ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
To sme vtedy este nevedeli ze sa to neda. Zdvihy mal 0/0 a k tomu 18 prevodov. Skoro som umrel kym som hore vysiel.
No nic. Zaspominal som si.
Nezda sa vam ta Cerovka technicky narocna ? Aby ju ludia zvadli... 😁
Nie je to o pohodlnosti, ale po džungli sa nejazdí dobre a odnáša si to potom napr oblečenie.
Inak ju mám rád.
Jedina vynimka su cyklisticke gate u chlapov - nesmie ti byt vidno rit!
Preto asi mám vzťah k Cerovke aj keď som na nej bol len prstom na mape. Nie tak dávno som zhltol celú túto tému
Singel proste nemoze byt tak dlhy, navyse zo zvaznice iducej po rovine neurobite nic atraktivne,natoz singel! Tam kde je to free zona z klesanim a nerovnostami sa da velkou namahaou spravit singel ale podmienky su sklon a terenna narocnost ak tieto podmienky niesu je zbytocnost sa v takom priestore bavit o singli. V zivote som nesiel po dlhsom (skutocnom) singli viac ako 3 km!!
peace
Aj v roku 2009 mal singel neprajníkov
Miesto uzkeho chodnicka je tam teraz dialnica. Polozil som bike krizom - odhrabany usek ma sirku viac ak 2 metre. To sa uz clovek moze vozit po zvaznici.
Posuniem moj nazor spred tyzdna takto: Odfuknutie korenov, nebezpecnych miest, oznacenie stopy na singli - to beriem. A na to nebudem frflat. Ale toto uz bolo moc.
Isli sme vcera s kamaratom z BK cez Svaty Vrch a Cerovku. Svaty Vrch nevyfukany - iba prejazdeny. Hladas stopu, hlava neustale pracuje a ides pomalsie. Lahoda na srdce teraz na konci jesene. Cerovka - jedna siroka zvaznica, kde ta to samo nuti dupat. Ale teraz ? Teraz si treba uzivat krasu lesa. Ano, aj na sirokej lesnej ceste sa da, ale pekny uzky chodnik je srdcu milsi.
Aby som ale len nehejtoval, tak spodna cast - po asfaltke, je vyfukana uz dobre. Bolo vidno, ze aj tam ste cerovku cistili, ale tam to uz tak siroke nebolo, sirsie boli len niektore horsie useky. Teraz platilo ze menej je viac.
Jasne chapem, de jure mas uplnu pravdu. De facto, je problem presne to co pises. Ze na "rovine" je to zelene. Na cerovke tusim ani rovne miesto nejestvuje, ides bud hore alebo dole. Mnohe klesania maju aj viac ako 10% a to, ze je jedno ci to je tialova draha, alebo strkom vysipany chonicek v parku je znacne padnute na hlavu. To znacenie ma dat cloveku info o tom co ho na traili caka, aby vedel, ci sa tam ma pustit. Priemerne klesanie si vie kazdy najst z mapy, farebne znacenie je to jedine co mu moze povedat nieco o obtiaznosti. IMHO.
Tak ci onak mi je v zasade jedno ake znacenei to ma na TF, podstata je nehomogenna obtiaznost na dlhom traily. Az na strom, kde za mokra chytam rajdy ziaden problem nemam, ale jazdim to malo. Na presun je to namahave a pomale prave pre technicke miesta, na zabavu pre mna nudne pre velke useky kde sa nic nedeje. Samozrejme niekomu to tak moze vyhovat. Ja som len chcel napisat svoj nazor.
Ked ta to nebavi, tak to nejazdi. Na rychly presun mas Greenbike zvaznicu nad Cerovkou. Alebo asfaltku dole.
Ked ta to nebavi, tak to nejazdi. Na rychly presun mas Greenbike zvaznicu nad Cerovkou. Alebo asfaltku dole.
podla TF
Grade max -34.2%
Grade min 39%
~360m ma sklon do 40%
~180m ma sklon do 30%
~1440m ma sklon do 28%
zvysok ma do 20% a pod 5% tam sklon nenajdes.
Rovina ?
To to je rovina:
Grade max -3.8%
Grade min 2.2%
Sklonu je tam viac ako dost, akurat nie je v kuse. Kolko sklonu treba na nejaky North Shore? A ano, ani rytmicka sekcia nemusi byt na skodu ak sa tam najde rovinka. Niktore useky sa mozu viac zarezat do svahu a tym zuzit, Nemus to ist priamo, moze sa to sklukatit v pravo, v lavo/hore, dolu. Povodna stopa sa moze nechat ako stupava, doplnit sa mozu ficury na novu klesavu. Tak sa vyriesi aj minanie sa bikerov v protismere. Zabavne sa nemusi rovnat rychlo.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Samozrejme nehovorim, ze to treba cele prerobit, prave na opak. Ale rozhodne by som nepovedal, ze sa neda, mozno netreba, ale to je uplne ina vec.