Dado, ja sa nehadam. Ja to ze
baterka odpovie na otazku ake ma napatie (GET) ja povazujem za komunikaciu. Ak ty nie, je to len problem definicie, ale ak dve zariadenia su spolu na jednej zbernici (a povedzme si ze su), tak je to komunikacia. Skuska spravnosti je signal na osciloskope a CAN message.
Samozrejme, to co pises zial pravda a casy, ked sa dalo na Bafangu nastavit vsetko su prec. Ale to neznamena, ze niekto nespravi iny motor a controller, kde sa bude dat nastavit vsetko. Je to len otazka ako vravis penazi, casu a chcenia

.
To ze tu random splieta piate cez deviate je uplne jasne, na napr. na mojej baterke ziadny BMS nemam ( a teda nic neriadim) a hola...sprava sa to presne rovnako ako Bafang baterka. Lebo SOC/Voltage si nacita kazdy a vybavena vec. Random zjavne ziadny BMS nevidel, lebo co za somariny tu nasplietal nema ani vyznam komentovat. Dnes su funkcne vsetky BMS v cenovom rozpati 5-50e rovnake a lisia sa len drobnostami. Analyzovat fw a posielat vypis moze len clovek, ktory o tom nema ani pary a v casoch, ked som ja v assembleri programoval zavadzace sa este hral s kackou na piesku