Goratrix, a ty si kto, ked sem davas ten jediny spravny pristup k ockovaniu? Ty si kto, ked tu tvrdis ako su Svedi sprosti, ked sa dali aj napriek (podla teba) kolektivnej imunite ockovat? Ja mam 43, ockovany este v marci a v maji (a hned zajtra si dam 3. a o tyzden kludne aj 4. davku), zrovna zajtra idem na pohreb dobreho znameho z detstva (46-rocny zaryty antivaxer), co zomrel na COVID po tyzdni na ventilacii. Moja mala (vtedy 7-rocna) s COVIDom bojovala od marca do jula. Sorry, ale takych ako ty, su teraz plne nemocnice.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Co presne "dokazat"? Vekova struktura a komorbidity hospitalizovanych a umrti sa v mnozstve krajin zverejnovali velmi detailne a zverejnuju doteraz. Takisto statistiky excess mortality podla vekovych skupin. To, ake su ohrozene skupiny a ze mimo nich je virus prakticky neskodny (resp. riziko je rovnake ako mnozstvo inych beznych rizik ktore nikto neriesi) bolo jasne uz v marci 2020 napriklad z talianskych dat a odtvedy sa to vsade potvrdilo.
Ale tak ja sa rad poucim, mozete niekto namiesto srdcervucich pribehov postnut tabulku ukazujucu riziko hospitalizacie alebo umrtia pre jednotlive vekove skupiny (0-9, 10-19, 20-29, atd...) s a bez znamych rizikovych faktorov (obezita, hypertenzia, diabetes).
Tak asi preto ze je to poslusny narod? Ved na tom je zalozena takmer vsetka vasa argumentacia. Co im vrchnost poradi, to spravia. Aj ked to realne bolo uplne zbytocne. Ono ockovanie ludi mimo rizikovych skupin (a dokonca deti) je totalne zbytocne vsade, nielen vo Svedsku.
Spravny pristup k ockovaniu mal byt:
- dorazne odporucane ockovania rizikovym skupinam, teda vsetkym nad 65 rokov plus ludom 18-64 s rizikovymi diagnozami (diabetes, hypertenzia, obezita)
- umoznenie ockovania ludom od 18 rokov na zaklade individualneho rozhodnutia
- neockovat osoby pod 18
To je cele, tymto by sa cely problem vyriesil.
Namiesto toho ste tu implementovali cinsku totalitu ktora nema v dejinach zapadnej demokratickej spolocnosti obdobu, na zaklade nejakych absurdnych prehnanych predstav o nebezpecnosti tohto virusu. Predpokladam ze niektori z vas este stale veria tym fake cinskym videam na ktorych padali nakazeni na ulici na zem, vsakze.
Vírus nezaujíma či je jeho hostiteľ poslušný ale v akom stave je jeho telesná schránka. Vieš si aspoň trocha predstaviť, porovnať fyzický stav švédskeho a slovenského obyvateľstva ? Koľko cigaretového dymu prešlo za posledných päťdesiat rokov prieduškami švédov a slovákov ? Koľko piva a tvrdého alkoholu pretieklo ich krkami ? Koľko slaniny skonzumoval švéd a koľko slovák ? Kolko hodín denne odrobili v robote + doma, koľko kilometrov nabehali za posledných päťdesiat rokov vo voľnom čase na bežkách švédi a koľko slováci ? ... Toto by si za rok, dva nevyriešil.
Keď čítam takéto „recepty“, normálne ľutujem že túto tému neodoberajú aspoň v Nature, Lancet a Science cez RSS, tam by sa to nadšenými výkrikmi Heuréka!!! po jednoduchom vyriešení celosvetového problému len tak otriasalo
Predpokladam ze niektori z vas este stale veria tym fake cinskym videam na ktorych padali nakazeni na ulici na zem, vsakze.
Nás čína nezaujíma, zaujíma nás naša krajina a naši susedia.
A ver čomu chceš.
Ja mam teraz ročne vyročie hospitalizácie. Poviem, či napíšem ako to cítim. Prajem neveriacim aspon ten level, čo som mal ja.
Ale tak ja sa rad poucim, mozete niekto namiesto srdcervucich pribehov postnut tabulku ukazujucu riziko hospitalizacie alebo umrtia pre jednotlive vekove skupiny (0-9, 10-19, 20-29, atd...) s a bez znamych rizikovych faktorov (obezita, hypertenzia, diabetes).
Z toho čo píšeš by si pandémiu nevyriešil. Iba ak by sa osoby nad 65 rokov dali približne 40 krát zaočkovať. V priebehu 20 rokov do dožitia veku 85 rokov každý polrok preočkovanie pretože mladšie vekové skupiny /pod 65 rokov/ by ako zdraví nezaočkovaní bezpríznakoví infekční permanentne udržiavali hladinu vírusu v populácii.
Ja by som sa na data zo Svedska nespoliehal. Sledoval som ich ale okolo maja 2020 som dospel k nazoru, ze ich vedenie bolo na kurze podvodov v Rusku a podla toho aj idu. Tym svedskym cislam sa da verit asi rovnako ako Ruskym.
mne sa páči, ako si niektorí idú stále cancy o "sezónnosti" SARS-Cov2 napriek tomu, že empirické dáta zjavne ukazujú, že nie je nijako "sezónny"
nápoveda: krajiny bez ročných období alebo s úplne inými obdobiami (napr. obdobím dažďov) idú s malými predstihmi alebo oneskoreniami po krajinách, ktoré ročné obdobia majú (nehovoriac o tom, že keď tu bola jeseň/zima 2020, v Argentíne, Austrálii či Juhoafrickej rep. bola samozrejme jar/leto)
ešte raz: všetky vlny sú všade na svete s rozostupom pár dní, nezávisle na tom, či sa tam zrovna, napríklad, schyľuje k jari či na opačnej pologuli k jeseni (1.), beží neskorá jeseň alebo neskorá jar (2.) alebo začiatok jesene či jari (3.). Dochádza ti, že na opačnej strane sveta, ktorá má rovnakú vlnu +/- pár dní alebo týždňov, je OPAČNÉ ročné obdobie, alebo že rovnako to beží aj v krajinách, kde ročné obdobia nie sú vôbec (Brazília, juh Indie, všeobecne okolie rovníka)? Zemepis, základná škola.
Na základe tvojho učenia by sme mohli predpokladať, že v krajinách, kde je "furt teplo", tak to tak nejako "nebude", čo nie je pravda, či už vezmeme Seychelly (najvyšší počet prípadov na 1 milión ľudí), Bahrajn, Maldivy (8. a 9. najvyšší), Francúzsku Polynéziu (13.) a Francúzsku Guianu (15.), Guadeloupe (17.).
Tak krajiny nie sú od seba separovane. Je jasné že keď sa to niekde začne šíriť, bude sa to šíriť aj u susedov. A aj u susedov na opačnej strane globu.
To su zase bludy... COVID-19 samozrejme sezonny je, graf umrti presne kopiruje krivku sezonnosti inych respiracnych virusov, podla Hope-Simpsonovho grafu (The Transmission of Epidemic Influenza).
Sezonnost nie je funkciou teploty, ale zemepisnej sirky a od nej zavisleho uhla dopadajuceho slnecneho ziarenia. Hranica medzi jednotlivymi pasmami je niekde okolo 30 az 35 stupna severnej a juznej sirky. Vtip je v tom, ze v tomto kontexte v skutocnosti ziadna "opacna strana" neexistuje, kedze juzna pologula je od 30 stupna ludmi obyvana len minimalne. Zatial co na severnej pologuli zije od 30 stupna vyssie vacsina populacie, okrem ineho prakticky cela Europa. Grafy umrtnosti na COVID-19 na severnej pologuli kopiruju Hope-Simpsonovu sezonnost takmer dokonale, tropicke pasma tiez, ale tam je to menej viditelne kedze "sezony" v tropickych pasmach nie su tak vyrazne (ako vidiet na grafe) a zavisia aj od lokalnych podmienok, vlhkosti, monzunovych sezon, atd.
A samozrejme vsetky styri endemicke sezonne koronavirusy su prudko sezoone podla Hope-Simpsonovej krivky, neexistuje dovod preco by SARS-CoV-2 nebol.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Spravny pristup k ockovaniu mal byt:
- dorazne odporucane ockovania rizikovym skupinam, teda vsetkym nad 65 rokov plus ludom 18-64 s rizikovymi diagnozami (diabetes, hypertenzia, obezita)
- umoznenie ockovania ludom od 18 rokov na zaklade individualneho rozhodnutia
- neockovat osoby pod 18
To je cele, tymto by sa cely problem vyriesil.
Namiesto toho ste tu implementovali cinsku totalitu ktora nema v dejinach zapadnej demokratickej spolocnosti obdobu, na zaklade nejakych absurdnych prehnanych predstav o nebezpecnosti tohto virusu. Predpokladam ze niektori z vas este stale veria tym fake cinskym videam na ktorych padali nakazeni na ulici na zem, vsakze.
Vírus nezaujíma či je jeho hostiteľ poslušný ale v akom stave je jeho telesná schránka. Vieš si aspoň trocha predstaviť, porovnať fyzický stav švédskeho a slovenského obyvateľstva ? Koľko cigaretového dymu prešlo za posledných päťdesiat rokov prieduškami švédov a slovákov ? Koľko piva a tvrdého alkoholu pretieklo ich krkami ? Koľko slaniny skonzumoval švéd a koľko slovák ? Kolko hodín denne odrobili v robote + doma, koľko kilometrov nabehali za posledných päťdesiat rokov vo voľnom čase na bežkách švédi a koľko slováci ? ... Toto by si za rok, dva nevyriešil.
Úprimnú radosť mi kalí len to, že ani ten malinký ostrovček racionality na severe Európy sa nejakým tým opatreniam nevyhol, stále určité opatrenia platné má a aj keď sú údajne od januára úplne v pohode, stále nemajú dosť rozumu aby si dali konečne pohov s tým zbytočným testovaním (aj očkovaných!!!) a trasovaním kontaktov ( https://www.folkhalsomyndigheten.se/the-public-health-agency-of-sweden/communicable-disease-control/covid-19/protect-yourself-and-others-from-spread-of-infection/this-applies-from-29-september/ ) pre úplne neškodné sezónne ochorenie ...
Nás čína nezaujíma, zaujíma nás naša krajina a naši susedia.
A ver čomu chceš.
Ja mam teraz ročne vyročie hospitalizácie. Poviem, či napíšem ako to cítim. Prajem neveriacim aspon ten level, čo som mal ja.
Z toho čo píšeš by si pandémiu nevyriešil. Iba ak by sa osoby nad 65 rokov dali približne 40 krát zaočkovať. V priebehu 20 rokov do dožitia veku 85 rokov každý polrok preočkovanie pretože mladšie vekové skupiny /pod 65 rokov/ by ako zdraví nezaočkovaní bezpríznakoví infekční permanentne udržiavali hladinu vírusu v populácii.
Do každého príspevku doplň IMHO a je to ok,
a ak je to fakt, uveď zdroj.
https://www.behame.sk/index.php?src=beh%2dna%2dlyziach%2fvasov%2dbeh%2dsa%2dvypredal%2dza%2d29%2dsekund%2dpozrite%2dsi%2dfoto%2dz%2dnajstarsieho%2dpodujatia%2dna%2dbezkach
nápoveda: krajiny bez ročných období alebo s úplne inými obdobiami (napr. obdobím dažďov) idú s malými predstihmi alebo oneskoreniami po krajinách, ktoré ročné obdobia majú (nehovoriac o tom, že keď tu bola jeseň/zima 2020, v Argentíne, Austrálii či Juhoafrickej rep. bola samozrejme jar/leto)
..nj, len nejakym "zazrakom" v Europe v Aprili zmizne a koncom Septembra sa znovu objavi...
...ako keby vyskyt nesuvisel ani tak so sezonou ako takou, ale skor s teplotnymi rozdielmi medzi sezonami?
Na základe tvojho učenia by sme mohli predpokladať, že v krajinách, kde je "furt teplo", tak to tak nejako "nebude", čo nie je pravda, či už vezmeme Seychelly (najvyšší počet prípadov na 1 milión ľudí), Bahrajn, Maldivy (8. a 9. najvyšší), Francúzsku Polynéziu (13.) a Francúzsku Guianu (15.), Guadeloupe (17.).
Sezonnost nie je funkciou teploty, ale zemepisnej sirky a od nej zavisleho uhla dopadajuceho slnecneho ziarenia. Hranica medzi jednotlivymi pasmami je niekde okolo 30 az 35 stupna severnej a juznej sirky. Vtip je v tom, ze v tomto kontexte v skutocnosti ziadna "opacna strana" neexistuje, kedze juzna pologula je od 30 stupna ludmi obyvana len minimalne. Zatial co na severnej pologuli zije od 30 stupna vyssie vacsina populacie, okrem ineho prakticky cela Europa. Grafy umrtnosti na COVID-19 na severnej pologuli kopiruju Hope-Simpsonovu sezonnost takmer dokonale, tropicke pasma tiez, ale tam je to menej viditelne kedze "sezony" v tropickych pasmach nie su tak vyrazne (ako vidiet na grafe) a zavisia aj od lokalnych podmienok, vlhkosti, monzunovych sezon, atd.
A samozrejme vsetky styri endemicke sezonne koronavirusy su prudko sezoone podla Hope-Simpsonovej krivky, neexistuje dovod preco by SARS-CoV-2 nebol.