Zdravím neviete mi poradiť či niečo také existuje v okolí Bardejova, Prešova alebo Košíc?....našiel som ale len v Banskej Bystrici ...jedná sa tak v skratke o správne nastavenie posedu, predstava, kufrov na tretrách atď. s dôvodu, že mi trpne ruka pri cyklistike snažím sa niečo takéto vyhľadať tu bližšie v okolí...ďakujem
Mne tŕpla ľavá ruka po cca 1,5hod. na žiletke. Posledný výjazd som išiel bez rukavíc /veď aj opáliť sa treba/ a hľa, problém nebol ani raz za cca 10h. výjazd. Takže idem skúšať nové rukavice.
Mne zacali trpnut ruky ked som ma jedny rukavice 3roky a boli uz na odpis. Teraz som kupil nove a uz je to ok (kellys flow). Vynimocne mi aj v novych ale v porovnani so starymi len minimalne .
Ahojte, ja mam tiez problem pri jazdeni, ze mi zacnu po cca polhodke trpnut prsty na oboch rukach. Dokonca na ukazovaku lavej ruky mam ako keby zhorseny cit. Ci mam zle nastaveny bike neviem, nema mi kto poradit. Rad by som to trpnutie nejakym sposobom odstranil, ale neviem ako. Dik za rady
nech ta niekto odfotí z boku, ked sedíš na biku.
aké máš gripy?
ako maš nastavený sklon volantu? odfot to z boku a z predu...
nespravne naklopený volnat ti potom tlači na dlan, skruti a odkrvuje.
riešenie je upravenie posedu, zmena uhlu držania,nove komfortne gripy.
Caute, momentalne riesim tento problem aj ja. Uz po cca 30min mi trpne lava ruka. Robilo to na starom biku, a robi to aj teraz na novom (plan bol, ze novy bike toto poriesi ). Uz som vymenil aj gripy za ergonomicke, skusal som jazdit bez rukavic, stale to iste. Lava ruka od zapastia mi dokaze strpnut tak, ze v nej az nemam cit. Pomaha zastavenie, zosadnutie z biku a na par minut pochodit, trochu aj napriklad pustenie riadidiel a vystretie chrbta na par metrov - ale to nieje az tak ucinne ako zosadnutie.
Napada ma este zmena sedla, ci si fakt netlacim nejaky nerv dole. Ked sa to trochu uvolni, uvazoval som o bikefittingu, nech si nastavim posed. Zatial sa to da vydrzat, ale trochu to otravuje. Napada este niekoho nieco?
No tak to ja som na novom biku isiel z uzkych na siroke. Doteraz si to sem tam chytam na uzsi uchyt, ked sa da a to mam teraz "len" 72cm siroke. 80ky si neviem ani predstavit.
Ja som mal problem ze mi trplo chodidlo na lavej nohe a u doktora mi zistili ze problem je v poskodenej platnicke na uplnom spodku chrbtice, a tlaci na nerv, a rovno sa ma aj pitala zeci mi netrpnu ruky, a ja ze obcas na bicykli, tak mi hned povedala ze by som mal vyskusat ine sedlo, lebo ze zvykne niekedy tlacit na hlavny nerv co ide v chrbtici cez sedacie kosti, po vymene sedla mi to fakt pomohlo.
matko001To trpnutie ruk moze sposobovat aj platnicka v krcnej chrbtici. S tym sa mordujem uz dlhsie. Ak mas posed, kde mas riadidla dolu a velmi zaklanas hlavu, tak moze tlacit na nejake nervy.
mne sa nieco podobne objavilo, odkedy som schudol 25kg, ale je to iba na strane, na ktorom ramene aktualne lezim, jek keby som si na ramene tlacil na nieco a z toho mi trpnu... nema to suvis s mobilom, lebo sa mi to obcas stane aj v noci..
mna stari cyklisti naucili ze ked trpne ruka, treba ju za jazdy vykrutit za chrbat tak ako by si sa chcel poskriabat medzi lopatkami... co najvyssie..... staci na par sekund a trpnutie by malo pominut zas na nejaky cas..... mne to pomaha
samozrejme tym nechcem povedat ze clovek nema vyskusat vsetky moznosti aby trpnutie prestalo ale kym sa to podari, tento trik ako prva pomoc bez zosadnutia z bajku je fajn
Keďže z predchádzajúceho týždňa mám vďaka rukaviciam ruky opálené iba od zápästí hore a vyzerám ako degeš, tak som posledné 3 jazdy absolvoval bez rukavíc a je to teda fest rozdiel. Ruky mi začnú tŕpnuť už po 10tich kilometroch. I keď stačí uvoľniť, otriasť a prejde to. Zatiaľ. Každopádne ako píšu ostatní, odporúčam rukavice - ideálne s gélovou výplňou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
aké máš gripy?
ako maš nastavený sklon volantu? odfot to z boku a z predu...
nespravne naklopený volnat ti potom tlači na dlan, skruti a odkrvuje.
riešenie je upravenie posedu, zmena uhlu držania,nove komfortne gripy.
Napada ma este zmena sedla, ci si fakt netlacim nejaky nerv dole. Ked sa to trochu uvolni, uvazoval som o bikefittingu, nech si nastavim posed. Zatial sa to da vydrzat, ale trochu to otravuje.
Napada este niekoho nieco?
Riaditká tie isté, sedlo to isté, šírka tá istá, ale mám pocit, že mi je to sedlo zrazu široké.
Aké sedadlo ti teda pomohlo ?
ja mam toto kombo a problem s bolestou a trpnutim je prec
Neviete co by to mohlo byt?
Neviete co by to mohlo byt?
Tiež mám tento istý problém. Jak na biku, tak keď ležím a čumím do mobilu. U seba vidím možný súvis s tenisovými lakťami.
samozrejme tym nechcem povedat ze clovek nema vyskusat vsetky moznosti aby trpnutie prestalo ale kym sa to podari, tento trik ako prva pomoc bez zosadnutia z bajku je fajn