Tak dufam ze to Giro bude a Sagan bude este pretekat, okolo Slovenska fajn...ale Zoller ma pravdu, marketingova hodnota 00prd
No daj, aká je tá marketingová hodnota Gira za tých 12 mil? Zoller ťahá tie čísla ako kúzelník zajacov z klobúka. Keď sa ho redaktor opýta, či je 12 mil konečná cena, krúti sa ako had. No lebo nie je. Spolu s vyvolanými investíciami bol rozpočet v Izraeli aj v Maďarsku 25 mil. A marketing, teda ja som v tom Izraeli minulý rok, teda 2 roky po Gire, bol. Mám od ICA kúpených plnú skrinu handier aj casual oblečenie, takže som to tam nosil, ale u domacich ani obraz, ani zvuk. Iba raz vojak so samopalom začal na mna rozprávať hebrejsky, ja nem tudom. Až potom som si uvedomil, že mám mikinu ICA. Tak potom sme prehodili pár viet anglicky. Bol MTB cyklista. Ale tak maximálne vedel, že tam nejaké Giro bolo a že existuje nejaký izraelský tím. Minulý február to už bol druhý mesiac WT tím ISN. To ani netušil. O našej hviezde Saganovi tiež nič nevedel. Pritom ICA bol povodne Izraelsko-slovenský projekt s účasťou Sagana a čuduj sa svete aj Zollera. Požičať si tam
bicykel ako v Spanielsku alebo v Taliansku? Absolútne nehrozí. A to nehovorím o cyklistickej infraštruktúre. A čo tak čítam na FB, tak na to Giro nadavajú ako na vyhodene peniaze a pritom nemajú svoju tour. Zatiaľ čo OS stojí pár stoviek tisíc + milion by stál Eurosport (nie 600 tis(tie asi potrebujú od štátu). Zoller tu vytiahne projekt za desiatky milionov. Z hľadiska marketingu je dobrým indikatorom cena vysielacích práv. Tour inkasuje 10x viac ako Giro. Tak prečo si radšej nezaplatiť Grand Depart. Tam sa rozpočet pohybuje zhruba na 30-35 mil. Mimochodom rozpočet celej TdF sa odhaduje na okolo 100 mil. Takže si Tour aj Giro nechájú veľmi, veľmi dobre zaplatiť.