potreboval by som pomoct s vyberom cestneho bajku pre zaciatocnika. Moja vyska je 178cm, takze by som siel asi do velkosti M - kazdopadne uvitam kazdu radu ohladne velkosti.
Prevazne by som vyuzival cyklotrasy v okoli BA a v BA.
Moj cenovy strop je 1000e, co by ste mi odporucili, radsej sledovat bazar a pockat si nejaku jazdenku, alebo pokukujem po nizsie uvedenom bicykli v linku.
https://www.canyon.com/cs-sk/road-bikes/endurance-bikes/endurace/al/endurace-6/2941.html?dwvar_2941_pv_rahmenfarbe=BU%2FBU
Taktiez by som rad nechal vypocut nazor na Shimano Tiagru a 105. Ci je to taky badatelny rozdiel alebo najvacsi je iba v prevodoch 10 vs 11 stupnovom a ako by som to pocitil.
Dakujem vopred za rady.
podla mna, pre zaciatocnika (chapem, ze to bude prvy cestak) je to uplne super vyber. Rozdiel, kedze nemas zrejme nic najazdene na vyssich sadach, ti moze byt ukradnuty☺ Funkcne je posledna Tiagra velmi blizko predchadzajucej 105.
Jediny rozdiel v prevodoch, ak tam bude kazeta s rovnakym rozsahom, je odstupnovanie. Tiagra: 11-13-15-17-19-21-23-26-30-34 zubov, oproti 105: 11-13-15-17-19-21-23-25-27-30-34 zubov.
Niekto povie, ze 105 alebo Ultegra komponenty vydrzia dlhsie. Budis, ale pri akom rocnom najazde sa oplati priplatit?
K vybere velkosti iba tolko, ze urcite treba skusat, porovnavat a dat si pozor na vyrobcov s nestandardnym znacenim velkosti. Niekde ti moze byt lepsie L, inde M, dokonca mozno aj S. Zaroven, nie vzdy M=54/53. Okrem vysky je dolezita i dlzka nohy (inseam), taktiez je treba zohladnit proporcionalitu koncatin k trupu.
Ale som sa rozkokosil tusim?
Absolútne nemám šajnu koľko spravím km za rok. Takže túto vec do úvahy vziať nemôžem keďže neviem.
Čo sa týka toho odstupňovania. Čo to znamená pre mňa ako laika ? Ako to pocítim na jazde ?
Inseam mám 87cm
Tak v piatok som si objednal bajk ktorý som uviedol v linku s dobou dodania október/november. Neuveríte, prišiel mi včera.
Bola to radosť odbalovať
Maťo, vieš mi aj povedať, kvôli čomu je to veľké ramienko lepšie ? Sorry ale nevyznám sa v tom. Bajk som zobral na Tiagre.
Asi by mi vyhovovalo niečo ako 52(50)/30 a 10/30(40).
nevieme co presne tam je, tak by si musel asi menit prevodniky, kazetu a aj prehadzovacku.
ale ked tam je teda 11s sada shimano, tak by bolo mozne osadit aj gravelovu prehadzovacku s vymenenym ramienkom a dokazal by si dozadu nahodit kazetu az 11/46 a to by si mal lahkych prevodov az-az.