Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
Je dosť dôležité aké sú to dôvody. Ak máš problémy s chrbticou...krížami tak HT ebike určite nie. Je to ťažké náradie a chrbát sa ti nepoďakuje. V takomto prípade aj lacný full je lepší ako drahší HT.
Ahoj, nie je to nič s pohybovým ústrojenstvom, len zo zdravotných dôvodov nevládzem toľko ako úplne zdravý človek. Elektrobike som už mal požičaný a je to v pohode, keď idem s partiou čo nemajú problémy, len tie rovinky a obmedzenie 25 km/h sú pre mňa peklo.
A sem-tam ho potrebuješ preniesť cez koľaje, spadnutý strom a pod.
https://www.mtbiker.sk/bazar/elektrobicykle/horske-elektrobicykle/pevne-a-hardtail/4483422/predam-elektrobike-kellys-tygon-50.html
Cavko, Shimano sa da nejak lahko prepnut na 32kmh?
Ale, interesting, ze to povolili. Apka je nejaka third party hack, alebo nebodaj to ide v oficialnej Shimano appke?
Som zvedavy, ako dlho to bude fungovat takto. Ale dobre to vymysleli, koli tym 7kmh to moze vela ludi presvedvit na Shimano.
Ahoj, aj mne sa tento model páči, ale aj ten wire (čo je podobný model). Mal som pred tým obyčajný krossový od ctm a bez problémov, preto by som to skúsil opäť s ctm. Chcem sa opýtať, či si na ňom niečo menil a či sa dá tá M500 odblokovať doma, alebo jedine v servise?
Ak by predajca/servis taketo nieco spravili ja by som siel do sudneho sporu v tomto pripade.
Pri hacknuti u nas musis najprv nainstalovat starsiu verziu softu, mozno to by mohlo vyrobcovi prekazat pri uznavani zaruky.