No je to vlákno o politike takže diskusia pri použití argumentov , dokonca aj laických, mne osobne nevadí. Skôr mi tu vadí množstvo linkov bez uvedenia info na ktorú chcete linkom upozorniť. Ušetrilo by nám to čas.
samozrejme je to tu o diskusii a politika je vdacna tema sama o sebe, ale ked je mi jasne ze realne cisla nema ani rusko ani Ukrajina a toboz nie my, tak mi pride zbytocne sa tu o tom s niekym dokonca hadat.
z tými stratami Ruskej armáda to vyzerá byť naozaj vážne-z cca 200 000 vojakov na začiatku invázie je zabitých,zranených,zajatých a pod. cca 30 000,to sú obrovské straty,je dosť možné že za 2 - 3 týždne sa tá demoralizovaná armáda úplne rozpadne-fakt je ten,že z vojenského hladiska za mesiac nič zásadné nedosiahli.len obrovské straty na vojsku a technike ...
Akože na jednej strane to chápem lebo triki nieje vždy išiel tomuto osadenstvu po chuti, ale bolo hneď pod jeho príspevkom minimálne 2 ďalšími vysvetlené s akého je to zdroja a že to nebude až taký blud,ale Laco išiel svoje vikino1
K tej propagande a dôveryhodnosti informácií - už sa objavuje celkom dosť článkov aj na serióznejších stránkach, ktoré hovoria o tom, že Rusi už jednoducho nemajú zdroje (zbrane, potraviny, vojakov) a niekde sa uvádzajú už len 2-3 dni, kým im to dôjde (včerajší oznam od Ukrajincov, čo samozrejme treba brať s veľkou rezervou), niekde 2-3 týždne, podľa jedného bývalého poradcu na ministerstve zahraničia USA sa to už otočilo a Ukrajinci prejdú do protiútoku. Asi to až také reálne hneď nie je, veď niektoré mestá sú už obkľúčené a ako ste písali vyššie, ich dobytie umožní uvoľnenie zdrojov, ale mnohému nasdvedčuje už aj to povolávanie Čečencov či Sýrčanov či úvahy o tých mladých do 18 rokov. Všetko samozrejme za predpokladu, že sa neobjaví nejaký game changer, ako by bola v prípade úplného prepnutia v hlave atómová bomba či nejaké masívnejšie použitie biologických či chemických zbraní. Ale práve preto sú čo najpresnejšie odhady strát podstatné - umožňujú odhadnúť, na čo ešte protivník má.
Ako moze Putin urcit kurz rubla?
Jednoducho. Ako vekslak s bonmi pred Tuzexom.
Naozaj jednoduché vnímanie sveta
Niektorí jednoduchší jedinci si ani v dnešnej dobe nevedia, alebo sú leniví vyhľadať aspoň základné info cez gúgl a trochu si doplniť vzdelanie a potom vznikajú takéto perly.
Šesť faktorov ktoré ovplyvňujú menové kurzy https://www.forexobchodnik.sk/faktory-ktore-ovplyvnuju-forexove-kurzy/
Ako môže Putin určovať kurz rubľa? Takto to predsa nefunguje, že si štát alebo prezident určí kurz. Putler môže maximálne stanoviť cenu svojej komodity, ktorú predáva. Ale nemôže určovať kurz rubel/USD resp. rubel/Eur.
Nebavíme sa o voľnom trhu, ale o Rusku. Ruble predávajú odberateľom plynu a ropy iba ruské banky a Putin skrátka povie bankám, za aký kurz ho majú predávať a oni ho za taký kurz budú predávať. Vzhľadom, na to, že nikto iný ruble nepredáva, nie je konkurencia, nie je trh a cenu si preto určuje Putin.
Poslancovi Smeru Blahovi súd nariadil prestať šíriť lži o prezidentke Zuzane Čaputovej. Okresný súd Bratislava I mu neodkladne „nariadil zdržať sa zverejňovania a šírenia nepravdivých tvrdení, že som vlastizradkyňou, agentkou cudzích mocností, alebo že som ovládaná Spojenými štátmi,“ informuje prezidentka. Súd mu nariadil do troch dní od doručenia rozhodnutia, odstrániť tieto tvrdenia z desiatok svojich statusov.
Tak rad by som vstupil do debaty o kurzoch, ale...
Skuste zatial nespekulovat o devizovom trhu. Kristina vychadza z predpokladu plne konvertibilnej meny (co RUB do nedavna bol), ini usudzujete podla nekonvertibilnych mien, napr. ukr Hrvina, ktoru centralna banka zafixovala na USD (tzn. de facto urcila cenu).
No s RUB je to teraz trosinku zlozitejsie, pretoze aj ked sa "obchoduje", tak sa tazko zhana protistrana, proste banky "nechcu" a nie ze "nemozu". A s tym suvisi aj kurz. Zatial ho ruska centralna banka nefixovala... uvidime, co bude dalej
pekne horí:
Ďalšia ruská vojnová loď ide po pošliapanej trase. Naši informujú o požiari veľkého rozsahu v prístave Berdyansk. Prečo horí veľká výsadková loď orkov zvaná orsk. Je pekné horieť! https://www.facebook.com/antac.ua/videos/2214497685368082
Poslancovi Smeru Blahovi súd nariadil prestať šíriť lži o prezidentke Zuzane Čaputovej. Okresný súd Bratislava I mu neodkladne „nariadil zdržať sa zverejňovania a šírenia nepravdivých tvrdení, že som vlastizradkyňou, agentkou cudzích mocností, alebo že som ovládaná Spojenými štátmi,“ informuje prezidentka. Súd mu nariadil do troch dní od doručenia rozhodnutia, odstrániť tieto tvrdenia z desiatok svojich statusov.
a čo na to súdruh Blaha? kopírujem jeho aktuálny status
OSTRO ODSUDZUJEM ČAPUTOVEJ ÚTOK NA SLOBODU SLOVA OPOZIČNÉHO POSLANCA
Zuzana Čaputová nezvláda politickú kritiku a útočí na slobodu slova spôsobom, ktorý by si nedovolil ani Jozef Tiso.
1. Jej dnešný status, v ktorom šíri nenávisť voči mojej osobe, považujem za malicherný a detinský. Zjavne som svojou kritikou zaťal do živého.
2. Zapájať súdy do politického zápasu a dožadovať sa represalií voči opozícii je zo strany prezidentky absolútne nepochopenie demokracie a voltairovskej tolerancie.
3. Ale čo čakať od osoby, ktorá o vlastných spoluobčanoch hovorí, že "tliachajú" a že Slovensku nerozumie.
4. Žiaden súd nedokáže zakázať slobodu slova. Ak ľuďom zakážu hovoriť pravdu nahlas, budú si ju hovoriť pošepky. Tak to v totalitách chodí.
5. Ľudia na Slovensku vedia, že Čaputová slúži Amerike a zrádza národné záujmy. Majú na to dobré dôvody.
6. Z USA dostala pred voľbami 175 tisíc amerických dolárov - bola pri tom dokonca aj predsedníčka amerického Kongresu. Ako máme veriť, že slúži Slovensku?
7. Dnes proti vôli väčšiny Slovákov podpisuje okupačnú dohodu s USA. Ako inak to nazvať ako vlastizradou?
8. Nedostal som žiadne rozhodnutie súdu, o ktorom píše Čaputová, ale pripomínam, že už pred voľbami 2020 mi okresný súd Bratislava I. prikázal zmazať statusy o ESET-e.
9. Mimochodom, milionári z ESET-u sponzorovali aj kampaň Zuzany Čaputovej. Zvláštne náhody.
10. Podali sme odvolanie a krajský súd rozhodol, že okresný súd zlyhal. Neprijateľný zásah do mojej slobody prejavu potvrdil aj Ústavný súd.
11. Nechce sa mi veriť, že by okresný súd nepoznal tieto rozsudky a na podnet Čaputovej opakovane porušil moje základné práva - bol by to neuveriteľný škandál. Budeme sa samozrejme brániť.
12. Politicky je však dôležitá iná vec. Ak sa Zuzana Čaputová ako hlava štátu rozhodla takto agresívne útočiť na slobodu slova, Slovensko je vo vážnom ohrození.
13. Zatvárajú sa opozičné médiá, ľudia sú kriminalizovaní za svoje názory, vláda zapcháva ústa opozícii.
14. Sú to prejavy fašizácie Slovenska a je mi veľmi ľúto, že do prvej línie boja proti demokracii sa postavila práve prezidentka republiky.
15. Ak mi štátna moc zákaže hovoriť o prezidentke ako vlastizradkyni, budem o nej hovoriť ako o fašistke - vzhľadom na jej aktuálny džihád proti slobode ľudí je to mimoriadne trefné označenie.
Pani Čaputová, úprimne - že vás hanba nefackuje.
No s RUB je to teraz trosinku zlozitejsie, pretoze aj ked sa "obchoduje", tak sa tazko zhana protistrana, proste banky "nechcu" a nie ze "nemozu". A s tym suvisi aj kurz. Zatial ho ruska centralna banka nefixovala... uvidime, co bude dalej
Závisí, že ktoré banky. Neruské banky nechcú, zatiaľ čo ruské banky už de facto nie sú svojprávne a či chcú alebo nechcú, tak musia (resp. budú musieť), whatever to bude.
Som inak zvedavý, ako sa to vyvinie. Ako to ja čítam, tak na jednej strane Putler potrebuje prachy - aj devízy aj ruble. Na druhej strane však odberatelia plynu a ropy už naozaj intenzívne hľadajú iné riešenia a vzájomne sa koordinujú, aby sa postuone zbavili závislosti na Putinovi (úmyselne nepíšem "na Rusku").
Bohužiaľ, pre Slovensko, ktorého štátna správa tento problém roky ignorovalo (úmyselne?), neexistuje žiadny dobrý scenár, iba zlé.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
samozrejme je to tu o diskusii a politika je vdacna tema sama o sebe, ale ked je mi jasne ze realne cisla nema ani rusko ani Ukrajina a toboz nie my, tak mi pride zbytocne sa tu o tom s niekym dokonca hadat.
Takze laco len poukazal na toto. (podla mna).
A podľa mňa Laco poukázal len na to že príspevok pridal triki a tak hneď usúdil podla daného linku že je to cipovina
https://domov.sme.sk/c/22868442/katarina-szalayova-robert-fico-prokuratura-zilinka.html
Ja sa mu vôbec nečudujem.
vikino1
Jednoducho. Ako vekslak s bonmi pred Tuzexom.
Naozaj jednoduché vnímanie sveta
Niektorí jednoduchší jedinci si ani v dnešnej dobe nevedia, alebo sú leniví vyhľadať aspoň základné info cez gúgl a trochu si doplniť vzdelanie a potom vznikajú takéto perly.
Šesť faktorov ktoré ovplyvňujú menové kurzy
https://www.forexobchodnik.sk/faktory-ktore-ovplyvnuju-forexove-kurzy/
Nebavíme sa o voľnom trhu, ale o Rusku. Ruble predávajú odberateľom plynu a ropy iba ruské banky a Putin skrátka povie bankám, za aký kurz ho majú predávať a oni ho za taký kurz budú predávať. Vzhľadom, na to, že nikto iný ruble nepredáva, nie je konkurencia, nie je trh a cenu si preto určuje Putin.
Skuste zatial nespekulovat o devizovom trhu. Kristina vychadza z predpokladu plne konvertibilnej meny (co RUB do nedavna bol), ini usudzujete podla nekonvertibilnych mien, napr. ukr Hrvina, ktoru centralna banka zafixovala na USD (tzn. de facto urcila cenu).
Ďalšia ruská vojnová loď ide po pošliapanej trase. Naši informujú o požiari veľkého rozsahu v prístave Berdyansk. Prečo horí veľká výsadková loď orkov zvaná orsk. Je pekné horieť!
https://www.facebook.com/antac.ua/videos/2214497685368082
a čo na to súdruh Blaha? kopírujem jeho aktuálny status
OSTRO ODSUDZUJEM ČAPUTOVEJ ÚTOK NA SLOBODU SLOVA OPOZIČNÉHO POSLANCA
Zuzana Čaputová nezvláda politickú kritiku a útočí na slobodu slova spôsobom, ktorý by si nedovolil ani Jozef Tiso.
1. Jej dnešný status, v ktorom šíri nenávisť voči mojej osobe, považujem za malicherný a detinský. Zjavne som svojou kritikou zaťal do živého.
2. Zapájať súdy do politického zápasu a dožadovať sa represalií voči opozícii je zo strany prezidentky absolútne nepochopenie demokracie a voltairovskej tolerancie.
3. Ale čo čakať od osoby, ktorá o vlastných spoluobčanoch hovorí, že "tliachajú" a že Slovensku nerozumie.
4. Žiaden súd nedokáže zakázať slobodu slova. Ak ľuďom zakážu hovoriť pravdu nahlas, budú si ju hovoriť pošepky. Tak to v totalitách chodí.
5. Ľudia na Slovensku vedia, že Čaputová slúži Amerike a zrádza národné záujmy. Majú na to dobré dôvody.
6. Z USA dostala pred voľbami 175 tisíc amerických dolárov - bola pri tom dokonca aj predsedníčka amerického Kongresu. Ako máme veriť, že slúži Slovensku?
7. Dnes proti vôli väčšiny Slovákov podpisuje okupačnú dohodu s USA. Ako inak to nazvať ako vlastizradou?
8. Nedostal som žiadne rozhodnutie súdu, o ktorom píše Čaputová, ale pripomínam, že už pred voľbami 2020 mi okresný súd Bratislava I. prikázal zmazať statusy o ESET-e.
9. Mimochodom, milionári z ESET-u sponzorovali aj kampaň Zuzany Čaputovej. Zvláštne náhody.
10. Podali sme odvolanie a krajský súd rozhodol, že okresný súd zlyhal. Neprijateľný zásah do mojej slobody prejavu potvrdil aj Ústavný súd.
11. Nechce sa mi veriť, že by okresný súd nepoznal tieto rozsudky a na podnet Čaputovej opakovane porušil moje základné práva - bol by to neuveriteľný škandál. Budeme sa samozrejme brániť.
12. Politicky je však dôležitá iná vec. Ak sa Zuzana Čaputová ako hlava štátu rozhodla takto agresívne útočiť na slobodu slova, Slovensko je vo vážnom ohrození.
13. Zatvárajú sa opozičné médiá, ľudia sú kriminalizovaní za svoje názory, vláda zapcháva ústa opozícii.
14. Sú to prejavy fašizácie Slovenska a je mi veľmi ľúto, že do prvej línie boja proti demokracii sa postavila práve prezidentka republiky.
15. Ak mi štátna moc zákaže hovoriť o prezidentke ako vlastizradkyni, budem o nej hovoriť ako o fašistke - vzhľadom na jej aktuálny džihád proti slobode ľudí je to mimoriadne trefné označenie.
Pani Čaputová, úprimne - že vás hanba nefackuje.
Závisí, že ktoré banky. Neruské banky nechcú, zatiaľ čo ruské banky už de facto nie sú svojprávne a či chcú alebo nechcú, tak musia (resp. budú musieť), whatever to bude.
Som inak zvedavý, ako sa to vyvinie. Ako to ja čítam, tak na jednej strane Putler potrebuje prachy - aj devízy aj ruble. Na druhej strane však odberatelia plynu a ropy už naozaj intenzívne hľadajú iné riešenia a vzájomne sa koordinujú, aby sa postuone zbavili závislosti na Putinovi (úmyselne nepíšem "na Rusku").
Bohužiaľ, pre Slovensko, ktorého štátna správa tento problém roky ignorovalo (úmyselne?), neexistuje žiadny dobrý scenár, iba zlé.
Dobre postavená odpoveď. Hejt - a teda impakt - ako doteraz, ale už žiadna priama urážka. Dobre to robia, tipujem, že majú dobrých spindoktorov.
https://www.facebook.com/zomriofficial/videos/359679659373963