mne prisla Fox 36 zo slovkolexu min tyzden po komplet repase + vymena klznych puzdier za ludovych 210 E a to som chcel vymenit iba tie puzdra no volal mi mechanik,ze kvoli internym pravidlam to tak nemozu urobit cize len cele nakomplet...
Ja keď som tam volal kvôli púzdram tiež mi povedal, že len komplet servis. Alebo jedine, keby som poslal len samotné rozobratë vonkajšie nohy tak by výmena puzdier stála cca 60€. Mám staručkú Fox 32.
drobcek205 tak myslím, že kto si to vie takto sám rozobrať si to už bude vedieť aj spraviť sám Ale stojí to brutálne pálky. Fakt sa to len naučiť robiť si to všetko sám, lebo to sa človek za ten servis nedoplati.
drobcek205 tak myslím, že kto si to vie takto sám rozobrať si to už bude vedieť aj spraviť sám Ale stojí to brutálne pálky. Fakt sa to len naučiť robiť si to všetko sám, lebo to sa človek za ten servis nedoplati.
no kvoli vymene tych puzdier som volal do suspclinic aj do bikeclinic a nikto to nechcel robit...
bike clinic nemali na to naradie a suspclinic dokonca tvrdili,pre mna uplne nezmysly o tom,ze tie puzdra sa uz ani nevyrabaju a nemenia 10 rokov a ze ak citim vakel tak to bude urcite hlavove zlozenie a nie tie puzdra a pritom puzdra idu bezne kupit za cca 40E,tak som to radsej poslal do slovkolexu...
vidlu si bezne servisujem sam ale do tych puzdier som sa nehrnul kvoli tomu ze na to nemam naradie a ani na YT som nenasiel schopne video
Vo vonkajších nohách. V tých púzdrach sa kĺžu vnútorné nohy. V každej nohe sú dve. A ako píše Samalama bežný servis nie je problém, ale na tie púzdra treba špeciálne náradie.
Tak veru, puzdra su niekedy dost komplikovana zalezitost a napr. (neviem ci vsetky) taky RS ma vnutornu dieru v nohe mierne mimo os, posunom puzdra sa steluje vola v puzdrach. Ale napr. taka MZ z roku 1999, tam sa puzdra iba rukou vytiahli a vlozili /jeden asi 10cm na dlzku kus v kazdej nohe, dnes uz kratucke, kvoli odporu) .. total trivialny ukon Svojho casu s puzdrami na RS ani Lapierre nechcel nic mat .. vedel preco.
Zasielka z CRC,skusil som podla odporucania od Jaiub ,tentokrat prislo sedlo rovne?na mojho 10 rocneho Wiliera (piate sedlo,snad uz sadne). A nejaky spotrebak,kedze tunajsi shop vtedy a teraz opat retiazky nema?
Tolerancie sa poriesia posunom, tam aj tak zalezi na nohach a je to len ohnuty pliesok s teflonovym povrchom, je prerezany prave preto, ze s tym laborujes, ale ta cena prekvapila aj mna, zda sa mi totiz, ze pred par rokmi ked som to riesil, to stalo <40e .. ale nepamatam si . Podla mna by to malo stat tak do 10e. Je to materialovo to iste myslim ako to, co ide do tlmica s priemerom 14.7mm, akurat teda je to vacsie. A to do tlmica sa predavalo za 0.5e.
Napr. toto je na motorky, byvaju aj 35mm https://www.foxpowersportsparts.com/oemcatalogs/p/all/aftermarket_off_road-suspension/5e214a4e87a8660e78bc6aa5/inner-fork-bushing .. stoji to 9$ .. mozon to pasuje . Podobne to byva aj s tesneniami. Sice aftermarket, tak nech nezerem, origo 25e /vytahovaci tool som ale kedysi videl neviem ci nie za 150e, alebo viac/
Tak veru, puzdra su niekedy dost komplikovana zalezitost a napr. (neviem ci vsetky) taky RS ma vnutornu dieru v nohe mierne mimo os, posunom puzdra sa steluje vola v puzdrach. Ale napr. taka MZ z roku 1999, tam sa puzdra iba rukou vytiahli a vlozili /jeden asi 10cm na dlzku kus v kazdej nohe, dnes uz kratucke, kvoli odporu) .. total trivialny ukon Svojho casu s puzdrami na RS ani Lapierre nechcel nic mat .. vedel preco...
Trošku doplním hoci je to už kus mimo témy.
O excentrickom uložení púzdra v RS som nikdy nepočul a popravde mi to veľmi nedáva zmysel - ako tým spôsobom vyladiť vôlu v púzdrach? To by sa skôr dala doladiť rovnobežnosť L/P strany.
Každopádne je fakt, že pri RS vidliciach sa práci s púzdrami vyhýbam. Nepodarilo sa v tomto smere dosiahnuť žiadne zlepšenie, práve naopak to po 1 pokuse skončilo zhoršením chodu vidlice a bolo pracné dostať sa na pôvodnú úroveň.
Na púzdra mám vyrobený tool pre všetky rozmery od 32 po 40mm, svojho času bol v ponuke originál za cca 350 dolárov.
Najčastejšie som ho využil pri zmiernení vôle Fox 32-36 vidlíc resp. výmene púzdier. Pri Fox po práci s púzdrami žiadne problémy nikdy nenastali - teda pokiaľ nerátam zoxidovaný vnútorný povrch po ktorom bolo náročné púzdro dostať von.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja keď som tam volal kvôli púzdram tiež mi povedal, že len komplet servis. Alebo jedine, keby som poslal len samotné rozobratë vonkajšie nohy tak by výmena puzdier stála cca 60€. Mám staručkú Fox 32.
no kvoli vymene tych puzdier som volal do suspclinic aj do bikeclinic a nikto to nechcel robit...
bike clinic nemali na to naradie a suspclinic dokonca tvrdili,pre mna uplne nezmysly o tom,ze tie puzdra sa uz ani nevyrabaju a nemenia 10 rokov a ze ak citim vakel tak to bude urcite hlavove zlozenie a nie tie puzdra a pritom puzdra idu bezne kupit za cca 40E,tak som to radsej poslal do slovkolexu...
vidlu si bezne servisujem sam ale do tych puzdier som sa nehrnul kvoli tomu ze na to nemam naradie a ani na YT som nenasiel schopne video
kde su tam klzne puzdra ?
nerypem - naozaj neviem ...
puzdra pre RS Lyric vyzeraju takto
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/nahradne-diely/rock-shox-puzdra-do-vidlice-domain-lyrik.html
tool na vytahovanie/narazanie byva brutal drahy , da sa takto riesit https://www.mtbr.com/threads/diy-fork-bushing-removal-installation.772499/
nejake video https://www.youtube.com/watch?v=KhdRC5UOxu4
Pls. daj link, ktoru si kupoval.
https://www.aliexpress.com/item/1005001869017222.html
Delivery je z Ciech, takze na pohodu.
Napr. toto je na motorky, byvaju aj 35mm https://www.foxpowersportsparts.com/oemcatalogs/p/all/aftermarket_off_road-suspension/5e214a4e87a8660e78bc6aa5/inner-fork-bushing .. stoji to 9$ .. mozon to pasuje
uvazoval som nad Magurami MT5 no nakoniec som sa rozhodol ze na Shimanach 615 vymenim iba strmene
Slx-ka pojdu mladému
Trošku doplním hoci je to už kus mimo témy.
O excentrickom uložení púzdra v RS som nikdy nepočul a popravde mi to veľmi nedáva zmysel - ako tým spôsobom vyladiť vôlu v púzdrach? To by sa skôr dala doladiť rovnobežnosť L/P strany.
Každopádne je fakt, že pri RS vidliciach sa práci s púzdrami vyhýbam. Nepodarilo sa v tomto smere dosiahnuť žiadne zlepšenie, práve naopak to po 1 pokuse skončilo zhoršením chodu vidlice a bolo pracné dostať sa na pôvodnú úroveň.
Na púzdra mám vyrobený tool pre všetky rozmery od 32 po 40mm, svojho času bol v ponuke originál za cca 350 dolárov.
Najčastejšie som ho využil pri zmiernení vôle Fox 32-36 vidlíc resp. výmene púzdier. Pri Fox po práci s púzdrami žiadne problémy nikdy nenastali - teda pokiaľ nerátam zoxidovaný vnútorný povrch po ktorom bolo náročné púzdro dostať von.