Kategórie
Bike-techPotrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
posledný komentár: 21. 7. 2020 o 14:45
posledný komentár: 19. 5. 2018 o 6:43
savings RockShox Judy Silver TK A3 27.5" Boost odpružená vidlica
od 227 €
savings
MOC 361 €
-19% RockShox REBA Gold Isolator 2P Remote 27.5" odpružená vidlica, 120 mm
439 €
-19%
MOC 549 €
Výpredaj -5% RockShox Lyrik Ultimate RC2 D1 27.5" odpružená vidlice, 160 mm, zelená
929 €
-5%
MOC 1 229 €
savings SR SUNTOUR AION RC 15QLC32 CTS 27.5 odpružená vidlica, 160 mm
257 €
savings
MOC 469 €
Akcia -16% SR SUNTOUR vidlica RAIDON32 Boost RLR 120 15QLC 27.5+ CTS čierna matná
234 €
-16%
MOC 429 €
Akcia -24% RockShox Damper Upgrade Kit - Charger RLC pre vidlice - SID RLC(A1), SID RL/XX/WC (B1) 2017+
197 €
-24%
MOC 407 €
-20% RockShox čapy pre zadný tlmič 1/2"X1/2" 39.9X8mm 3ks (1 set)
11,79 €
-20%
MOC 14,70 €
Výpredaj -35% RockShox CHARGER RACE DAY Upgrade Kit tlmiacej patróny s uzamykaním na korunke, 35 mm, 120 mm
222 €
-35%
MOC 342 €
Jinak jak psal kolega když nejsou peníze tak ten Relevation - Yari a 35 na tebe už asi budou zbytecne moc když vazis tak málo.
Pokud by stačilo 120mm šel bych do Sida ten váží 1,5 až 1,6 podle verze tlumiče v 35mm.
Zdendo - mám pocit ze trek je přímo prodává tak bych se informoval u nich budou vědět jakou přesnou verzi tam mas - typuji ze se budou měnit tyto rovne koncovky - já mám na Rovalech na koncovce takový zlabek a tam se nacvakne ta redukce na 31mm.
https://www.bike24.com/p2576752.html
To máš celkom kľud na dlhé obdobie, kým zas nenaberieš chuť to ešte povýšiť a potom rovno pôjdeš do FOX 36. Ale PIKE Ultimate musím potvrdiť, že je moc schopná vidla a za tieto akciové prachy nie je o čom. Čas ide proti tebe, treba objednávať okamžite kým sú. Nedávno som videl rovnakú vidlicu tu kohosi predávať na bazáre (akože novú) za viac peňazí.
https://www.cycology.cz/vidlice-sr-suntour-axon-rl-rc-29-tapered-15-qlc2-cts-cerna-mat-p564246/?gclid=EAIaIQobChMI9Mrv_qiL9QIVBs13Ch3YAAN3EAQYAiABEgJpdPD_BwE
https://www.mojekolo.cz/merida-big-nine-limited-green-lite-green-m-17/
teraz čo je na biku: Vidlica: Manitou Machete Comp 100mm vzduchová vidlica, X-Taper krk, 15mm pevná oska
Náboj predný: Formula Bearing Disc Centerlock 15x100mm pevná oska
dik
Reba: 430e,32mm nohy,SoloAir,MotionControl, 1650g
Revelation: 375e v zlave na B24, 35mm nohy,DebonAir, MotionControl, 1895g
https://www.bike-components.de/en/RockShox/Reba-RL-Solo-Air-Boost-29-Suspension-Fork-2021-Model-p76124/
https://www.bike24.com/p2576753.html
S RS vidlicami a ich oznacenim/hierarchiou nemam skusenosti, podla toho co som trochu googlil, z tychto dvoch mi vychadza lepsie Revelation(35mm nohy, DebonAir, cena), Reba ma vyhodu ze je lahsia o 250g, co velmi neriesim kedze obe by boli vyrazna vahova uspora oproti Judy. Rozmyslam dobre?
Momentalne je tam
SR Suntour XCR32-Boost-AIR LOR DS 15QLC32-110 29", podla katalogu by to malo mat tieto specs:
Axle to crown 539mm
Offset 46mm
Travel 120mm
Weight w/o axle 2317g
Rozmyslam nad niecim co stoji tak 4kila a ma poriadne nozky:
ROCKSHOX 29" 35 Gold RL SA DebonAir 120 mm BOOST 44 mm Offset - pride mi tazka, ale stale lahsia ako ta suntourka, ma Installation height: 537 mm co je 2mm rozdiel... takmer nic
ROCKSHOX 29+" SB Yari RC SA DebonAir 120 mm BOOST 51 mm Offset - offset trosku mimo, 51 oproti povodnym 46mm a netusim ci bude takato zmena citelna, Installation height: 543 mm
ROCKSHOX 29" Revelation RC SA DebonAir 130 mm BOOST 42 mm Offset - offset zase opacne 42mm oproti 46mm povodne, Installation height je 541 mm aj pri 130mm zdvihu, co sa mi paci
Momentalne je tam
SR Suntour XCR32-Boost-AIR LOR DS 15QLC32-110 29", podla katalogu by to malo mat tieto specs:
Axle to crown 539mm
Offset 46mm
Travel 120mm
Weight w/o axle 2317g
ROCKSHOX 29" 35 Gold RL SA DebonAir 120 mm BOOST 44 mm Offset - pride mi tazka, ale stale lahsia ako ta suntourka, ma Installation height: 537 mm co je 2mm rozdiel... takmer nic
ROCKSHOX 29+" SB Yari RC SA DebonAir 120 mm BOOST 51 mm Offset - offset trosku mimo, 51 oproti povodnym 46mm a netusim ci bude takato zmena citelna, Installation height: 543 mm
ROCKSHOX 29" Revelation RC SA DebonAir 130 mm BOOST 42 mm Offset - offset zase opacne 42mm oproti 46mm povodne, Installation height je 541 mm aj pri 130mm zdvihu, co sa mi paci
Otázne je, čo od toho očakávate. Instalation height vám určuje to, či vpredu budete mať kokpit vyššie alebo nižšie. To zmení mierne geometriu bicykla. Keď bude väčšia dĺžka, tak bude trocha položenejší uhol vidlce, trocha vyššie pôjde aj stredové a trocha si ľahne aj sedlový uhol. trocha sa skráti aj reach.
Offset je ťažko vysvetliteľný parameter...Menší offset zväčšuje parameter trail a to zlepšuje stabilitu vo vyšších rýchlostiach, ale zároveň zhoršuje ovládateľnosť v technickom teréne. Takže po zmene offsetu budete cítiť rozdiel mierne.
Ináč zaujímavé je aj to, že rockshox vidlice majú meniteľný zdvih...takže viete celkom s tým experimentovať.
áno je to tak, ale nie na všetkých vidliciach to tak je. Ja mám Rockshox Recon a nemám tam stupnicu.
Momentalne je tam
Axle to crown 539mm
Offset 46mm
Travel 120mm
Weight w/o axle 2317g
ak uz mas menit nieco s tychto troch vidlic tak by som sa pri tomto type bajku drzal skor co najblizsie toho co mas teraz t.j. ROCKSHOX 29" 35 Gold, aj ked 35 nohy su podla mojho nazoru na takyto bajk celkom overkill
Trochu si si to pomylil. Cim vacsi offset vidlice, tym dostanes vacsi razvor, co logicky znamena ze bicykel je stabilnejsi v rychlosti. Mensi offset sa dava prave kvoli lepsiemu zatacaniu na kompenzaciu velkeho reach-u.
https://www.youtube.com/watch?v=zfX7GSG3G2M&ab_channel=GMBNTech
Mal som vidlicu s veľkým offsetom a mám teraz s malým a jazdí sa mi výrazne lepšie a stabilnejšie. Hoci sa mi mierne skrátil rázvor.
JankoV dik, viacmenej vsetko co si popisal viem, nehodlam menit charakter biku, chcel by som len vacsiu pevnost vidlice pre vacsie hity ale zase aj lepsi a jemnejsi chod na zaciatku zdvihu. Ak by bola lahsia bolo by to plus.
zaujimalo by ma, co myslis tym "pri tomto type bajku" a preco by mali byt 35mm hrube nohy overkill.
totiz prave nieco co je pevnejsie a mozno zaroven lahsie hladam. ale ano, prave preto, ze sa snazim zachovat charakter bajku, tak sa nechcem uplne odkloniť od originalnych hodnot. Nepotrebujem sa hrnut do 150mm zdvihu a podobne.
JankoV dik, viacmenej vsetko co si popisal viem, nehodlam menit charakter biku, chcel by som len vacsiu pevnost vidlice pre vacsie hity ale zase aj lepsi a jemnejsi chod na zaciatku zdvihu. Ak by bola lahsia bolo by to plus.
zaujimalo by ma, co myslis tym "pri tomto type bajku" a preco by mali byt 35mm hrube nohy overkill.
totiz prave nieco co je pevnejsie a mozno zaroven lahsie hladam. ale ano, prave preto, ze sa snazim zachovat charakter bajku, tak sa nechcem uplne odkloniť od originalnych hodnot. Nepotrebujem sa hrnut do 150mm zdvihu a podobne.
Napríklad ja si myslím, že 35 mm nohy nie sú overkil, keď napríklad nie ste najľahší ...alebo keď potrebujete niečo pevnejšie vpredu. Z tých, čo ste napísali si myslím, že pre zachovanie geomterie je najlepšia táto vidlica: ROCKSHOX 29" Revelation RC SA DebonAir 130 mm BOOST 42 mm Offset. A jemnejší chod na začiatku zdvihu sa dá riešiť tokenmi...neviem či 35 má možnosť pridania tokenov, ale asi sa skôr mýlim.
Za mna by som do 35 kludne išiel.
Mam 95kil. prave preto hladam vacsiu pevnost.
BTW. Akurat pozeram ze na mojej ZEBke je ciachovanie aj pre 150mm aj pre 160mm. toto by ma vobec nenapadlo. ani som si to nepamatal.