Kto viete niečo viac, pridajte prosím info.
Momentálne ešte nebolo ani zakopnuté.
Posledná aktualizácia z 19.4, info od Radovana Hladkého, koordinátora.
K výstavbe cyklotrasy medzi Trenčínom a Nemšovou pristúpi Trenčianska župa
pravdepodobne koncom mája, po ukončení procesu verejného obstarávania
posledný komentár: 28. 11. 2025 o 1:20
posledný komentár: 14. 11. 2023 o 14:09
posledný komentár: 20. 4. 2020 o 14:03
Hlavným cieľom projektu je vybudovanie cyklistickej trasy, ktorá bude spájať južnú časť mesta Nemšová, od cestného mosta cez rieku Vlára na Rybárskej ulici so severnou časťou, čím bude vytvorený juhoseverný cyklistický koridor cez mesto Nemšová. Následne bude cyklochodník prechádzať korunu hrádze toku Váh, po ktorej pokračuje až k stredisku Lidl v severnej časti mesta, kde schádza z hrádze a pokračuje pozdĺž oplotenia strediska LIDL k parkovisku. Celková dĺžka navrhnutej trasy bude 2 305,72 m. Súčasťou cyklochodníka budú aj oddychové plochy. Vybavenie oddychových plôch budú tvoriť lavice, stôl, odpadkový kôš, 3x stojan na bicykle a informačná tabuľa. Umiestnenie cyklochodníka zabezpečí bezpečný presun chodcov ako aj cyklistov medzi jednotlivými mestskými časťami /plaváreň-športový areál-LIDL/ a aj ich bezpečné napojenie na cyklotrasu Trenčín - Nemšová.
Dňa 22.09.2020 bola uzatvorená Zmluva o dielo s víťazom súťaže verejného obstarávania – stavebné práce – spoločnosťou STRABAG, s.r.o. Bratislava.
https://www.facebook.com/groups/1719589758277564/permalink/2951340585102469/
Apropo, čítate(me) túto tému viacerí, tak mi nedá aj trošku zareagovať na chovanie niektorých jedincov na úseku Srnie-Cyklozrub/lanový most. Tento úsek je oficiálne vedený ako miestna komunikácia, nie ako prioritne cyklotrasa. Sám mám v tej oblasti chatku, a to čo zažívam v poslednej dobe, keď tadial idem autom, je veľmi smutné. Nadávky, gesta a pod.. Hoci idem vždy maximálne opatrne a pomaly. Určite sa tam vyskytujú aj magori na autách, ale fakt začínam mať pocit, že čím ďalej začína ľudom chýbať zdravý rozum.
napr hned za hranicami v cechach je velmi vela cyklociest takto robenych - ze su aj pre auta
2, vlarsky prusmyk - napojenie na novy cyklomost z cervenej TZ je take - asi pokracovat cestou smer Srnie a tam sa niekde napojit na cyklocestu a vratit sa naspat - mne sa nechcelo tam nic skusat tak po starom - po zeleznicnom moste.
3, Tr. Tepla - Tr. Teplice ma komplet 2 mosty a prvu vrstvu asfaltu - este pojde druha
ako ok - bude sa tadial dat ist aj za mokra co je super - ale akosi mi pribuda asfaltu na trase