A kolkokrát si ich už nahlásil polícii? Ak sú naozaj nebezpeční, tak treba začať čo najskôr. Policajtov zatial zrejme nenapadlo skúšať anilen funkčnosť/čipovanie ebikov pri dopr. nehodách.
Inak na tom mieste pri Klaštorisku som sa stratil tiež, je tam dost problematické značenie a stav komunikácie na oficialnej cykloturistickej trase, resp. bolo pred 3 rokmi.
zastaviť ho nedokážeš, dobehnúť ho nedokážeš (na normálnom bicykli) a kým vytiahneš mobil z vačku je dotyčný dávno preč... polícia ak vôbec príde skonštatuje, že ho nevedia chytiť, ak ho chytia nemajú dôkaz, že šiel rýchlo atď.
No pozrel som, kde je ústie Kláštorskej rokliny a žltá TZT po ktorej šli. To nie je problém kondičky, ani ebikov, ale jednoducho neschopnosť pozrieť sa/čítať mapu, sledovať značku a terén okolo. Predpokladám že nemali ani papierovú mapu a išli naslepo po žltej TZT - ak vôbec vedeli čo sú tie žlté značky na stromoch (už len pozriem do mapy a čítam, že idem do nejakej rokliny v Slovenskom Raji kde je roklín poaleluja by im malo zasvietiť žiarovku v hlave). A tiež ignorovali pravidlo, nejdem naslepo dole do takých neznámych miest, odkiaľ rovnakou cestou v prípade núdze nevyjdem (toto pravidlo je tvrdšie pri ebikoch, keďže to ťahať roklinou nie je žiadna slasť aj pre trénovaného človeka)
zastaviť ho nedokážeš, dobehnúť ho nedokážeš (na normálnom bicykli) a kým vytiahneš mobil z vačku je dotyčný dávno preč... polícia ak vôbec príde skonštatuje, že ho nevedia chytiť, ak ho chytia nemajú dôkaz, že šiel rýchlo atď.
Nemusí ísť rýchlo, ak je to e-motorka a nemá napr. TK, PZP, povinné svetlá, prípadne vodičák u nejakého decka a pod, tak to policajtom úplne musí stačiť... (predpokladám, že na poľnú cestu či cyklocestu sa neteleportoval mimo cestnú sieť SR). Inak aj vstup s takou e-motorkou je na cyklocestu zakázaný, takže stačí keď na nej bude stáť.
Policajtov zatial zrejme nenapadlo skúšať anilen funkčnosť/čipovanie ebikov pri dopr. nehodách.
Dáta, dáta, dáta. Koľko bolo nehôd e-bajkov? Je to tak štatisticky významné množstvo a je pri nich rýchlosť bicykla štatosticky významnou veličinou, aby sa tým policajti začali zaoberať?
Inak, pravdupovediac, príčinou nehody nemôže byť odčipovanie, ale napr. neprimeraná rýchlosť a pod. Takže policajti ani nemajú prečo zisťovať odčipovanie, inými slovami nie je pre nich potrebné zisťovať, prečo išiel jazdec rýchlo. To je skôr parketa posiťovne, ktorá si rada nájde dôvod pre zníženie alebo vylúčenie plnenia .
Mne to napadlo v suvislosti s jednou nehodou, kde policia uviedla, ze islo o cyklistku, pricom bicykel ma trottle, cize islo skor o motocykel. Pricinou bolo tusim vedenie psa ale moze to pohnut so statistikami nehodovosti cyklistov.
Inak, pravdupovediac, príčinou nehody nemôže byť odčipovanie, ale napr. neprimeraná rýchlosť a pod. Takže policajti ani nemajú prečo zisťovať odčipovanie, inými slovami nie je pre nich potrebné zisťovať, prečo išiel jazdec rýchlo. To je skôr parketa posiťovne, ktorá si rada nájde dôvod pre zníženie alebo vylúčenie plnenia .
Presne tak do kameňa tesať. Okrem toho by som si pozrel ako mi policajt kontroluje, ze mám nemám načipovaný ebike.
Tu sa robí dráma z rodiny čo šla vyskúšať ebike pritom by skončili rovnako keby sli na pešo. To je taky ten typ co stretnes v kroksách smerom na Rysy. To je o ľuďoch nie o ebajkoch. Bez svetla, bez schopnosti odhadnúť kedy sa vrátiť.
Okrem toho by som si pozrel ako mi policajt kontroluje, ze mám nemám načipovaný ebike.
v Holandsku možno. byť ja policajtom, tak si skusanie cudzieho bajku urcite nelajsnem. Pretoze z toho kuka velmi vela problemov a dokazem "kulove".
co policajt moze, tak to zakazat ti dalsiu jazdu a dat ti pokutu za nejaku hovadinu. zhabať bicykel tazko, to ze neni kradnuty viem dokazat behom pol minuty.
Keď sa policajtovi niečo vážne nezdá na tvojom aute, môže ti nariadiť technickú kontrolu. Ak sa mu nebude zdať elektrická somarina, pošle ju na znalecké skúmanie. Samozrejme musí mať dôvod. V praxi to vidím reálne na situáciu, keď došlo k nehode alebo ťa prichytili pri priestupku/tč. Alebo ak je dopravná akcia a chytajú zrovna takýchto expertov. Bežná hliadka má úplne inú náplň práce a nedostatočné znalosti (tiež neváži kamióny, alebo neodhaľuje falšovateľov peňazí a varičov perníka). Sadať ti naň nikto nebude, ani auto ti policajt nepôjde preparkovať, to by muselo ísť o život.
tak to by muselo byt vazne sci fi. na znalecke skumanie vazne bicykel nikto nebude posielat kvoli tomu, lebo ma popri dopravnej akcii podozrenie ci nemas nahodou cip . Ale ked sa na bajku niekto zabije, tak sa znalecke skumanie bicykla nariadi prave preto, aby sa napr. zistilo ci si mal funkcne brzdy.
len tak pre info. nehovorim o vygumovancoch co sa po chodniku premavaju na e-motorkach 50km/h. tam je problem uplne nieco ine a nie nejaky cip. skor absencia mozgu.
Dáta, dáta, dáta. Koľko bolo nehôd e-bajkov? Je to tak štatisticky významné množstvo a je pri nich rýchlosť bicykla štatosticky významnou veličinou, aby sa tým policajti začali zaoberať?
Príčinou nehody môže byť aj nehomologizovaná emotorka bez EČV, bez PZP, bez TK, bez VO vodiča, jednoducho nespôsobilé na vjazd na cestu. Skús ty na nehomologizovanom aute, bez EČV, bez PZP, bez TK, bez VO vodiča spôsobiť nehodu a ako sa na teba budú policajti pozerať…
Nie, nie je to tak. Sú to dve oddelené veci. Jedna vec je neprimeraná rýchlosť a druhá vec je nelegálna úprava elektroniky bicykla. Ak kvôli vysokej rýchlosti na odčipovanom bicykli spôsobíš nehodu, tak ťa budú stíhať na vysokú rýchlosť, nie za odčipovaný bicykel. Jasne, môžu ti dať pokutu aj za odčipovaný bicykel, ale nie v súvislosti s tou nehodou, ale v súvislosti s iným porušením zákona.
Trochu zjednodušujem, ale iba trochu.
Tu je zahrnutý celý problém v celej veľkosti: Tu sa robí dráma z rodiny čo šla vyskúšať ebike pritom by skončili rovnako keby sli na pešo. To je taky ten typ co stretnes v kroksách smerom na Rysy. To je o ľuďoch nie o ebajkoch. Bez svetla, bez schopnosti odhadnúť kedy sa vrátiť.
Nie, nie je to tak. Sú to dve oddelené veci. Jedna vec je neprimeraná rýchlosť a druhá vec je nelegálna úprava elektroniky bicykla. Ak kvôli vysokej rýchlosti na odčipovanom bicykli spôsobíš nehodu, tak ťa budú stíhať na vysokú rýchlosť, nie za odčipovaný bicykel. Jasne, môžu ti dať pokutu aj za odčipovaný bicykel, ale nie v súvislosti s tou nehodou, ale v súvislosti s iným porušením zákona.
Veď to nepopieram, to tak ako keď opitý nie si vinníkom nehody (niekto by ti nedal prednosť alebo napálil zozadu) ale za vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu dostaneš aj tak trest.
ja sa ti ospravedlňujem, že som to sem dal, chcel som iba vyjadriť, že takéto "bicykle" ohrozujú ostatných cyklistov (a chodcov), a ak sa to nezačne riešiť, skôr či neskôr si to niekto odskáče, viď video Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak na tom mieste pri Klaštorisku som sa stratil tiež, je tam dost problematické značenie a stav komunikácie na oficialnej cykloturistickej trase, resp. bolo pred 3 rokmi.
Nemusí ísť rýchlo, ak je to e-motorka a nemá napr. TK, PZP, povinné svetlá, prípadne vodičák u nejakého decka a pod, tak to policajtom úplne musí stačiť... (predpokladám, že na poľnú cestu či cyklocestu sa neteleportoval mimo cestnú sieť SR). Inak aj vstup s takou e-motorkou je na cyklocestu zakázaný, takže stačí keď na nej bude stáť.
Inak, pravdupovediac, príčinou nehody nemôže byť odčipovanie, ale napr. neprimeraná rýchlosť a pod. Takže policajti ani nemajú prečo zisťovať odčipovanie, inými slovami nie je pre nich potrebné zisťovať, prečo išiel jazdec rýchlo. To je skôr parketa posiťovne, ktorá si rada nájde dôvod pre zníženie alebo vylúčenie plnenia
Presne tak do kameňa tesať. Okrem toho by som si pozrel ako mi policajt kontroluje, ze mám nemám načipovaný ebike.
Tu sa robí dráma z rodiny čo šla vyskúšať ebike pritom by skončili rovnako keby sli na pešo. To je taky ten typ co stretnes v kroksách smerom na Rysy. To je o ľuďoch nie o ebajkoch. Bez svetla, bez schopnosti odhadnúť kedy sa vrátiť.
Okrem toho by som si pozrel ako mi policajt kontroluje, ze mám nemám načipovaný ebike.
co policajt moze, tak to zakazat ti dalsiu jazdu a dat ti pokutu za nejaku hovadinu. zhabať bicykel tazko, to ze neni kradnuty viem dokazat behom pol minuty.
len tak pre info. nehovorim o vygumovancoch co sa po chodniku premavaju na e-motorkach 50km/h. tam je problem uplne nieco ine a nie nejaky cip. skor absencia mozgu.
Inak, pravdupovediac, príčinou nehody nemôže byť odčipovanie, ale napr. neprimeraná rýchlosť a pod. Takže policajti ani nemajú prečo zisťovať odčipovanie, inými slovami nie je pre nich potrebné zisťovať, prečo išiel jazdec rýchlo. To je skôr parketa posiťovne, ktorá si rada nájde dôvod pre zníženie alebo vylúčenie plnenia
Príčinou nehody môže byť aj nehomologizovaná emotorka bez EČV, bez PZP, bez TK, bez VO vodiča, jednoducho nespôsobilé na vjazd na cestu. Skús ty na nehomologizovanom aute, bez EČV, bez PZP, bez TK, bez VO vodiča spôsobiť nehodu a ako sa na teba budú policajti pozerať…
Veď to nepopieram, to tak ako keď opitý nie si vinníkom nehody (niekto by ti nedal prednosť alebo napálil zozadu) ale za vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu dostaneš aj tak trest.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down