Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Potom napis v com bol problem, lebo tiez som si par krat pri montazi boxu, nosica, nosica na tazne myslel, ze mi sibe a bola to vzdy nejaka prkotina... Najlepsie je ked clovek este k tomu aj mrzne pri aute a kuka na auto a do navodu ako puk Poznam to.
Asi som natrafil na zly kus... Vymenili mi montazny kit na auto. Samotny nosic sedi na streche lepsie. Krytka nezapadne na mm presne, a ostane tam mala fuga, ale podla predajcu uz je to esteticka a nie funkcna vada, kedze sa da bez sily zacvaknut a zamknut.
Máte niekto skúsenosti s https://www.alza.sk/auto/bosal-comfort-pro-iii-nosic-bicyklov-na-tazne-zariadenie-3-bicykle-tuv-d6700612.htm ako je na tom s kvalitou? Pôvodne som myslel upraviť stávajúce Thule VeloCompact 924 na trojmieste ale nosnosť je odporúčaná len 46kg (926 má 60kg a preto sa oficiálne nedá nadstavba z neho použiť na 924)
Resp. nemá niekto v okolí PU Bosal vyskúšať? Poprípade iné odporúčanie na nosič na 3 pripadne rozšíriteľná na 4(nie je podmienka) nahadzovanie pákou (podmienka) do 500€ ?
Páni neviem sa rozhodnúť. Budem mať novú Kiu Ceed SW. Neviem či, radšej ťažné alebo strešný nosič. Aj preto, že budem prevážať aj 4 bajky... Zatiaľ som mal vždy na ťažnom zariadení (vždy odnímateľna Galia), ale to boli max jeden Veľký bicykel + 2 detské. Teraz už by to boli 4...
Páni neviem sa rozhodnúť. Budem mať novú Kiu Ceed SW. Neviem či, radšej ťažné alebo strešný nosič. Aj preto, že budem prevážať aj 4 bajky... Zatiaľ som mal vždy na ťažnom zariadení (vždy odnímateľna Galia), ale to boli max jeden Veľký bicykel + 2 detské. Teraz už by to boli 4...
Pri 3 ci 4 bajkoch uz jednoznacne tazne tam nieje ocom..
Na strechu max dva
No to viem. Galia, čom som mal teraz mala 80 kg. Keď počítam 20 kg nosič, tak max 60 kg na bajky - čo som pozeral, tak aj tie nosiče mali nosnosť 60 kg. Ale bicykle čo máme by sa do limitu mali vojsť...
Ak ho pouzijes max 1x za rok tak to za nejakych podmienok moze byt moznost, ale radsej nie.
Nejake podmienky:
1. nezakryjes ani znacku a ani svetla, pripadne budes mat externu rampu so znackou a svetlami
2. vrch kufrovych dveri nieje z plastu
3. musis mat kufrove dvere naozaj ciste, aby som to tymi uchytmi neposkrabal (to iste plati aj pre bike)
4. musis mat ram ktory na to pasuje (cize ja by som tam spectrala nedal, )
Stale riskujes, ze to tie kufrove dvere neunesu a mierne sa posunu.
Ak si aspon trochu vyšší a zdvihneš bicykel na strechu a chceš bicykle voziť casto, tak by som strechu nezavrhoval. V mnohých pripadoch je strecha praktickejšia ako ťažné.
Keďže som ešte nedoriešil nosič, rád by som sa opýtal či má niekto skúsenosti s nosičom aj na zadné dvere. Alebo je to blbosť?
Ja používam na Yeti nosič na piate dvere Thule . Je nad svetlami aj značkou, vozím 2 el. bajky ale batériu vyberám. Lahšie sa to zdvíha, a celé to vyšlo 100euro pretože som ho kupoval tu na bazári.
Nosic na zadne dvere som mal (na 3 bicykle, beznejsie su na 2), ale otravovalo ma ze som nehol otvarat dvere z nalozenymi bicyklami. Aj ked bol nasadeny len prazdny nosic, tak vzpery na zadnych dverach to nedavali, neudrzali dvere otvorene. Hold ten nosic mal 8 kg. Pomohla az vymena vzpier. A myslim ze ho ani oficialne neodporucaju ak mas elektricke ovladanie zadnych dvier.
Tiez som ho mal umiestneny nad svetlami / znackou, inak by to nebolo oficialne povolene. Ale znamena to aj ze oproti guli su bicykle vyssie a trcia aj nad urven strechy.
Nosič použijem pár krát do roka. Teraz by som musel zainvestovať aj do ťažného a aj nosiča (lebo to všetko išlo s predajom auta preč) a to sa mi veľmi nechce. Predtým som mal gulu na dvoch autách (kombi a potom sedan). Keď idem sám, tak bajk fuknem do kufra v pohode, keďže mám teraz kombi (Kia ceed SW), ale keď by som chcel tri/štyri bajky... ak na strechu, tam by ma lyžiny + nosič vyšli ako kúpa a montáž ťažného.
Ako nosič bicykla som pozeral napr. toto: https://www.autorelax.sk/thule-freeride-532-4x
Lacnejšie nosiče na strechu sú napr. Menabo. Máte s týmito nejaké skúsenosti. Menabo som mal na ťažné a bolo celkom v pohode...
No nič budem musieť si to ešte nechať uležať v hlave a uvidím...
Ja mám na strechu ale mám extra nízke auto. Dám tam aj 4 v pohode a je to rýchle a praktické Dva nosice mám tie kde koleso ide do kufra, tie využívam najradšej. Menabo Bike Pro. Len tá hliníková lišta by mohla byť dlhšia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Resp. nemá niekto v okolí PU Bosal vyskúšať? Poprípade iné odporúčanie na nosič na 3 pripadne rozšíriteľná na 4(nie je podmienka) nahadzovanie pákou (podmienka) do 500€ ?
Ja mám teraz takýto hapro, ale môžeš pozrieť aj Eufab, xlc alebo uebler.
https://www.venderparts.nl/hapro-hapro-atlas-iii-premium-3-fietsen-13-polig-g.html
Pri 3 ci 4 bajkoch uz jednoznacne tazne tam nieje ocom..
Na strechu max dva
Tiež bacha s tým nosičom - mám nový Bike na boost štandarde a na nosiči mi medzi bicyklami ostáva naozaj málinko miesta a šúchajú sa o seba
Ťažné mám tiež Galia a nosič Thule VeloSpace XT 938
Nejake podmienky:
1. nezakryjes ani znacku a ani svetla, pripadne budes mat externu rampu so znackou a svetlami
2. vrch kufrovych dveri nieje z plastu
3. musis mat kufrove dvere naozaj ciste, aby som to tymi uchytmi neposkrabal (to iste plati aj pre bike)
4. musis mat ram ktory na to pasuje (cize ja by som tam spectrala nedal, )
Stale riskujes, ze to tie kufrove dvere neunesu a mierne sa posunu.
Ja používam na Yeti nosič na piate dvere Thule . Je nad svetlami aj značkou, vozím 2 el. bajky ale batériu vyberám. Lahšie sa to zdvíha, a celé to vyšlo 100euro pretože som ho kupoval tu na bazári.
Tiez som ho mal umiestneny nad svetlami / znackou, inak by to nebolo oficialne povolene. Ale znamena to aj ze oproti guli su bicykle vyssie a trcia aj nad urven strechy.
Ako nosič bicykla som pozeral napr. toto:
https://www.autorelax.sk/thule-freeride-532-4x
Lacnejšie nosiče na strechu sú napr. Menabo. Máte s týmito nejaké skúsenosti. Menabo som mal na ťažné a bolo celkom v pohode...
No nič budem musieť si to ešte nechať uležať v hlave a uvidím...