE bicykel, sparkling blue/brushed alloy
4 699 €
-16%
MOC 5 599 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
Hlavne najma dozadu: nie rychloupinak.
Mas ss
Druhá alternatíva na kolesá, tak tieto https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/vypletene-kolesa/trekkingove-kolesa/kellys-zapletene-koleso-predne-kls-event-f-28-silver.html robí sa aj zadné s maticou.
Kellys Zapletené koleso predné KLS EVENT F 28" silver
28,99 €
Je ekonomicky nezmysel to davat dokopy. Lepsie je kupit z bazosu nieco kompletne a funkcne a vyjde Ta to zlomok ceny. Napr.: https://sport.bazos.sk/inzerat/123921312/favorit-1971.php
Chápem kam tým mieriš. Vo vlákne tu pánko pred nejakým časom darúval dva kusy. Poviem pravdu, chcem si skúsiť opravu tohto bajku. Vnímam to ako takú mikro výzvu takže áno, súhlasím vedel by som to proste hodiť na skládku a kúpiť o trochu lepší vrak a bajkovať sa na ňom. To je ale cesta jednoduchšia a nič sa pri nej nenaučím.
Prejdem si tu podrobne celé vlákno venované tejto téme aby som sa nepýtal na to, čo už bolo povedané a pustím sa do toho. Skúsim to.
Otázka znie. Majú pre niekoho tie reťaze hodnotu? Nechcem ten Favorit renovovať a je mi jedno, aká tam bude reťaz. Možno pre niekoho, kto sa snaží zachovať Favorit v čo najoriginalnejšom-najpôvodnejšom stave, sa viac hodia. Alebo aj na renovácie sa dávajú nové shimano reťaze?
úplne rovnocennú masívnu reťaz som kúpil u číňana za 1,50 EUR
Osobne by som tam dal nejaku normalnu (KLS,KMC,Shimano alebo Force...) za 4-7 eur,to nezruinuje, ani neterka to nevytaha a ak budes chciet neskôr menit za origo, mozes
vytiahnut z vitrinky
(Ano,je mi jasne,ze aj tie 4 budu Made in China, pravdepodobne)
Rozmyslam co s radenim. Vzadu mam prehadzovac shimano 300(+6 kolecko), vpredu kluky s dvojitym prevodom. Kluky idem menit za stvorhran (aj menit stredove zlozenie) no rozmyslam ze by som zachoval dvojprevod. Problem je ze nevyhovuju mi, niesom zvyknuty na packy na rame, a teda chcel by som mat radenie na riaditkach.
Hovorim dobre ak poviem ze na tu zadnu shimano 300 by som mohol dat hocijaku " MTB" indexovu riadiacu 6 stupnovu packu shimano?
Nasiel by som nieco co namontujem na riaditka, neindexovane co by ovladalo presmykovac? Samozrejme je to favorit, chcem to cele postavit skor na bazarovych dieloch (rozumej za lacno) resp. mohol by som pouzit riadiacu packu 3 indexovu aj na 2-presmykovac? (musim pozret ale presmykovac asi bude original), alebo radsej tam prsknut 3 prevod kluky a presmykovac tiez z MTB a vykaslat sa na dvoj prevod?
Vdaka
Na jazdenie do obchodu (na rovine) mi za mlada stacilo zopar prevodov. Ak nemas príliš veľké kopce: skusil by som predny prevodnik (existujuci/dostupny/lacny) bez presmykaca (zaradis pred jazdou:)),uvidis, co za prevody pouzivas a potom upgrade podla toho.
EDIT: pozabudol som ze si dal foto na predchadzaucej strane. Mas dokonca viac foto aj v profile. Ja sa asi do toho uplne nevyznam ale nepride mi to ako F1 ram, mozno sa mylim. alebo velmi stary f1 ram, nevidno ani vyrazene cislo zospodu ramu.
EDIT: pozabudol som ze si dal foto na predchadzaucej strane. Mas dokonca viac foto aj v profile. Ja sa asi do toho uplne nevyznam ale nepride mi to ako F1 ram, mozno sa mylim. alebo velmi stary f1 ram, nevidno ani vyrazene cislo zospodu ramu.
Tak mi povedal kamoš ktorého mám po ruke. Je kľudne možné že sa mýlil. Povedal že ak je to ,,ľahký rám,, je možné že to bude F1 pretože tie boli vraj ľahšie ako ostatné. Číslo rámu asi nie je. pretože zospodu ho nevidno.
Nech sa vyjadria experti.
(Odhad podla hmotnosti uplne diskvalifikuje odhadcu
Nech sa vyjadria experti.
(Odhad podla hmotnosti uplne diskvalifikuje odhadcu
Je to vlastne jedno. Teším sa na opravu ako takú či je to F1 alebo F1000. Pohoda.
Super slová. Ďakujem. Ja som dosť ňurač a veľmi ma baví si hľadať diely či už na autá PC alebo teraz na bajk. Takže, je to pre mňa slasť teraz celý ten proces. Čo sa týka toho štvorhranného stredového zloženia, dostal som už odporúčanie na jeden model síce ale opýtam sa pre istotu. Jedná sa konkrétne o tento kus:
https://www.all4bike.sk/stvorhran/oska-shimano-un300-bsa-68x113mm-bez-skrutiek-na-stvorhran/
Chcem sa opýtať teda či bude ok tento alebo či je nejaká pravdepodobnosť že rôzne verzie Favoritu mali rôzne šírky pre tieto diely. Tento mi bol odporúčaný ako model ktorý bol použitý a slúži dobre.