Pre toto tu na dolniakoch nechodim do lesa cez silny vietor, po dazdi alebo silnom snezeni ci mraze. I tak ale oba stromy co padli kusok odomna padli pocas sucha len tak. Jeden obrovsky zdravy buk 10-20m odomna nad Mariankou ako sa slape lukou do kopca hore na hreben, tak hned na zaciatku lesa som pocul len strasnu ranu, bez pripravy ... A uz som len videl ako sa odrazil od zeme. To bolo strasne horuce a dlho sucho tak mozno preto. Par sekund a padne na mna. Druhy este mensi ako tu na foto v sekaninach na traily. Tam som to ale pocul a videl vopred ako sa zlomil pri kmeni a teda bolo to hrozostrasne, len som sa schoval za strom ale nastastie padal vedla mna. Tu som uz bol blizsie, do 5 metrov od kmena ale padal bokom nastastie. A ten uz zdravy nebol. Doteraz to vidim ... praskot, pozeram co sa deje, vidim nejaky pohyb, strom trochu skrutilo, praskol 50cm nad zemou, este vodorovne padol na zem (som myslel ze sa do nej zapichne a zostane tak) a zacal sa naklanat a padat. Ten pocit je strasny, na to ako rychlo musi clovek reagovat neskutocne dlho trva kym si uvedomi co sa to vobec deje a ze je to vobec nebezpecenstvo. Az potom adrenalin a vsetko robi automaticky. A az spatne si prehrava co sa dialo predtym. Fakt hnus pocit. Takze som skutocne rad ze to skoncilo aspon takto aj ked je to velmi slaba utecha. Prajem uplne a rychle vyzdravenie a tiez to aby to uz nikoho dalsieho nepostrehlo.
Ako riešite odreniny od asfaltu? Som si na MTB kúpil cestné plášťe a na mieste kde chodím bežne a v zákrute je drobný štrk mi tieto plášte nepodržali (predné koleso sa hneď po zatočení zviezlo) a v dosť vysokej rýchlosti som si rozbil koleno a zodrel na ľavom predkolení tak 10x15cm kože. Zajtra to budú dva týždne a stále chodím na preväzy. Od kraja sa to už pekne hojí, ale stred je stále bez pokrytia. Včera som už skúsil bajk, dá sa to, ale na kolene to ťahá....ale už som nevydržal toľko bez pohybu. Chodím aj behávať, ale to je ešte na dlhšie.
ALF777, mne sa nieco podobne stalo min. rok na predlakti (mal by som aj koleno zodrate, ale kolenacky zachranili). Stalo sa mi to 1.5 tyzdna pred odchodom do HR, kazdy druhy den na prevazy, stale to mokvalo. Moja rada ti asi nepomoze, ale mne pomohlo more, hned po prichode som sa vykupal a na druhy den uz nemokvalo. Do tyzdna mi to kazdodenne kupanie v mori vyliecilo (po tyzdni som bol bez jedinej chrasty).
Tento ialugen je super. Pripadne sa robia naplaste na vlhké hojenie. Neveril by som ako to pomáha. Veľkú ranu som prilepil ňou, malú nechal len tak. Tá veľká sa zapojila skôr.
Ja som si kupil na taketo veci INADINE. Je to napustene iodom, takze to prilozis a obviazes gazou. Vyhoda je ze ti to vydezinfikuje ranu, zabrani vnikaniu dalsich necistot a nenalepi sa to na ranu.
Mne dávajú na to Betadine (to som si kúpil aj domov, aj masť betadine som si objednal) a Mepital, to je taká mriežka čo sa neprilepí na ranu a potom gáza a obväz. Hojí sa to, ale je to veľké, tak je to na dlhšie. Keby som vedel ako pridať obrázok, tak by som pridal ukážku.
Inak ideal je ist na pohotovost a odkukat co ti tam s tym urobia. Technologie pokrocili aj v zdravotnictve.
Šiel som s tým na urgentný príjem, kvôli poistke hlavne a aby som to nezanedbal. Poriadne mi to tam vyčistili aspoň, povyberali kamienky, natreli ílom a zafačovali.
ta velka oskrenina je vlastne ako keby popalenina , mal som kedysi taku modru mast ,nazov uz neviem a nenasiel som ju momentalne na nete,ta co dal skarinko pripadne calciova ....ked znesies nejaku bolest a nejdes k lekarovi ,tak sprcha a riadne vycistit aj kefou a pod. kym netecie cista krv -tym padom sa urobi cista chrasta, co sa lepsie hoji ...tym najviac urychlis hojenie - tvorba hnisu atd.
Nechcel som ísť, som si to vyčistil sám, ale som si povedal, že keď už mám úrazovú poistku, ktorú platím roky, tak prečo to nevyužiť. A na to som potreboval ísť k lekárovi. Bolesť znesiem, s tým zranením som mal ešte 10km do cieľa, najviac ma štvalo, aby mi krv nešla na tie nové biele ponožky. Inak oblečenie všetko prežilo bez ujmy, akurát trochu dlaň na rukavici(úplne novej) a na tretre sa mi roztrhla šnúrka. Ale aj to ma sralo poriadne. Teraz sa už môžem povoziť, takže to už pôjde len k lepšiemu. Horšie bolo keď som si na futbale roztrhol achilovku, to som bol rok mimo a ani po 10-tich rokoch nie je tá noha na tom ako predtým, doteraz sa to svalstvo nevrátilo a na druhú nohu dosť stráca.
ALF777 ako sa ti podarila ta achilovka pri futbale? Prislapnuta kopackou od spoluhraca ci nieco ine?
Skôr únavová. Dlhšie ma pobolievala achilovka, neprikladal som tomu dôležitosť, snažil som sa to natiahnuť a počas zápasu v hale zrazu prask. Taká rana, že to počuli normálne aj spoluhráči či diváci. Akoby praskla natiahnutá guma. Autom som sa sám odviezol na urgent. Potom ma lekári dosrali a poriadne sa natiahla rekonvalescencia, ale to je na dlhšie. Pri správnej liečbe to mohlo byť veľa lepšie. Takže žiadnu bolesť netreba ignorovať a podceňovať.
Fuha, presne to som pocul ze ked achilovka boli tak okamzite klud a hlavne nepodceňovať, vydržať bez sportu kym to prejde. A hej vraj na to treba poriadneho machra chirurga, ze zlozita operacia dat to dokopy tak aby vydrzala povodnu záťaž. Vďaka za radu, nech sa dari a noha poslucha co to da. 🙂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
myslim ze to bolo toto
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/ialugen-plus-395951.html
https://www.hojenieran.sk/odbornik/sposoby-liecby/vlhka-terapia
Mal som myslím toto. Priamo bola vytvarovaná pre koleno
https://www.pilulka.sk/cosmos-na-odreniny-naplasti-4-ks
Šiel som s tým na urgentný príjem, kvôli poistke hlavne a aby som to nezanedbal. Poriadne mi to tam vyčistili aspoň, povyberali kamienky, natreli ílom a zafačovali.
Skôr únavová. Dlhšie ma pobolievala achilovka, neprikladal som tomu dôležitosť, snažil som sa to natiahnuť a počas zápasu v hale zrazu prask. Taká rana, že to počuli normálne aj spoluhráči či diváci. Akoby praskla natiahnutá guma. Autom som sa sám odviezol na urgent.