Zdravím, našiel som praskinu na ráme je to kusok od hlavoveho zloženia na dolnej časti ramu ... su tam 2 praskliny ... chcel by som vedieť či si myslíte že je to prasknutý lak alebo rám ? Horná prasklina má 11mm a dolná 9mm ..... obrazok v prilohe.
Gusto0 Vďaka za pripomienku. Mrknem aj na to, keď prídem z práce. So stredovým zložením som nikdy nič nerobil a som prvý majiteľ bajku, takže ak to bude vážne dôvod poškodenia a nebude poškodený len lak, tak sa môžem poďakovať výrobcovi. Bajk je mimo záruky, čiže riešiť iba na vlastnú päsť...
Po dokladnejsej kontrole si myslim, ze sa jedna o poskodeny lak. Prasklina sa sice kusok tiahne i cez biely podklad pod zelenou farbou, ale karbon pod nim je OK, vid. foto cez digitalnu lupu. Nazivo to bolo lepsie vidiet. Po namontovani kluk s pedalmi som skusal tuto cast aj zatazit a prasklina pod zatazou nepracovala (neotvarala sa) a ani ram nevydaval nejake zvuky. Do praskliny som na viacerych miestach skusal pichnut ihlu (ako hlboko sa zabori) a do trhliny vosla iba spicka, t.j. iba v hrubke farby vr. bieleho podkladu a to som ju tam rval celkom silou, ze sa mi nadvihoval cely ram v stojane, resp. iba zadna stavba. Kontroloval som i osadenie stredoveho zlozenia v rame a medzi nim a ramom vo vrchnej casti sa vojde predmet o hrubky ziletky (mal som prave po ruke), no kluky isli namontovat ale hladko... Koniec praskliny na rame pod stredovym zlozenim si oznacim ciernou fixou a uvidim, ci sa bude casom zvacsovat alebo nie. Zatial to nebudem riesit, ale len sledovat...
pomaly mi konci zaruka na ram, tak som ho trocha pocistil a popozeral a nasiel som jednu vec co sa mi velmi nelubi.
Asi to nebude prasklina ale akoby sa odlupovala cast povrchu kde dosada spodne lozisko hlavoveho zlozenia,
myslite, ze by to bolo na reklamaciu, alebo sa to pouzivanim proste stane?
Podla mojho nazoru je to len pozostatok z vyrobneho procesu,kedy je tam nasadeny kovovy trn a zvnutra nanho pritlaca nejaka nafuknuta plastova pancuska prepreg...
Na tej sikmej ploche su viditelne zbytky epoxidovej zivice. Ale to iba tak odhadujem. Na stopercentu istotu to treba vidiet osobne , resp pozatlacat tu vnutornu plochu a sledovat ci sa nehybe voci ramu a ci sa tam neroztvaraju pri namahani praskliny...
hej,oskrel sa ram o skrinu,ale jden skrabanec je taka citelnejsi,mozem to citit nechtom,je to zrejme malickost,ale ram je v zaruke,tak neviem ci to mam riesit
Vsimol som si nahodou,ked som sedel na lavicke a mal som to rovno pred ocami ,ze to utrem prstom a to bol skrabanec,viem,ze to nieje katastrofa,len ci sa to nemoze rozsirovat nahodou, to ma zaujima.
Ahojte, na ráme už mám asi rok tento malý tukanec. Veľkostne je to asi 3mm a naokolo popraskala farba. Už neviem či je to z prenášania biku alebo odletená skalka. Ide o vrchnú rámovú trubku zo spodnej časti. Môže byť poškodený karbón? Prikladám foto z diaľky aj makro. Ďakujem za každú reakciu.
Olúp to a zalej epoxidom. Alebo to posli nejakemu servisu carbonu nech ti to omkrnu ultrazvukom. Ale ja take drobné ding dongy zalievam. Mne to príde iba ako olúpaná lakovačka z foto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pomaly mi konci zaruka na ram, tak som ho trocha pocistil a popozeral a nasiel som jednu vec co sa mi velmi nelubi.
Asi to nebude prasklina ale akoby sa odlupovala cast povrchu kde dosada spodne lozisko hlavoveho zlozenia,
myslite, ze by to bolo na reklamaciu, alebo sa to pouzivanim proste stane?
Diky.
Na tej sikmej ploche su viditelne zbytky epoxidovej zivice. Ale to iba tak odhadujem. Na stopercentu istotu to treba vidiet osobne , resp pozatlacat tu vnutornu plochu a sledovat ci sa nehybe voci ramu a ci sa tam neroztvaraju pri namahani praskliny...
Šak už z toho čo píšeš, že ako sa to stalo, tak logicky vyplýva ,že je to škrabanec.