Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Áno , hrká to. A ja som si myslel, že suúto bowdeny v ráme Tot moj prvy bicykel s vnutorne vedenými bowdenmi..Všetci tu píšete, ako vám hrkaju, tak som si myslel že je toto......Ach jaj...A toto ma nenapadlo. Prosím, ak má niekto podložku, rád odkúpim.
Podloziek mam doma asi 10 ale som daleko. V kazdom servise ich budu mat. Odporucam odniest tam, kde to robili.
Nech to spravia tak ako sa na servis patri. A nie ze im za to budes platit
Ale predsa tieto podložky sa na orech (cestný 11s Shimano) dávajú len v kombinácii s 9s / 10s kazetou. S 11s kazetou netreba žiadnu.Podľa toho videa, ak správne rátam je tam 11s kazeta.
Ale možno sú moje vedomosti deravé, idem len podľa skúseností. Na mojich kolesách (Fulcrum Racing 6DB) je 11s orech, mám tam 105 / Ultegra kazetu 11-28, bez podložky a vôľa tam nie je žiadna, je to úplne pevné.
Podložku som mal ku kolesám, pri kazete som extra podložku ešte nevidel, len na vymedzenie priestoru medzi pastorkami. Ak je tam vôľa, pozeral by som práve na chýbajúcu podložku medzi niektorým z pastorkov v rámci kazety. To by potenciálne mohlo byť ono.
Takáto vôľa sa mi nezdá na problém s chýbajúcou podložkou, je ale pravda, že som ešte našťastie nemusel nič takéto riešiť. Keby sa na to pozriem len laicky, tak by som povedal či nie sú na orechu opotrebované "vodítka", tie drážky, ktoré zabezpečujú aby sa kazeta nehýbala. Divné.
Podložka tam je a dodáva sa s kazetou. Na 11-34 ju mám. Keď som kazetu prehadzoval na nové koleso, tak som nevedel či bola ku kazete alebo kolesu. Bez nej to ani nefungovalo.
Takáto vôľa sa mi nezdá na problém s chýbajúcou podložkou, je ale pravda, že som ešte našťastie nemusel nič takéto riešiť. Keby sa na to pozriem len laicky, tak by som povedal či nie sú na orechu opotrebované "vodítka", tie drážky, ktoré zabezpečujú aby sa kazeta nehýbala. Divné.
Podložka tam ide, tiež som to tak mal na 11-34z kazete, to nie je typická cestná kazeta. (aj keď nerozumiem prečo nie je 11sp orech na ceste a MTB rovnaký). Keď som ju tam nedal (bola súčasťou kazety Shimano 105 11-34z je to cestná kazeta ale predpokladám že pre šetrenie nákladov berie základ z MTB, alebo je to premenovaná stará Deore/SLX kazeta, neviem) tiež tam bola vôľa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podloziek mam doma asi 10 ale som daleko. V kazdom servise ich budu mat. Odporucam odniest tam, kde to robili.
Nech to spravia tak ako sa na servis patri. A nie ze im za to budes platit
Nie je to MTB kazeta.... je to shimano 105 11-34
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/pastorky-diely/novatec-podlozka-vymedzovacia-18mm-pre-orech-shimano-9-10-11s.html
Novatec vymedzovacia podložka pre orech Shimano 8, 9, 10-rýchl.
5 €
Ale možno sú moje vedomosti deravé, idem len podľa skúseností. Na mojich kolesách (Fulcrum Racing 6DB) je 11s orech, mám tam 105 / Ultegra kazetu 11-28, bez podložky a vôľa tam nie je žiadna, je to úplne pevné.
Podložku som mal ku kolesám, pri kazete som extra podložku ešte nevidel, len na vymedzenie priestoru medzi pastorkami. Ak je tam vôľa, pozeral by som práve na chýbajúcu podložku medzi niektorým z pastorkov v rámci kazety. To by potenciálne mohlo byť ono.
11s Shimano orech + 11s kazeta - žiadna podložka.
Zdroj - https://www.slowtwitch.com/Tech/Cassette_How-To_-_Part_2_3257.html
11s Shimano orech + 11s kazeta - žiadna podložka.
Zdroj - https://www.slowtwitch.com/Tech/Cassette_How-To_-_Part_2_3257.html
Podložka tam ide, tiež som to tak mal na 11-34z kazete, to nie je typická cestná kazeta. (aj keď nerozumiem prečo nie je 11sp orech na ceste a MTB rovnaký). Keď som ju tam nedal (bola súčasťou kazety Shimano 105 11-34z je to cestná kazeta ale predpokladám že pre šetrenie nákladov berie základ z MTB, alebo je to premenovaná stará Deore/SLX kazeta, neviem) tiež tam bola vôľa.
Priznám sa, nemám žiadny extra prehľad v tejto oblasti, tak som šiel skôr podľa toho čo som si bol istý. Teraz už som v obraze.
Verím, že sa to touto drobnosťou vyrieši.