Ftu sam pises co si, stred vesmiru, ty nepoznas tak to neexistuje. Skvely pristup. Ano ockovanie je zlo, daj si teda respirator a uhni. Uz ludi prestavate bavit a blizi sa chvila, ked vas vsetci zacnu posielat rovno do prdele.
PRECO maju ockovani uplnu slobodu na SK a mozu vlastne zabijat neockovanych po navrate na SK, bez testov a karanteny?
Marketing, aby sa ludia dali zaockovat. Bohuzial ludia sedliackym rozumom nevedia pochopit, ze kovid je najvacsi globalny pruser od WWII a ockovanie je v danej chvili najlepsia moznost ako ho aspon ciastocne eliminovat.
Ak by aj boli obmedzenia rovnake, tak stale ta ista skupina ludi by zase vykrikovala, ze co obmedzujeme ich osobne slobody...
Ten volny pohyb sa moze zmenit, ked pojde zase do tuheho. A ak sa stane to, co sa predpoklada - ze nemocnice pretazia neockovani, tak ich ockovani pojdu zabijat osobne
ako vies kto bude mat lahky a kto tazky priebeh a kto umrie aj z ockovanych?
To nevie nikto, že kto. Ale štatistiky začínajú ukazovať, že zaočkovaný človek má ľahší priebeh. To samozrejme neznamená, že zaočkovaný človek nemôže mať problémy, alebo nemôže zomrieť. Ale má lepšie šance.
a co ti, ktori sa nemozu dat ockovat? ako ich chranit?
To je môj prípad. Búšil som do lekárov od februára, aby mi povolili očkovať sa, lebo som videl ako sa ľudia správajú. Na august som dostal go signál.
V tomto vlákne som už raz písal ako je to so 100%-nou zaočkovanosťou a ako to je s ochranou ľudí, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať. To nie je nič nové a existuje uspokojivé riešenie. Už roky rokúce.
A po troch týždňoch prehodnotia stav a rozhodnú sa, čo ďalej. Všetci tápu. Máme skúsenosti, na základe ktorých sa snažíme hľadať riešenie. A riešenie sa ukazuje. Očkovanie. Rozhodne riešením nie je, aby stará hluchá žena, onkologický pacient, vystupujúca na Mierku z autobusu a nedajúc druhú nohu ešte ani na zem, dostala bitku len preto, že má rúško. (To bol prvý protest pred prezidentským palácom. Zdá sa, že tam bola väčšina ľudí, ktorí s tým nesúhlasia a prestali tam chodiť.) (Nijako ťa nespájam s takými udalosťami.)
preco sa tak rychlo, ako sa rychlo vyvinula vakcina nevyvinuli lieky?
Ja netuším. Možno ide o účinnosť. Každý máme iné trávenie a keď to ide do ruky, tak sa to dostane do tela u každého zhruba rovnako. Takže možno preto sa všetci vrhli na vývoj vakcíny a nie lieku. Treba ale tiež povedať, že s výskumom/vývojom sa nezačalo až vtedy, keď sa COVID-19 objavil. Existuje spústa tímov na svete, čo sa zaoberajú Corona vírusmi.
Tu sa zrejme dostávaš do iracionálnej roviny. Keby prišiel najprv liek a nie vakcína ... nekládol by si tú istú otázku len ju položíš naopak? Možno toto je prvá otázka, ktorá si potrebuješ zodpovedať.
zahltenost personalu, mame cca 15.000 lozok a najviac bolo obsadenych asi 4.000
Tu už sa dostávaš úplne do iracionálnej roviny. Chceš tvrdiť, že ak teraz padne 15.000 cyklistov a všetci budú potrebovať hospitalizáciu, že všetkých hospitalizujú? Alebo, ak teraz dostane 15.000 ľudí panický záchvat a budú potrebovať hospitalizáciu, že všetci sa dostanú na hospitalizáciu? Takto to nefunguje. Oddelenia sú špecializované. Počet personálu a lôžok je postavený na obvyklom množstve pacientov a ešte k tomu sú poddimenzované.
Ale. Najťažšie prípady potrebovali ARO. Koľko máme lôžok na ARO? Ja neviem. Niekoľko 100?
A to bol ten vážny problém. Anesteziológovia sa starali o Covid pacientov a ľudia, ktorí musia chodiť na pravideľné operácie (napr. výmena stentu) sa do nemocnice nedostali.
Ja ale v okolí nepoznám nikoho s ťažkým priebehom, zato ale poznám s problémami po očkovaní, a nieje to tvoje zlahcovanie bolenie hlavičky.
No vidíš. ja nepoznám nikoho, kto mal ťažký priebeh po očkovaní, ale poznám rodinu, kde zomrel otec, matka a ich dcéra. V týždňových odstupoch. Moja nezaočkovaná internistka zomrela po dvoch ťažkých týždňoch v nemocnici.
A teraz čo? Budeme sa hádať a nadávať si? Nie je najlepšie to nechať na odborníkov, aby rozhodli, čo sa bude diať?
ja len zasnem (aj ked sa vobec nedivim, vid napr kolko ludi ma problemy s uvermi atd) ako si niekto nevie spocitat 2 a 2... boji sa ockovania lebo 1:100 000 tam je daky problem, tak nechce riskovat a nejde sa zaockovat aby bol v bezpeci. ale uz vobec nechape, ze tym ze sa nejde ockovat riskuje 1:1000 ze bude mat problem z covidu.
nejak si stale myslia ze 1: 1000 je lepsie ako 1: 100 000... lebo asi uvazuju stylom, vakcinu si pichnem tak je to nebezpecnejsie ako covid ktory si do tela nepichnem
prirovnal by som to napr k horiacemu domu, si na 2hom poschodi, dom v plamenoch, ale namiesto toho aby si vyskocil a riskoval tak max zlomenu nohu z 2heho poschodia, tak ostanes v baraku a dufas ze sa nic nestane, ze to stihnu zahasit
Na internete koluje výzva od lekárov z covid oddelení, ktorú tlmočil primár Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny z Antolskej nemocnice v Bratislave, Jakub Hložník. Tí navrhli prostredie, v ktorom by sa mali diskusie odohrávať: "Pán primár, napíšme my, lekári covid oddelení, verejnú výzvu, aby MUDr. Mesík a MUDr. Bukovský si obliekli skafandre a prišli na covid oddelenie za prítomnosti kamier RTVS, môžeme diskutovať priamo pri pacientoch... Preberieme liečbu, ukážu nám, ako by oni liečili, môžu nastaviť prístroje, atď, atď. Žiadne demagógie v teple televízneho štúdia, pekne nech sa ukážu v nemocnici pri lôžku pacienta. Dosť bolo urážok o karpatských lekároch na výplatných páskach Pfizeru. Už máme týchto dezinformátorov plné zuby."
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
tak este teda pridam jeden prispevok, aj ked viem, ze sa hned schova.
lebo tu zastancovia ockovania necitaju ani do konca a nieto suhlasit s inym nazorom.
a nikde som nepisal, ci som ockovany alebo nie alebo som pre alebo proti. nikto z vas to nevie, ale zaradit viete hned.
domino najprv dakujem za venovanie sa, ale ...
na par mojich otazok a citacii ti mozno odpisem, pripadne dam znovu otazky.
1. ci pardon, otazky su zakazane
2.3. vytrhol si len cast koli ktoremu som to napisal, OK. mal som dat 3 bodky aj pred pojem lahky/lahsi priebeh
a vsade su same mozno. lebo ucinnost vakcin klesa niekde k 60%, t.z. ze aj okolo 40% zaockovanych zostane nechranenych. a lepsie sance od koho? neockovaneho, alebo prekonaneho?
4. tvoj pripad, doktorka ti to odobrila, lebo to je pre teba vhodne, alebo preto, lebo ta postrasila ze ta nevpustia do nemocnice?
5. tu si ma ale s tym protestom spojil, ale ja som zase dostal podobnu slovnu bitku za nazor ako ta stara hlucha zena.
6. zase mozno. liek sa da podat aj i.v.
7. to cislo lozok su covid lozka a davas bludne priklady
8. sak to, ze na odbornikov. preco potom v kazdej krajine su ine opatrenia? iny odbornici? uz na zaciatku pandemie som sa pytal, preco EU nepostupuje nejako spolocne. napr aj to v AT ockovany 3 x tyzdenne test, u nas nic. a reagoval som hlavne tym prvym prispevkom o situacii v AT na Ramon1 stale hlasky vakcina je sloboda.
9. bolo to rychlo pridane po znova skomolenom mene. pardon, nielen z vychodu, dal to aj zo zapadu cokupit. uz ma najedovalo ako hlavne Ramon1 a teraz sa pridal aj laco. hlavne ako si dovoli Ramon1 zkomolit aj meno ceo mtbikeru (mozno sa poznaju a ma taku prezyvku, ale pochybujem).
takze boris.ko nie kazdy z tych dvoch (+jeden zo zapadu) je duty, ale je ignoranstke hovado.
takze ked to zhrniem, ockovany, ktory nema protilatky a vrati sa z vonku do SR bez karanteny a testu moze nakazit a zabit trebars svoju mamu alebo mna, ktory po ockovani tie protilatky nemam a ockovanie ma nechrani.
ale zdravy nenakazeny po prekonani s protilatkami musi zostat po navrate (aj keby potreboval ist len na par hodin) v karantene a s nim cela domacnost.
ale neockovanym pendlerom, sportovcom, hercom a inym hviezdam staci si spravit test a mozu cestovat bez karanteny.
ake skvele mame opatrenia, ako chranime neockovanych a aj ockovanych.
a ako skvelo ich zato odmenujeme.
Ftu aj zakony mas v kazdej krajine ine, dokonca casto aj pravidla cestnej premavky atd atd. Kazdy skusa co je lepsie a ucime sa vzajomne. Napr. pri celoplosnom testovani nas sledoval cely svet. Neopakoval to nikto.
Rakusania maju denne 14x viac novych pozitivnych ako my, preto maju aj prisnejsie opatrenia. Nase sa zatial javia ako dostatocne, aj ked skor to bude len o tom, ze sme diera a vsetko k nam pride neskor. Zarucujem ti, ze sa coskoro sprisnia aj u nas. To zas bude beekotu, lebo pre hlupakov kazdy hlupy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Marketing, aby sa ludia dali zaockovat. Bohuzial ludia sedliackym rozumom nevedia pochopit, ze kovid je najvacsi globalny pruser od WWII a ockovanie je v danej chvili najlepsia moznost ako ho aspon ciastocne eliminovat.
Ak by aj boli obmedzenia rovnake, tak stale ta ista skupina ludi by zase vykrikovala, ze co obmedzujeme ich osobne slobody...
Ten volny pohyb sa moze zmenit, ked pojde zase do tuheho. A ak sa stane to, co sa predpoklada - ze nemocnice pretazia neockovani, tak ich ockovani pojdu zabijat osobne
V tomto vlákne som už raz písal ako je to so 100%-nou zaočkovanosťou a ako to je s ochranou ľudí, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať. To nie je nič nové a existuje uspokojivé riešenie. Už roky rokúce.
Tu sa zrejme dostávaš do iracionálnej roviny. Keby prišiel najprv liek a nie vakcína ... nekládol by si tú istú otázku len ju položíš naopak? Možno toto je prvá otázka, ktorá si potrebuješ zodpovedať.
Ale. Najťažšie prípady potrebovali ARO. Koľko máme lôžok na ARO? Ja neviem. Niekoľko 100?
A to bol ten vážny problém. Anesteziológovia sa starali o Covid pacientov a ľudia, ktorí musia chodiť na pravideľné operácie (napr. výmena stentu) sa do nemocnice nedostali.
A teraz čo? Budeme sa hádať a nadávať si? Nie je najlepšie to nechať na odborníkov, aby rozhodli, čo sa bude diať?
nejak si stale myslia ze 1: 1000 je lepsie ako 1: 100 000... lebo asi uvazuju stylom, vakcinu si pichnem tak je to nebezpecnejsie ako covid ktory si do tela nepichnem
prirovnal by som to napr k horiacemu domu, si na 2hom poschodi, dom v plamenoch, ale namiesto toho aby si vyskocil a riskoval tak max zlomenu nohu z 2heho poschodia, tak ostanes v baraku a dufas ze sa nic nestane, ze to stihnu zahasit
Mesík: nikdy som nechcel robiť lekára...
tak prečo sa trujlo vyjadruje k medicínskym otázkam keď o tom vie velké kulové?
Múdry jak jeho žena Pietruchová,tiež vyštudovala chémiu na STU a venuje sa "pi...nám" doslova.
lebo tu zastancovia ockovania necitaju ani do konca a nieto suhlasit s inym nazorom.
a nikde som nepisal, ci som ockovany alebo nie alebo som pre alebo proti. nikto z vas to nevie, ale zaradit viete hned.
domino najprv dakujem za venovanie sa, ale ...
na par mojich otazok a citacii ti mozno odpisem, pripadne dam znovu otazky.
1. ci pardon, otazky su zakazane
2.3. vytrhol si len cast koli ktoremu som to napisal, OK. mal som dat 3 bodky aj pred pojem lahky/lahsi priebeh
a vsade su same mozno. lebo ucinnost vakcin klesa niekde k 60%, t.z. ze aj okolo 40% zaockovanych zostane nechranenych. a lepsie sance od koho? neockovaneho, alebo prekonaneho?
4. tvoj pripad, doktorka ti to odobrila, lebo to je pre teba vhodne, alebo preto, lebo ta postrasila ze ta nevpustia do nemocnice?
5. tu si ma ale s tym protestom spojil, ale ja som zase dostal podobnu slovnu bitku za nazor ako ta stara hlucha zena.
6. zase mozno. liek sa da podat aj i.v.
7. to cislo lozok su covid lozka a davas bludne priklady
8. sak to, ze na odbornikov. preco potom v kazdej krajine su ine opatrenia? iny odbornici? uz na zaciatku pandemie som sa pytal, preco EU nepostupuje nejako spolocne. napr aj to v AT ockovany 3 x tyzdenne test, u nas nic. a reagoval som hlavne tym prvym prispevkom o situacii v AT na Ramon1 stale hlasky vakcina je sloboda.
9. bolo to rychlo pridane po znova skomolenom mene. pardon, nielen z vychodu, dal to aj zo zapadu cokupit. uz ma najedovalo ako hlavne Ramon1 a teraz sa pridal aj laco. hlavne ako si dovoli Ramon1 zkomolit aj meno ceo mtbikeru (mozno sa poznaju a ma taku prezyvku, ale pochybujem).
takze boris.ko nie kazdy z tych dvoch (+jeden zo zapadu) je duty, ale je ignoranstke hovado.
takze ked to zhrniem, ockovany, ktory nema protilatky a vrati sa z vonku do SR bez karanteny a testu moze nakazit a zabit trebars svoju mamu alebo mna, ktory po ockovani tie protilatky nemam a ockovanie ma nechrani.
ale zdravy nenakazeny po prekonani s protilatkami musi zostat po navrate (aj keby potreboval ist len na par hodin) v karantene a s nim cela domacnost.
ale neockovanym pendlerom, sportovcom, hercom a inym hviezdam staci si spravit test a mozu cestovat bez karanteny.
ake skvele mame opatrenia, ako chranime neockovanych a aj ockovanych.
a ako skvelo ich zato odmenujeme.
https://www.theguardian.com/world/2021/aug/27/denmark-to-lift-all-remaining-covid-restrictions-on-10-september
Dalsia krajina bude zit uz relativne normalne. Dufajme. Vdaka ockovaniu.
Rakusania maju denne 14x viac novych pozitivnych ako my, preto maju aj prisnejsie opatrenia. Nase sa zatial javia ako dostatocne, aj ked skor to bude len o tom, ze sme diera a vsetko k nam pride neskor. Zarucujem ti, ze sa coskoro sprisnia aj u nas. To zas bude beekotu, lebo pre hlupakov kazdy hlupy.