Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Bicykel mam kratko, a zatial len cca 100km najazdenych, ale uz ma neskutocne sere 25km/h limit. Nastastie Bafang Max drive na mojom CTMku pri tom limite netrha ako trhal Bosch na Mondrakeri, co som minuly rok trochu jazdil (a to bol e-bike za 5k), ale kym sa dostanem do najblizsieho lesa mam to cca 8km po asfalte.
Zvyknem si na to, ci ani nie? Lebo podla mna nie. Z cestaku som zvyknuty na tych 30-35, z mojho 29" HT zase na tych 25-30 (mam tam 32T, takze nad 30km/h sa to uz udrziava tazko) a na e-bajku hoci mam lepsie prevod (38T) ta vaha robi svoje a tahat nad 25km/h je uz namaha pri tej vahe.
Viem aka je legislativa a ze a tom nic nezmenim(e), skor ma zaujima, ci je vobec niekto kto jazdi trosku viac, presuva sa po nudnych asflatoch a odolal pokuseniu ist rychlejsie ako 25km/h.
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 13:43:40
00
Shimano, region US, limit 32 km/h.
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 13:56:34
00
Ja viem, ze v USA maju 25mil/h, ale pri Bafangu to take jednoduche nie je...mozno kedysi bolo, ale uz nie je. Ale podstatne je, ze si neodolal..asi to bude fakt nutne odblokovat aj pre mna;o).
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 14:00:35
00
jazdil som na dvoch Shimano E8000 s US limitom do 32kmh, na EP8 som zatiaľ región nemenil, aj keď mám na to všetko potrebné. iba raz keď som bol na výjazde s "klasikárom" mi chýbala vyššia hranica vypínania motora, väčšinou ale jazdím sám. myslím, že sa na to zvyknúť dá a okrem toho vyšší rýchlostný limit žerie rýchlejšie baterku
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 14:02:45
00
To mi je jasne, ze baterka ide rychlejsie dole, nicmenej v lese to nevyuzijes velmi a na ceste to pomoze. Navyse to prepinanie pri 25, ked odpaja a pripaja motor v kuse zase podla mna nerobi dobre motoru. Ak sa k tomu prida zly nabeh ako bolo pri tom Boschi tak je az neprijemne ist s tym po ceste...respektive som si musel davat pozor, aby som neprekrocil 25km/h a jazda bola plynula.
Skoda toho Bafangu lebo ako som pozeral do minulosti, siel este tak 1-2 roky dozadu slusne programovat a nastavovat cez PC a to nielen rychlostny limit.
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 14:54:32
00
Odkial beriete tu "istotu" ohladom rychlejsieho vybijania baterie? Motoru, resp. baterke je jedno, ci ides 25 alebo 35 km/h, pokial dodava tu istu pripomoc. Pokial je niekto trenovany a nema problem drzat 30 km/h na normalnom biku, tak bude mat pri 30 km/h na ebiku nizsiu spotrebu ako netrenovany pri 20 km/h. Vsetko je to len o urovni dopomoci, ktoru motor poskytuje, s nominalnou rychlostou to nema nic spolocne (samozrejme, ze ked nevladzem poriadne utocit 25 km/h, tak pri 30 km/h bude spotreba vyssia).
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 15:23:02
04
......takže baterku vyššia rýchlosť nevybíja .....ale ak nevládzem tak ju predsa len vybíja D:
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 16:15:25
03
Lebo vyssia rychlost s tym nema nic spolocne, je to len cislo, spotreba je zavisla od urovne dopomoci a ta moze byt u niekoho vyssia pri 20 km/h ako u mna pri 30 km/h (cize samotna rychlost s tym nema nic spolocne).
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 16:20:52
02
....ty už zrejme tie lysohlávky chváceš hrsťami.....lebo inak si tie tvoje tliachaniny popierajuce základy fyziky neviem vysvetliť
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 16:36:20
02
Aj ked je us limit tak na eco sa uz celkom tazko slape okolo 30km/h a na trail alebo boost to zere, pri tej rychlosti je vacsi odpor vzduchu a pri tych 25km/h ked vypne motor sa da po asfaltke aj bez jeho dopomoci, je to lahsie ako na mojom starom HT s 26" kolesami.
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 16:59:04
00
renovaziar, tak ma s tou fyzikou pouc, ty odbornik cez hriby 🙂
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 17:04:10
00
clxno1 je jedno či je človek trénovaný alebo netrénovaný, ak ide s podporou motora väčšou rýchlosťou ako 25 kmh, baterka sa míňa "nad rámec" vypnutia motora pri 25 kmh. všeobecne platí, že čím vyššia priemerka počas výjazdu, tým vyššia spotreba baterky.
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 17:08:18
02
Do akej rychlosti by mal byt podpora od motora? Kde by bola hranica? Pár kutilov to ma daleko nad 60
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 17:18:38
00
Na VS sme mali dost tazku fyziku a pri kvantovej som sa uz celkom slusne stracal, ale motor vs baterka sa riadi snad este klasickkou fyzikou.
Pri 30km/h naozaj nie je dovod rychlejsieho vybijania baterky pokial motoru potrebuje stale rovnaku energiu z baterie. On ten motor je sice oficialne 250W, ale ma az 500W spicky.
Mozno netrenovanemu cloveku je uz 30km/h prilis a dopomoc baterie by bola vysoka, ci prekracovala 250W limit a v tom pripade dojde ku skorsiemu vybitiu baterie. Je logicke ako to, ze prejst 50km na rovine nie je to iste ako prejst 50km v kopcovitom terene.
Aj preto sa pri baterkach uvadza dojazd "az 120km", pretoze je to stav na najnizsom stupni dopomoci, pri 50kg trenovanom cyklistovi a v reale je samozrejme nedosiahnutelny.
Ale myslim, ze cixno1 ma svojim sposobom pravdu v tom, ze motor si vypyta tolko kolko mu treba a na rychlost to nema vplyv. Torzny snimac na Bafangu sleduje frekvenciu a silu slapania + rychlost, ale ta pri vypocte toho kolko si ma motor potiahnut od baterky nezohrava az tak kriticku ulohu. Nakoniec jedna z klasickych metod ako zblbnut 25km limit je oblbnutie snimaca magnetu na zadnom kolese, takze motor nevie kolko v skutocnosti ideme.
Bafang bohuzial ukazuje dopomoc len graficky nie ciselne, takze nie je mozne spravit realny test pri rychlostiach pod a nad 25km/h, ale celkom verim, ze vysledky pri dodrzani spotreby energie by boli cca rovnake pri 25 aj pri 30km/h rychlosti.
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 17:49:26
10
.....tak potom prečo si to ludia dávaju odblokovať bajk,ked všetko nad 25km/h aj tak ťahaju za svoje ?.....ak im pomáha motor ,odkial má energiu ?.....alebo cyklista ktorý ide rýchlosťou 25km/h spotrebuje tolko energie ako ten čo ide 30km/h?.....ja som asi z inej planéty.....či
Zobraziť komentár 05.01.2022 - 18:14:07
20
keyboard_arrow_up