Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, hladam neakeho servisaka na zhodnotenie a pripadne opravy v Nitre a okoli.

Potrebujem nastavit presmyk. Videl som tisic videi a 100 krat to robil ale kupil som dost zjazdeny bike co davam dokopy a tam mi to jednoducho nejde.
Mozno to skonci vymenou laniek alebo aj novym presmykom a to by som radcsej niekomu prenechal kto s tym ma skusenosti.

Bike 5 rokov niekto len mazal a jazdil, neumyval. Pritom je to celkom dobry a drahy bike.

Zatial som:
vycistil kazetu co bola cierna a ulepena jak od smoly /2 hodiny kupania a ryzovania v benzine technickom/
vymenil som retaz za novu
rovnako kupal a ryzoval prevodniky z kluk
Premazal a vycistil osky kolies a uchyty v rame
Spravil novu omotavku na baranoch
vycistil a namazal stredovu os, pedale a osky pedalov, sedlovku a uchytenie sedla
odmastil kotuce
2 hodiny cistenia ramu od zazratej spiny
vymena plastou

Nic nebucha a neklepe, co som prekvapeny, ale aj tak potrebujem zhodnotit a poradit testovacia jazda 50km a jedine co vadi je ze na velkom prevodniku sucha presmyk a neviem to nastavit, preto si myslim ze asi vymena lanka bude treba, ale kedze presmyku chyba ta gumicka a novy stoji 21,- bavime sa o 105 starej na obimku 2x11 asi by som ho aj nechal vymenit

Zhodnotit ci treba vymenit

-kazetu
-prevodniky /tie neviem uz nikde zohnat samostatne cize asi cele kluky by som musel menit/
-lanka

Ak je tu servisak co by mi vedel pomoct kludne do spravy alebo sem kontakt, ja bike v ramci okresu priveziem.
Mesacne jazdim cez 400 km a predavam svoj bike lebo chcem prave tento jazdit ked bude dorobeny, tak to trosku ponahla.

dakujem
Zobraziť komentár 08.03.2022 - 08:28:18
00
plus ci treba vymenit kladky prehadzovacky, zatial som ich len ocistil a premazal stredy, keby niekto vedel tu prehadzovacku rozobrat a komplet vycistit to by bol uz asi top co by potrevovala tiez 105 rada dlhe ramienko. ja okram kladiek sa bojim hoto ale tie pruzinky by to asi potrebovali
Zobraziť komentár 08.03.2022 - 08:30:45
00
no zial muisi nove lanko, len ci sam to asi na die dualshiftery na cestaku nebduem vediet spravit

Prílohy:

presmykac.JPG
presmykac.JPG 52.79 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.03.2022 - 12:58:55
00
Nie som servisák ale z vlastnej skúsenosti ti poradím že výmena bowdenov a laniek vie zázračne opraviť radenie. Staré lanká v starých bowdenoch nejazdia tak ľahko a plynulo ako by mali. Výmena je pár eurová záležitosť, ani neuvažuj nad tým, že by si tam nechal staré.
Zobraziť komentár 26.03.2022 - 00:14:46
00
keyboard_arrow_up