Mna Cerebro trochu sklamalo. To bude ale tym ze som o tom vela pocul ake je to tazke, aj na trailforkse to je oranzove, tak som cakal strasnu brutalitu. Nakoniec to bolo jedno tazke a moralove miesto, zvysok bud suchacka po strku alebo chluche miesta pomedzi. Chyba nie je v traily, ten je fajn tak ako pisu nadomnou, len mi o tom tolko vsetci nadsene rozpravali ze som si to predstavil ako nieco technicke tazke a moralove a to odhora az nadol. Neviem jazdit, rok od roku je to nejako horsie a horsie, a ani ked som vedel jazdit som nevedel jazdit sviswitche tak ako VR46, ale to miesto som aj tak nejak zosuchal. Ale priznam sa ze sa mi tam rozbuchalo srdce ked som do toho vosiel prvykrat na oci (bol som sam). Samozrejme som to takto na prvu nedal a radsej si to lepsie pozrel pred druhym pokusom. Ked si to ale porovnam s ostatnymi oranzovymi farbami co som siel tak vsetky boli take podobne, trochu divne a tazky alebo nezjazdny bol len jeden alebo len par usekov. Niektore mi ani neprisli ako oranzova. Napriklad namatkou som pozrel teraz toto https://www.trailforks.com/trails/marmitte-dei-giganti/ pri Garde a to je uz preklasifikovane na cervenu. Pri Davose taky strkovy traverz tiez neviem najst, tak to bude tiez asi zmenene alebo vyhodene.
V kazdom pripade v najblizsej dobe si chcem tie traily zopakovat a pozriet tie nove.
Spomínaný trail KOMín. Aj keď je veľmi krátky, ale za to spĺňa všetky kritéria, ktoré by podľa mňam dobrý trail mal mať. Ostré switchbacky (aj keď jazdievam oveľa ťažšie) a prudké úseky v ktorých ani tie najlepšie brzdy nedokážu zvíťaziť nad gravitáciou.
1. ano rozumiem tomu preco to robis, ze ta to bavi, ze to mozno mas ako formu treningu 2. dalo by sa tu polemizovat ci sa napriklad viac nici plast plynulym prejazdom alebo dopadom/seknutim kolesa s inou rotaciou ako rychlost pohybu, o vplyve erozie plynulym prejazdom a hadzanim na strkovom podklade sa da tiez polemizovat a o legalnosti sa nemusime ani bavit, atd, atd, ...mojim cielom ale nie je na teba utocit ani riesit to co si v bode2 zacal.
Bral som to len ako tip k tomu ze sa to da prejst inak, mozno podobne ako by si ty dal tip k hadzaniu kolesom na switchoch kde by som sa to snazil jazdit plynulo. Trochu som to bral i ako take pousmiatie ze mozno si to uz ani neuvedomujes ze tak jazdis aj na takychto trailoch, ze mozno sa na tom pousmejes i ty. Myslene to bolo v dobrom a urcite sa ta nesnazim presviedcat jazdit ta inak. Kdesi som tu nedavno i daval video z mojho prejazdu Jastericou, myslim ze v galerii bajkov, a nejake smykanie kolesom tam ani v tych ostrejsich zakrutach nie je pocut, zato na zaciatku si fajne ponadavam na rovnakom mieste ako ty
Vpohode. Beriem. Tak jazdím. Inak už asi ani nebudem
Ale pri viac zavretej zatáčke ak je trail úzky a nemáš možnosť si viac nadbehnúť (ak to nedáš na chrapúňa a nenadbehneš to mino trail) tak je ťažko sa vyhnúť pri plynulom prejazde tomu aby ti zadné koleso nezašlo mimo trail. Keď len malé zahodenie zadného kolesa pomôže tomu, že výjazd mám oveľa rýchlejší a nemusím riešiť to že zadné koleso budem mať mimo ideálnu stopu…
Takto nejak pre predstavu, da sa to tam pekne plynulo prechadzat v ramci trailu. Prijde mi ze ta rychlost nie je az tak ina, poloha gopro na hlave u mna to moze trochu akoby spomalovat. Tie zakruty ale idem plynulejsie bez toho aby som vysiel mimo trailu alebo to smykal. Sice na kratsom biku ale na dlhsom enduro biku pred rokom som to siel velmi podobne.
Je tam jedno miesto kde sa seknem v zakrute ale to prave preto ze som moc rychlost neodhadol na tie plaste a nechcel tam smykovat v zakrute zbytocne. Inak je to velmi pekne spraveny trail, hlavne na tom biku to bolo celkom zabavne, zabavil som sa viac ako na endure. Na druhu stranu i KOMin bol super ale tam uz treba iny bike, moj to uplne nedaval hlavne s tymi plastami a brzdami takze nabuduce uz snad vhodnejsi bajk na to vezmem.
To čo som písal pred tým asi nebude ideálny príklad na konkrétne túto jaštericu. Predsa to tam je dostatočne široké a aj v popise píšem že je to ľahký trail. Môj štýl už musíš brať ako profesionálnu deformáciu. Ja nájdem switchback aj na parkovisku pred jednotou
Toto asi nebude tá správna téma, nenašiel som inú aktuálnu ohľadne akčných kamier. Viete kde by sa dalo kúpiť náhradné sklo pre GoPro Hero 8? Našiel som iba toto: https://camerabutter.com/products/gopro-hero-8-glass-lens-replacement-kit je to aj na amazon.com. Dá sa to zohnať aj niekde v EU?
Toto asi nebude tá správna téma, nenašiel som inú aktuálnu ohľadne akčných kamier. Viete kde by sa dalo kúpiť náhradné sklo pre GoPro Hero 8? Našiel som iba toto: https://camerabutter.com/products/gopro-hero-8-glass-lens-replacement-kit je to aj na amazon.com. Dá sa to zohnať aj niekde v EU?
Ako fatranského kamzíka odchovaného na fatranských trailoch ma trail #CeRebro v Malých Karpatoch príjemne prekvapil. Je až neuveriteľné, že tak smiešna nadmorská výška, môže ponúknuť tak zaujímavé jazdenie.
A to najlepšie z toho dňa (trail #KOMín) ma ešte v ten deň len čakalo...
Este si to stihol, ja uz asi nestihnem. Podla info, co mam, si tam lesnik odchytil "builderov" a prikazal im vsetky traily zahrabat/znicit. Neviem, co je na tom pravdy, mozno by sa k tomu niekto lokalny mohol vyjadrit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V kazdom pripade v najblizsej dobe si chcem tie traily zopakovat a pozriet tie nove.
Za mňa najlepší trail v tejto lokalite.
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Moja nová srdcovka
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Za 1. Ma to baví
Za 2. Neničím plášť, nerozrúšam traili či už legálne ako tento a nespôsobujem eróziu v NP
Bral som to len ako tip k tomu ze sa to da prejst inak, mozno podobne ako by si ty dal tip k hadzaniu kolesom na switchoch kde by som sa to snazil jazdit plynulo. Trochu som to bral i ako take pousmiatie ze mozno si to uz ani neuvedomujes ze tak jazdis aj na takychto trailoch, ze mozno sa na tom pousmejes i ty. Myslene to bolo v dobrom a urcite sa ta nesnazim presviedcat jazdit ta inak. Kdesi som tu nedavno i daval video z mojho prejazdu Jastericou, myslim ze v galerii bajkov, a nejake smykanie kolesom tam ani v tych ostrejsich zakrutach nie je pocut, zato na zaciatku si fajne ponadavam na rovnakom mieste ako ty
Ale pri viac zavretej zatáčke ak je trail úzky a nemáš možnosť si viac nadbehnúť (ak to nedáš na chrapúňa a nenadbehneš to mino trail) tak je ťažko sa vyhnúť pri plynulom prejazde tomu aby ti zadné koleso nezašlo mimo trail. Keď len malé zahodenie zadného kolesa pomôže tomu, že výjazd mám oveľa rýchlejší a nemusím riešiť to že zadné koleso budem mať mimo ideálnu stopu…
Je tam jedno miesto kde sa seknem v zakrute ale to prave preto ze som moc rychlost neodhadol na tie plaste a nechcel tam smykovat v zakrute zbytocne. Inak je to velmi pekne spraveny trail, hlavne na tom biku to bolo celkom zabavne, zabavil som sa viac ako na endure. Na druhu stranu i KOMin bol super ale tam uz treba iny bike, moj to uplne nedaval hlavne s tymi plastami a brzdami takze nabuduce uz snad vhodnejsi bajk na to vezmem.
https://www.aliexpress.com/wholesale?trafficChannel=main&d=y&CatId=0&SearchText=Hero+8+glass+lens<ype=wholesale&SortType=total_tranpro_desc&groupsort=1&page=1
A to najlepšie z toho dňa (trail #KOMín) ma ešte v ten deň len čakalo...
Este si to stihol, ja uz asi nestihnem. Podla info, co mam, si tam lesnik odchytil "builderov" a prikazal im vsetky traily zahrabat/znicit. Neviem, co je na tom pravdy, mozno by sa k tomu niekto lokalny mohol vyjadrit.