Mam 179cm a na velkosti M, L, XL uz nejak nepozeram, len cisto orientacne ktore velkosti porovnavat voci tomu co poznam. Niekde mi podla tabuliek vychadza M, niekde L. Ked este k tomu porovnam geo tak tie velkosti cca sedia, inde na moju velkost odporucaju ako keby mensiu ako odporucanu velkost ineho vyrobcu. Skor teda porovnavam horizontalnu vzdialenost vrchu sedla respektivne vrchu
sedlovky od
gripov takze si musim dopomoct nejakym softom co mi to na zaklade znamej geo urci

. Z geo je tomuto cislu najblizsie ETT ale vdaka roznym geo to nie je 100%. Zacal som to riesit po tom co som zistil ze dva uplne rozlicne bajky ktore mam maju tu vzdialenost na cm totoznu, ze som si to casom upravil do takej polohy (sedlo, predstavec, rajdy). Aj vsetky bajky co som skusal a citil som sa dobre to mali cca okolo toho cisla. Dokonca mi sedi i vzdialenost spicka totozneho sedla po vrch predstavca ale to neberiem uplne smerodajne. Samozrejme pozeram i dalsie udaje, sedlovu trubku, reach, stack ale to len aby mi to davalo zmysel, nech mam dostatok miesta a nech to nie je zbytocne natiahnute alebo zbytocne kratke.