Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Drz sa, snad bude ruka coskoro ok a mozes napisat taky zabavny report ako z Topolcian, v novej prilbe (aby sme boli v teme)
Zobraziť komentár 17.07.2022 - 14:57:22
00
Tak ked chces zabavu pridam este historku k tomu. Okrem Zepp aplikacie mam aj Stravu, takze udaje z hodiniek si berie aj Strava a obcas sa do nej pozriem.
Pred jazdou som sa pozrel na usek kam som siel a videl som, ze Strava tam meria usek v zjazde a ze kamos ma o 11s lepsi cas ako ja.
Bol som na ebajku, takze som vedel, ze moc rychly dole kopcom asi nebudem, ale povedal som si hore, ze skusim aspon z tych 11s nieco ukrojit. Ide totizto o kratky merany usek, on tam ma cas 0:31 (je 4.) a ja 0:42...ale tipujem, ze som dosiahol kedysi na HT a nie na elektre. Ten usek uz poznam dobre, problem byva, ze tam casto chodia aj ludia, takze nie vzdy sa da ist naplno.
Takze som to rozbehol uz zhora tentoraz aj s dopomocou inak motor na zjazdoch vypinam.
A teraz pride ta sranda...ten merany usek, na ktory som chcel zautocit sa nachadza az za tou zakrutou asi 5m od miesta, kde som ja spadol, takze som spadol tesne pred nim...tomu sa hovori ironia osudu.
Zobraziť komentár 17.07.2022 - 19:07:31
00
Nebudet to akor tym, ze si chcel mat co najvacsiu rychlost pri vjazde do segmentu?
Zobraziť komentár 17.07.2022 - 19:38:36
10
O dovod viac sa na stravu vysr...
Zobraziť komentár 17.07.2022 - 21:06:55
01
Nebudet to akor tym, ze si chcel mat co najvacsiu rychlost pri vjazde do segmentu?

Nemyslim, pretoze na cas som si pomyslel hore a dalej to uz neriesil cestou dole. Siel som asi tak ako vzdy, hore rozbeh a potom asi 30-40s vobec netaham a brzdim 1x az na tej zakrute.
Robimto tak vzdy.
Spadol som lebo na suchom podklade bolo kopec prachu...pamatam si pri pade, ze poda akoby bola posypana velmi sypkou hlinou az na urovni prachovych castic. Myslim, ze sa mi posmyklo na tom lebo som sa este divil, ze preco to tam je, taku konzistencou vidavam na polnych cestach, kde to nafukava vietor.
A Stravu by som z toho nevinil. Ked som siel ten usek 1x brzdil som celu cestu. Teraz mam za sebou desiatky zjazdov a v kazdom dalsom sa snazim ist rychlejsie ako predtym....pretoze ma to tak bavi. A respekt/obavy mam az pri dolnom segemte, cize o 300m dalej ako som spadol. Spadol som tam, kde som spadnut nemal;o).
To, ze Strava pozna moje casy a porovnava ich s ostatnymi je podruzny dovod...je to zaujimave, urcite sa chcem zlepsovat, ale rychlo by som siel dole aj bez Stravy. Navyse tu funkciu mernych usekov som objavil az prednedavnom a rychlo som chodil odjakziva.
Zobraziť komentár 17.07.2022 - 23:21:43
00
Skratka raz ti ani prilba nepomoze. Takze v tvojom pripade je dost jedno ci ju vymenis alebo nie, ides tomu naproti.
Zobraziť komentár 18.07.2022 - 00:31:37
00
Ano mam rad rychlost a adrenalin v zjazde, ale myslim, ze jazdim s rozumom. Ak nieco nepoznam radsej brzdim celu cestu, ak nieco zacinam jazdit pravidelne zrychlujem potupne, ak vcera prsalo idem pomalsie lebo niekde v lese moze byt blato, ak sa da idem rovnakou cestou aj hore a vsimam si, ci niekde nepribudol nejaky kamen, koren, konar na ceste, nejaky novy vymol...riziko je tam vzdy, ale da sa minimalizovat.
Myslim, ze podobne tu jazdi kopec ludi, povedal by som, ze ti mladsi urcite aj vyrazne riskantnejsie ako ja.
Kto nepada podla mna nejazdi;o)
Zobraziť komentár 18.07.2022 - 08:58:41
00
Ved ako ti to vyhovuje. Ale to o minimalizovani rizika popieras priamo v predchadzajucom prispevku, ked si vletel na prach. Lebo ved ty to tam poznas. Keby chces minimalizovat riziko, tak si to najprv zlezies a pozries kto a co je na ceste. Nehovoriac o tom, ze ti rozumnejsi pretekari pretekaju na uzavretych, kontrolovanych tratiach a nie stylom "mam za sebou desiatky zjazdov a v kazdom dalsom sa snazim ist rychlejsie ako predtym.."
Zobraziť komentár 18.07.2022 - 10:35:21
00
Asi sme sa nepochopili...ja nejazdim na maximalnu rychlost, iba sa snazim ist rychlo tak ako sa v danom momente citim. Zist si zjazd pomaly, aby som po dalsom vyslape siel na maximum nie je nic pre mna.
Rad chodim rychlo, to nepopieram, ale zlepsujem sa postupne a nemusi byt kazda dalsia jazda lepsia ako ta predtym. Niekedy, ked citim, ze to neni ono tak to nezeniem nasilu.
To, ze na lesnej cesticke ukrytej v lese medzi stromami bude tolko prachu som naozaj necakal a doteraz som z toho prekvapeny...proste poucenie do buducnosti.
Myslim, ze slovo pretekar sa mna vobec nehodi.
Uzavrel by som to tak, ze padnut moze kazdy a kdekolvek....napriklad ja som dnes padol u zakaznika, potkol som sa pri chodzi o drevenny odpad, ten ma poskriabal na clenku a tiekla mi krv.
Po zastaveni krvacani a zalepeni nejakou paskou z lekarnicky som dalsie 2h bez problemov chodil a pohyboval sa u zakaznika.
Po prichode domov mi napuchol clenok s asi 4cm priemerom, nemozem ohnut nohu a boli ma to. Co mi je doteraz netusim, ved ma pichlo len drevo do nohy a spadol som v asi 3km/h rychlosti na ruky, zdvihol sa a siel dalej s poskriabanou nohou....
To proste nevymyslis, to je zivot a stat sa ti moze, kdekolvek a cokolvek...aj takato neuveritelna blbost.
Zobraziť komentár 21.07.2022 - 22:59:31
02
keyboard_arrow_up