Druhym problemom je vidla manitou ktora zmakla tak ze ked sadnem na bike tak idem na doraz. Potreboval by som ju pozriet pripadne vyservisovat.
Prosil by som o kontakt na niekoho kto by mi s tymto problemom vedel pomoct.
Dakujem
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Cele wtf. Bol som sa kratko prejst v snehu, cca 10km. Brzdy brzdia ale nie je to ono. Ked strmene ohadzem snehom tak brzdy kusu a nepiskaju. Pride mi to ako kontaminacia platniciek kvapalinou. Ale nevidim tam nic.
Co je ale zaujimave na mojom druhom bikeu som nebol asi tyzden. Naposledy cez sviatky po snehu len tak po meste a okoli. Dnes ked som prisiel k biku tak brzdy piskaju uplne rovnako ako na tom prvom. Lenze tychto brzd som sa nechytal, su prakticky nove od vyroby. Uplne rovnaky problem, piskaju aj na stojane.
Napadli ma dve veci -- presiel som niekde v mojom okoli po niecom co ma v sebe nejaky olej alebo iny bordel a su rovnako kontaminovane alebo v pivnici kde ich mam (cca 3C) je jednoducho taka zima a vlhkost, ze sa vytvori povrch, ktory treba jednoducho brzdenim zosuchat (pripadne teplom spalit). Len na tomto druhom biku brzdia dobre aj ked piskaju.
mam podobny problem, predna brzda zacala piskat neskutocne a stratila brzdny ucinok. Myslel som ze sak odmastnim a bude, nepomohlo, tak som skusil este raz aj platnicky aj smirglom prebehnut a nic, vymenil som platnicky, prva jazda super hovorim si okej vyriesene, druha jazda a zas. Tak som vymenil kotuc (plus nove platnicky) a zas si hovorim parada stalo to nejake € ale vyriesene, dalsia jazda a zas. (bike mam v teple takze nejaka zima/ vlhkost nehrozi), dnes som to zaniesol do servisu, pan povedal, ze tie prasiatka ako su vysunute su z boku cierne a mali by byt strieborne, dohodli sme sa ma vymene brzd. strmena, tak snad to pomoze, lebo to cloveka velmi demotivuje na dalsiu jazdu
Som presvedceny, ze sa jednalo o chybnu sadu priamo od shimana.