http://www.cycle-helmets.com/
V skratke ide o to ze vraj podla statistik prilby nemaju az taky pozitivny a jednoznacny vplyv na bezpecnost ako si myslime...
nasiel som link na tomto blogu
http://blogy.etrend.sk/pavel-sibyla/hur ... 39068.html
Co vy nato? (tyka sa to bicyklovania vseobecne, MTB je v tomto asi kategoria sama o sebe a tam by tie statistiky vyzerali inac)
posledný komentár: 25. 7. 2017 o 15:46
uz len kvoli poctu konarov, ktorymi som dostal v lese po hlave..
...vidim, ze tebe minulorocna novela lesneho zakona nic nehovori
)
Zemo, ved ja som si to ani nikdy nemyslel
Takze moja statistika:
Jazdim na uz biku 20 rokov bez prilby (cesta aj teren), za ten cas som mal zhruba 30 - 40 padov, z toho 0 padov na hlavu (ak neratam jeden na bradu kde by mi pomohla jedine integrala)
Samozrejme ze statistiky ukazuju veci v inom svetle. Ved aj letecka doprava je v prepocte na pocet prepravenych osob a precestovanu vzdialenost najbezpecnejsia na svete pri tom pocte umrti...
Lenze statistika uz nic nehovori o Tvojich poslednych dojmoch pred smrtou ked prave Ty sedis v tom lietadle ktore spadne. A to iste plati aj pre prilby, ziadna statistika Ti uz nepomoze, ak v nej prave Ty zvysis hodnotu usmrtenych o cislo 1. Staci jeden nestastny pad a uz doslova nebudes mat cim rozmyslat nad tym, preco si si nekupil prilbu. Uz nad tym bude rozmyslat len Tvoja rodina a znami, ked Ti budu nosit kvety na hrob. A v tom horsom pripade nad tym budu rozmyslat ked budu prebalovat Tvoje nevladne telo a budu do Teba kazdy den pichat coraz väcsie davky antibiotik a liekov na prelezaniny sucasne a Ty budes len slintat do vankusa a zvladnes pohnut akurat tak ocami zo strany na stranu...
Takze moja statistika:
Jazdim na biku uz 20 rokov bez prilby
tymto sa chvalis???
bezpecnost je podla mna vzdy az na prvom mieste
Takze moja statistika:
Jazdim na uz biku 20 rokov bez prilby (cesta aj teren), za ten cas som mal zhruba 30 - 40 padov, z toho 0 padov na hlavu (ak neratam jeden na bradu kde by mi pomohla jedine integrala)
.. a foto na avatare je tvoja?
.. jazdíš prilbu iba keď musíš? (maratony)
To co ma zarazilo v tych clankoch je ze tam spominaju ze helma zvysuje riziko nehody - napr. tym ze je vacsia ako gebula a moze sa preto skor o nieco zachytit/trafit, takisto sa tam spomina zvysena hmotnost hlavy s helmou co pri vyssich hodnotach zrychlenia/pretazenia moze prispiet k padu...
Este raz ale pripominam ze cela ta statistika je o normalnych cyklistoch co si idu na biku po rozky do samosky... nie MTB... a nie zeby som s tym suhlasil co tam pisu, len ma to zaujalo, najme ze tam maju celkom slusnu argumentaciu...
duracer je nadany
Jezus, spravny nazor - ako vzdy
...vidim, ze tebe minulorocna novela lesneho zakona nic nehovori
ako co chces tymto povedat ?
lapierre: to s tou fotkou v duráčovom profile myslíš akože vážne
článok som si ani neprečítal, ďakujem
ja som bola vcera 2 km na biku a aj napriek tomu malu km som si prilbu dala.. uz ma tiez par krat ochranila, neviem a ani nechcem si predstavit, co by sa mi vtedy stalo bez nej..
ja som bola vcera 2 km na biku a aj napriek tomu malu km som si prilbu dala.. uz ma tiez par krat ochranila, neviem a ani nechcem si predstavit, co by sa mi vtedy stalo bez nej..
Mozno by si prisla aj o obocie a Ivka o robotu..
Nedavno bol na TA3 prof.Látal z kramarov prednosta traumy a ten to jasne povedal ci treba nosit prilby,alebo nie.A hovoril o urazoch deti a ich fatalnych nasledkov.Takze keci nejakych novinarskych blbeckov su pre mna uplne irelevantne.