Veritelia by museli byt padnuti na hlavu, aby suhlasili s vysoko nestabilnym RUB namiesto EUR (krach ruska pocas najblizsich 12 mesiacov sa odhaduje na 75%).
S plynom a ropou maju vacsiu sancu. Ale vzhladom na to, ze vyvoz tychto surovin tvori cca 40% ich prijmov (a po sankciach to bude vacsie percento, lebo im klesnu ine prijmy), tak by si celkom podpilili pod sebou konar ak by to zastavili. Podla mna ide len o to skusit, ci sa EU zlakne, alebo vydrzi, pripadne sa rozdrobi (orban, ako rusky pajac, na tom uz pracuje - uvidime ci neico zmenia volby cez vikend). Pre EU by zastavenie plynu/ropy znamenalo celkom velke skody, ale pre rusko este vacsie. No ako sa hovori - rus znesie vela. My v EU sme zhyckani blahobytom a pre vela ludi su aj respiratory na 20 minut v obchode "znicujuce". Bude to vojna nervov.
A aktualne: Průtoky plynovodem Jamal-Evropa, kudy plyn proudí z Ruska do Německa, Polska a Běloruska klesly na nulu.
Este horsia varianta je "vyklidit prostor" v kyjevskej oblasti pre jednu "takticku".
Som trochu pesimista po ranu, okupantovi neverim...
Vedenie si pomaly zacina uvedomovat, ze plan na ovladnutie Ukrajiny bola utopia a preto postupne znizuje svoje "naroky" a sustredi sa na mensie a realnejsie ciele.
Nezabudajme, ze Rusko si teraz potrebuje oddychnut a preskupit sily. Donbas, Charkov, ale este mozno aj Odesa mozu mat este problem.
Ibazeby tie sraty Rusov boli naozaj take velke, ako sa nam zdaju byt a Ukrajinci mali este rezervy - ale zase propaganda bezi na oboch stranach, tak tuto este jasna informacia nie je.
Opatrny optimizmus je na mieste, ale len veelmi opatrny.
marp,
Máš úplnú pravdu. Z humanitných predmetov som mal za 3-4 a mal som na mysli len S/J a navyše som to šlendriansky odpočítal/odhadol. Ale aj keď by to však malo byť len tých 150 tak je to skoro o rád horšie ako v EU. PREČO ?
30. 3. 2022 • Pčolinskí berú paragraf 363 ako múr svojej obrany, hovorí v podcaste V redakcii líder OĽaNO a minister financií Igor Matovič. Rozprávala sa s ním Monika Tódová. https://www.youtube.com/watch?v=QQeXCyueECM
To je az smiesne, ako ti rusaci reaguju.
Casy, ked ich Europa brala ako svetoveho hraca su po tej tragikomedii na Ukrajine uz fuc. Konecne to zacinaju chapat aj oni. A o par tyzdnov mozu zacat zat to, co si zasiali. Sankcie sa uz budu ukazovat v plnej sile.
Presne tak. Ak svet vydrží, tak sankcie sa pomaly začnú ukazovať, len niektorí si mysleli, že behom pár dní Rusko skolabuje. Je to postupný proces. Dúfam, že sa postupne podarí aj odstrihnúť od ropy aj plynu. Green deal asi počká, ale bude asi zásadná vec pre sebestačnosť EÚ...
marp,
Máš úplnú pravdu. Z humanitných predmetov som mal za 3-4 a mal som na mysli len S/J a navyše som to šlendriansky odpočítal/odhadol. Ale aj keď by to však malo byť len tých 150 tak je to skoro o rád horšie ako v EU. PREČO ?
Mišung alebo tam nemajú Tatárov ?
A netreba zabudnúť na “exportný artikel” ako bol Vietnam a invázia na Grenadu , K tomu vražda prezidenta Kennedyho a takmer vražda Reagana, ak to zoberiem v plnom zábere v povojnových dejinách - od skončenia WW2
Presne tak. Ak svet vydrží, tak sankcie sa pomaly začnú ukazovať, len niektorí si mysleli, že behom pár dní Rusko skolabuje. Je to postupný proces. Dúfam, že sa postupne podarí aj odstrihnúť od ropy aj plynu. Green deal asi počká, ale bude asi zásadná vec pre sebestačnosť EÚ...
Áno lebo z Jamalu budeme brať Činsky plyn a bude v polovičnej cene.
A za take 2 roky nam hladni rusi predaju za par dolarov aj plutonium prerobene na palivovy clanok, co vymontuju z tych ich satanov2
A ropu plyn tak za 1/3 aby bolo na vodku a chleba.
Veritelia by museli byt padnuti na hlavu, aby suhlasili s vysoko nestabilnym RUB namiesto EUR (krach ruska pocas najblizsich 12 mesiacov sa odhaduje na 75%).
S plynom a ropou maju vacsiu sancu. Ale vzhladom na to, ze vyvoz tychto surovin tvori cca 40% ich prijmov (a po sankciach to bude vacsie percento, lebo im klesnu ine prijmy), tak by si celkom podpilili pod sebou konar ak by to zastavili. Podla mna ide len o to skusit, ci sa EU zlakne, alebo vydrzi, pripadne sa rozdrobi (orban, ako rusky pajac, na tom uz pracuje - uvidime ci neico zmenia volby cez vikend). Pre EU by zastavenie plynu/ropy znamenalo celkom velke skody, ale pre rusko este vacsie. No ako sa hovori - rus znesie vela. My v EU sme zhyckani blahobytom a pre vela ludi su aj respiratory na 20 minut v obchode "znicujuce". Bude to vojna nervov.
A aktualne: Průtoky plynovodem Jamal-Evropa, kudy plyn proudí z Ruska do Německa, Polska a Běloruska klesly na nulu.
chudaci ti 10ti tinejdzeri co stoja za Anonymous ako teraz nestihaju ani sledovat co vsetko udajne hackli
kazdemu musi byt jasne ze tieto utoky maju na svedomi zapadne tajne sluzby, a nalepku "Anonymous" tomu davaju len aby sa nepovedalo ze to je akt vojny
Vobec si to nemyslim. Tie utoky su dost zalostne. Vacsina obycajne DDOS utoky a kradnutie nejakej haldy dokumentov z verejne pripojenych serverov beznych institicii. Zapadne sluzby su schopne podstatne sofistikovanejsich utokov, ked sa teda bavime o top armadach, ktore by do utoku na Rusov sli (USA, UK), takymto sa nebudu ani zaoberat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A aktualne:
Průtoky plynovodem Jamal-Evropa, kudy plyn proudí z Ruska do Německa, Polska a Běloruska klesly na nulu.
Dejepis nie je tvoja silná stránka :
1. Mexicko-americká v rokoch 1846 až 1848 o Texas
2. občianska vojna sever - juh
3. americko-španielsko vojna o Kubu a ďalšie územia v r.1898
kynoženie Indiánov ani nehovorím.
Som trochu pesimista po ranu, okupantovi neverim...
Vedenie si pomaly zacina uvedomovat, ze plan na ovladnutie Ukrajiny bola utopia a preto postupne znizuje svoje "naroky" a sustredi sa na mensie a realnejsie ciele.
Plan E
https://www.palba.cz/viewtopic.php?t=9301&start=20#p358624
Ibazeby tie sraty Rusov boli naozaj take velke, ako sa nam zdaju byt a Ukrajinci mali este rezervy - ale zase propaganda bezi na oboch stranach, tak tuto este jasna informacia nie je.
Opatrny optimizmus je na mieste, ale len veelmi opatrny.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/vichova-valka-rusko-ukrajina-zelenskyj_2203290010_cen?fbclid=IwAR1ghpQlfORxn0ho4AFVV0bS4ySJA1kGdI1hX3twmkSdnqCsNpFbhh8ZK4I
https://www.youtube.com/watch?v=QQeXCyueECM
https://t.me/ukrainenowenglish/3341
Prvy "bubak" im asi nevysiel. EU sa nepos***a namieste. Uvidime co dalej.
Casy, ked ich Europa brala ako svetoveho hraca su po tej tragikomedii na Ukrajine uz fuc. Konecne to zacinaju chapat aj oni. A o par tyzdnov mozu zacat zat to, co si zasiali. Sankcie sa uz budu ukazovat v plnej sile.
A netreba zabudnúť na “exportný artikel” ako bol Vietnam a invázia na Grenadu , K tomu vražda prezidenta Kennedyho a takmer vražda Reagana, ak to zoberiem v plnom zábere v povojnových dejinách - od skončenia WW2
https://t.me/ukrainenowenglish/3341
chudaci ti 10ti tinejdzeri co stoja za Anonymous ako teraz nestihaju ani sledovat co vsetko udajne hackli
kazdemu musi byt jasne ze tieto utoky maju na svedomi zapadne tajne sluzby, a nalepku "Anonymous" tomu davaju len aby sa nepovedalo ze to je akt vojny
Áno lebo z Jamalu budeme brať Činsky plyn a bude v polovičnej cene.
A ropu plyn tak za 1/3 aby bolo na vodku a chleba.
A aktualne:
Průtoky plynovodem Jamal-Evropa, kudy plyn proudí z Ruska do Německa, Polska a Běloruska klesly na nulu.
Odkial to mas o tom prietoku plynu?
Vobec si to nemyslim. Tie utoky su dost zalostne. Vacsina obycajne DDOS utoky a kradnutie nejakej haldy dokumentov z verejne pripojenych serverov beznych institicii. Zapadne sluzby su schopne podstatne sofistikovanejsich utokov, ked sa teda bavime o top armadach, ktore by do utoku na Rusov sli (USA, UK), takymto sa nebudu ani zaoberat.