Kategórie
Bike-techPotrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
posledný komentár: 21. 7. 2020 o 14:45
posledný komentár: 19. 5. 2018 o 6:43
Výpredaj -5% RockShox Lyrik Ultimate RC2 D1 27.5" odpružená vidlice, 160 mm, zelená
929 €
-5%
MOC 1 229 €
Akcia -16% SR SUNTOUR vidlica RAIDON32 Boost RLR 120 15QLC 27.5+ CTS čierna matná
234 €
-16%
MOC 429 €
savings SR SUNTOUR AION RC 15QLC32 CTS 27.5 odpružená vidlica, 160 mm
257 €
savings
MOC 469 €
-19% RockShox REBA Gold Isolator 2P Remote 27.5" odpružená vidlica, 120 mm
439 €
-19%
MOC 549 €
savings RockShox Judy Silver TK A3 27.5" Boost odpružená vidlica
od 227 €
savings
MOC 361 €
Akcia -23% RockShox CHARGER2.1 RC2 tlmiaca patróna pre vidlicu PIKE B1+
319 €
-23%
MOC 519 €
Akcia -35% RockShox dual Position Air Spring 160mm/Top Cap/Aluminum Adjuster Knob Assembly (complete) - 2012 L
54,99 €
-35%
MOC 209 €
Akcia -21% RockShox Air Spring Upgrade Kit - DebonAir C1 150mm LYRIK/YARI A1+ (2016+)
36,99 €
-21%
MOC 57,99 €
-15% Cannondale adaptér brzd. kotúča pre Lefty 29" Supermax, 180 mm
66,99 €
-15%
MOC 78,99 €
Co som mal predtým.tuhost 35ky je uplne ina dimenzia.
A https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/odpruzene-vidlice/vidlice-29/sr-suntour-raidon-rl-r-disc-29-odpruzena-vidlica-100-mm.html
Ahead a rychloupinak... Mam suntour xce pruzinu 28 mm...
Bude stacit raidona 32 mm alebo radsej epixon... Mam dojem ze az epixon pojde na 120 mm, rad by som si to potom na to prehodil 😀
Pripadne https://www.axit.cz/d138439_sr-suntour_raidon_lo-r_29_disc/?mena=eur lock z riadidiel mi netreba...
Bolo by to asi z inych eshopov kde su o dost lacnejsie...
Pripadne co ine a preco... 😀
Vdaka za rady...
Nikdy som nejazdil RS SID, ale z technického hľadiska sa v tlmičoch používajú shimy, ktoré sú oveľa tvrdšie, čo znamená, že najprv sa nič nedeje a potom prepustí olej...takže takéto žehlenie malých nerovností sa proste nedeje. Niektorí si aj tlmiče dávajú odborníkom prestavovať...aby tie shimy mali mäkkšie nastavenie. To znamená, že sa aj pri malých nerovnostiach vidlica hýbe. Ale cenu neviem, ani to, kto by to mohol robiť. Ešte by som možno odporučil si urobiť servis. Najlepšie kompletný...ak ste trocha zručný, tak aj doma by sa vám to dalo...ale štandardne XC vidlice sú nastavené tak, aby sa nepohupovali. Takže asi ani servis vám nepomôže. Skôr riešiť niečo iné.
Zjednodusene - "shims" maju prevazne vplyv na HS okruh, cize sa otvoria pri vacsich silach.. okrem toho tam vsak mas aj LS okruh, zvycajne rieseny cez free bleed, ktory regulujes posuvanim ihly, pouzitim externeho tocitka a ten je aktivny od sameho zaciatku.. takze pvoedat, ze tlmice (a vidlice) ktore pouzivaju shim-y (co su mimochodom takmer vsetky aspon trocha kvalitnejsie produkty), su necitlive na drobne nerovnosti, je proste nezmysel..
Zjednodusene - "shims" maju prevazne vplyv na HS okruh, cize sa otvoria pri vacsich silach.. okrem toho tam vsak mas aj LS okruh, zvycajne rieseny cez free bleed, ktory regulujes posuvanim ihly, pouzitim externeho tocitka a ten je aktivny od sameho zaciatku.. takze pvoedat, ze tlmice (a vidlice) ktore pouzivaju shim-y (co su mimochodom takmer vsetky aspon trocha kvalitnejsie produkty), su necitlive na drobne nerovnosti, je proste nezmysel..
Nemyslím si, že všetky sú necitlivé na drobné nerovnosti...s tou ihlou máte pravdu a asi som sa skôr zle vyjadril...pri HS okruhoch je práve na XC orientovaných vidliciach a tlmičoch ten shim stack nastavený tak, aby mal tuhšiu charakteristiku...takže pri prepružení to dáva väčší odpor...ale akonáhle sa to otvorí, tak už to preteká ako sa to nastaví...takže ten prvotný moment sa to správa tuhšie a potom sa to otvorí a už to tlmí podľa nastavení...Ale nie som odborník. Ak ste vy odborník, tak pomôžete pánovi, čo to riešil. Iba som teda zachytil, že niektorí nepretekári na XC bajkoch prerábali tlmičovú charakteristiku práve kvôli tomuto tvrdému počiatočnému bodu. že to šlo zo začiatku proste tuho. Na XC závod je to fajn, ale komfortu to neprispieva.
A druha vec zvazujem ci mi na MK a okolie bude postacovat 100mm alebo ist radsej do 120mm zdvihu a tu by som si asi k tomu casom pribalil aj teleskopicku sedlovku.. Akoze ja viem, ze asi bude aj tych 100mm OK ale ak mi da niekto echo z lokalistov co a ako s tym jazdia budem rad..
Inak na svoju vahu (75kg) a tieto potreby si myslim, ze 32mm vnutorna noha mi na toto jazdenie postaci.. Vdaka..
mám SR Suntour XCR RL-R 120mm Air (27,5") na mojom (staršom) full XC bajku Kellys Tyke 10 ... jazdím lesné, poľné cesty, lesné traily nedávno som začal skúšať aj miestny trail park
čiže asi 70 na 30 - terén vs asfalt
moje ,,parametre,, - 173 cm / 65 kg
chcel by som niečo trochu lepšie, kvalitnejšie, zdvih rovnaký alebo 130mm (140 by už asi bolo moc, zadný zdvih mám 120)
preferencie značiek nemám
uzamykanie na riaditkách nepotrebujem, stačí keď bude na korunke
rozpočet... neviem, asi tak do 400-500€ čim lepšia cena tým lepšie, kludne kúpim aj bazarovú/zánovnú ak bude
... uvitam aspoň 2 varianty, ktoré odporučate, nejaku lacnejšiu a drahšiu
každopádne ďakujem za rady
Chod do rockshox.
Na tuto je akcia napriklad
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/odpruzene-vidlice/vidlice-275/rockshox-35-gold-rl-e-mtb-crown-275-boost-15x110-120mm-odpruzena-vidlica-cierna.html
Este si pozri ake mas hlavove/trubku, snad to uz je tapered, ak by si mal na rovny krk tak zas problem s lepsou vidlicou. (niekedy je ram tapered a vidlica je rovna s adapterom-treba pozerat na ram)
https://r2-bike.com/ROCKSHOX-Suspension-Fork-275-Pike-Select-SA-DebonAir-130-mm-BOOST-37-mm-Offset-tapered-black-2021
Prípadne na stránke nájdeš aj za 460 eur PIKE Select, ale je predávaný v B-čkovej kvalite s nejakými škrabancami.
z najväčšou pravdepodobnosťou pôjdem do bazarovej (od RS) novú mi pride aj zbytečné kupovať keď ponúk je dosť + niečo ušetrím a investujem asi aj do zadného tlmiča lebo mam len RS Monarch R
... hlavove je 1,5" tapered takže tam problem nebude, nie je to až tak starý bajk
... náboje som pozeral vezmem nejaky od shimano deore