Kategórie
Bike-techAké kotúčové brzdy na MTB? # MTB # skúsenosti # poradenstvo # rady # jazda do kopca # technika jazdy # technické otázky
chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
-15% Shimano BL-MT501/BR.MT500 hydr. brzda, zadná, PM, had. 1 700mm
68,99 €
-15%
MOC 80,95 €
-17% Shimano BL-MT200/BR-MT200 hydr. zadná brzda, pravá, Post Mount, had. 1 400 mm (OEM)
23,99 €
-17%
MOC 28,99 €
-12% Shimano Deore M6100 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + plat. G05S
65,99 €
-12%
MOC 109 €
-5% MAGURA MT Sport hydraulická brzda, páčka 2-finger, predná/zadná
51,99 €
-5%
MOC 61,99 €
savings Shimano Deore XT BR-M8120 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1 000 mm + plat. N03A
129 €
savings
MOC 205 €
savings Shimano XTR M9120 hydr. zadná brzda, 4-piest, Post Mount, had. 1700 mm + platn. N30A
217 €
savings
MOC 315 €
savings Shimano Deore M6120 hydr. predná brzda, 4-piest, Post Mount, had. 1000 mm + platničky D03S
87,99 €
savings
MOC 135 €
77,99 €
-19%
MOC 113 €
savings Shimano SLX BR-M7100 hydr. zadná brzda, Post Mount, 1700 mm had. + plat. G03S
74,99 €
savings
MOC 135 €
-15% Shimano Deore XT BL-M8200/BR-M8200 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky P03A
191 €
-15%
MOC 225 €
-29% SRAM Level T hydr. predná brzda, Post Mount, had. 950 mm + platničky
74,99 €
-29%
MOC 106 €
savings Shimano Altus BR-MT200/BL-MT201 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1700 mm + platničky B01S
23,99 €
savings
MOC 39,99 €
savings Shimano SM-HB20 Center Lock matica pre pevnú os, 15/20 mm
5,90 €
savings
MOC 10,99 €
savings Shimano zadný adaptér pre brzd. kotúč, 160 mm, Flat Mount
9,19 €
savings
MOC 15,99 €
SRAM Disc Brake Servisný kit brzdové páky - Gen 2 Level Ultimate/TLM/TL
37,99 €
MOC 50,99 €
Brzdy mám slx7120 a platničky povodne resin s chladičom. Kotúče centerline 200 a iceTech 180. Jazdené traily, bikeparky sporadicky. Rozmýšľal som nad zelenými galfer? Vopred dik
Brzdy mám slx7120 a platničky povodne resin s chladičom. Kotúče centerline 200 a iceTech 180. Jazdené traily, bikeparky sporadicky. Rozmýšľal som nad zelenými galfer? Vopred dik
S tými kotúčmi použi radšej klasické shimano resiny aj keď sú drahšie , galfer organiky ti podľa mňa kotúče zjazdia za pol sezóny a len sa preplatíš na kotúčoch. Práve som shimano ice tech kotúče dal na 1,5 mm a len čumím ako zlé su na tom so životnosťou.
-----
Viete niekto poradiť či môžem namontovať centerlock kotúč od Magury určený pre lockring na vnútorné utahovanie s lockringom na vonkajšie utahovanie od shimana?
Prave ze nie, naozaj pnle brzdenie Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down ale na MTB by to bola este ovela agresivnejsia poloha.
Na moto to vyzera takto Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Špeciálne to zastavenie som šiel skúsiť na tých mojich "modulačných" Hope brzdách.. poriadne brzdenie až s 2 prstami, ale tak zas studené platne (metaliky). Ale aj s jedným prstom som zastal veľmi rýchlo. Že som bosý a bez prilby si pls nevšímajte..
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
WOW
Navrat k starej diskusii, lebo sa objavili nove dokazy.
Na novom biku s 4 pistami a 180mm kotucom a trocha zdokonalenymi schoponstami jazdca som si experimentalne overil, ze je mozne na suchej ceste blokut predne koleso. Najdlhsie flekovanie prednym sa mi podarilo asi 45cm. Ale je to na hrane, treba zahriat brzdy, brzdit dvoma prstami. Idealne by to chcelo 202mm kotuc.
setup:
27.5" Racing Ralph 2.2"
Shimano BR-MT520
Shimano SM-RT68 180mm/SM-RT81 160mm CL
Shimano D03S/J02a resin
Video sem vesat nejdem, ale Dublinboy ho videl. Mal som na sebe velmi sexi teplakovu supravu a nechem, aby cela diskusia bola o tom ako som sexi a na brzdy sa zabudne. Uz vas poznam, sami si za to mozete
Skúsil som vymeniť komplet tekutinu, bapriam som mierne preplnil, kedže aj kotúč aj platne už sú trocha zjazdené (nie extremne), no nič z toho nepomohlo, páčka je stále gumová a brzdný účinok nie je taký ako býval.
Neviete v čom môže byť problém ? vďaka.
Druha možnosť je platničky zabehnuť dole nejakym kopcom opakovanym brzdenim (nie cely čas držať pačku, aby sa nespravila sklovina na platničkách). Hovorim len moje skusenosti a postrehy, snaď sa vyjadrí niekto študovaný do problematiky
EDIT: aha, tak sme sa v podstate vyjadrili rovnako ako zoller-simon
organicke platne strasne prasia, ked je mokro tiez robia dobry bordel cim zasieraju piesty a cele prasa = neustaly problem. dal som metalicke platne a problem zacina az ked su pomerne dost zjazdene. tak isto sa problem vyskytuje castejsie ked su viac zjazdene kotuce.
este ma napada jeden problem preco tie piesty chodia na houno a to je jednoducho min. olej - je moc "husty" na konstrukciu paky a je to jenoducho vyrobna chyba alebo po par prehriatiach scerna a meni vlastnosti
Moja kombinácia je presne to čo spomína Gusto0 a to mierne zjazdené metalické platne a mierne zjazdený kotúč. Aj platne aj kotúč som nedávno odmastnoval, tak v tom by to byť nemuselo, taktiež olej original shimano vymenený celý obsah systému za nový.
EDIT: Mám pocit že to je spôsobené zlou pozíciou prasaťa voči kotúču (tú nastavujem tou lenivou metodou teda stlačiť páčku a utiahnuť prasa, ale asi by som mal vyskúšať nejaký lepší spôsob) ked som sa pozrel na kotúč tak platnička z jednej strany doliehala ku kotúču takmer ihned a z druhej strany mala dlhšiu trajektoriu, takže nakoniec ta z tej strany kde bolo malo miesta až akoby pretláčala ten kotúč k tej druhej, skúsil som to nastaviť by očko približne na stred, a uvidíme či sa to zlepší.
https://www.aliexpress.com/item/32942057320.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dBgTSNe
https://www.aliexpress.com/item/32942057320.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dBgTSNe
Naco to je?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/super-b-tb-br10-podlozka-medzi-dosticky-a-kotuc.html
Momentalne MT400 nedostatocne - chcem spravit upgrade
Vaha cca do 90 kg. Bike CTM Rascal 3.0 -pevne osi. Ziadne extremne prudke zjazdy a vsak tie zakladne mi nepostacuju.
Uvazujem nad Deore M6100 alebo M6120 pripadne ich kombinaciou ale neviem ci je to vhodne? Davat stvorpiesty dozadu a dvojpiest dopredu?
Kotuce SM RT 64 - myslim si ze mam vzadu vnutorne utahovanie a vpredu vonkajsie. Musim tak isto zohnat kotuce s takymto utahovanim? Ci aky v tom je rozdiel?
Dakujem za konstruktivne komentare.
Ale to najlepsie co mozes urobit pre ucinnejsie brzdenie je naucit sa spravne brzdit. Nie je to tak jednoduche ako zatiahnut za packy, to co robis pri brzdeni s taziskom a polohou tela ma vacsi efekt ako model brzd.