Kukal som čiernu horu a tam to je letecky momentálne o polovicu lacnejšie, ale keď si to tak zoberem, že čiernu horu je dobré pochodit aj "z vnútra", tak tam radšej autom pôjdem, aj keď za tu cenu leteniek... Ale zase aj s bic v kufri
Preco ? Cestoval som raz cez noc lozkovym vlakom a vyspat sa dalo celkom fajn. Vecer nastupis, rano vyspaty vystupis.
Neviem, ci by som riesil aj s autom, predsa len tie vlaky su casto ovela pomalsie. Ale ak by to bolo 8-10 hodin presne cez noc, tak to neni zle.
Vo vyssie uvedenom pripade vsak nakladka v BA o 14:30 a vykladka v Splite o 10:30 (idealne). Tak potom to mam 20 hodin. Co v porovnani s 8-10 hodinami cesty je neunosne vela.
Záleží na viac faktoroch. Ak sa ide z Bratislavy do Umagu cez Graz, Maribor a Ľublanu a sú 2 vodiči, ktorí sa na pol ceste vystriedajú, tak sa to da prejsť pri prázdnejšej diaľnici vpohode do 6 hodín. V prípade dovolenky v Dubrovníku je to iné. Naši tak boli a platili len mesačnú známku pre Slovinsko. Ak je len 1 osoba vodič a vyskytnú sa u nej zdravotné problémy znemožnujúce riadenie, nastáva problém. Ťažko potom niekoho zohnať na odvoz a aj keď nebudú problémy, vodič bude unavený. Ale žiadne čakačky na vlak.
Záleží na viac faktoroch. Ak sa ide z Bratislavy do Umagu cez Graz, Maribor a Ľublanu a sú 2 vodiči, ktorí sa na pol ceste vystriedajú, tak sa to da prejsť pri prázdnejšej diaľnici vpohode do 6 hodín. V prípade dovolenky v Dubrovníku je to iné. Naši tak boli a platili len mesačnú známku pre Slovinsko. Ak je len 1 osoba vodič a vyskytnú sa u nej zdravotné problémy znemožnujúce riadenie, nastáva problém. Ťažko potom niekoho zohnať na odvoz a aj keď nebudú problémy, vodič bude unavený. Ale žiadne čakačky na vlak.
No my ked sme kedysi davno sli s partiou piati na Alhambre do Ciernej Hory kitovat do Ulcinj, tak sme vyrazili o desiatej vecer z BA a o pol osmej rano sme sedeli v Dubrovniku na kave Soferoval od Slovinska moj brat a jedine co ho stvalo bol slaby motor. V niektorych tuneloch padla rychlost zo 150km/h na 90km/h. Ja som teda nespal ani nahodou A ked hovoril majitelovi ze to dalo 156km/h tak, ze to bol rekord. Pokuta neprisla ziadna.
Neviem ako alhambra ale co som siel ja bud v octavke alebo i30 tak nad 130 uz zacina spotreba rast geometrickym radom a tych +20kmh za to nestoji lebo usetris malo casu
Tento rok to riešim tak, že pri Varaždinskych Tepliciach, 10 minút od diaľnice, som zaplatil ubytovanie na jednu noc. Na 1/2 cesty. Taká chatka na dedine vo vinohrade, len na oddych.
Tí podvodníci musia mať poriadne vytypovaných bohatých dôchodcov. Skoro 50 000€. Mať toľko úspor v takom veku. Kde by som toľko nabral, väčšina dôchodcov sa sťažuje, že nemá ani na lieky.
Jj, ale nastastie natrafila v banke na niekoho pricetneho, ktory to oznamil policii. Uz asi maju instrukcie trochu prehodit rec s dochodcom, ktory roky nehybe s usporami a potom to chce vsetko naraz vybrat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Treba znizit zdvihy a jazdit drsne po lese.
Zdvihy, take moje presuvadla nepoznaju
edit:
vyzerá to tak, že áno
https://www.zssk.sk/aktuality/chystate-sa-do-chorvatska-vyuzite-vlak-zssk-a-oddychnite-si-spolu-s-vasim-autom-ci-motorkou-uz-pocas-cesty-na-dovolenku/
ta už len v lôžku si oddýchneš, ešte ani nezačneš dovolenku a už budeš dodrbaný, nevyspatý
Neviem, ci by som riesil aj s autom, predsa len tie vlaky su casto ovela pomalsie. Ale ak by to bolo 8-10 hodin presne cez noc, tak to neni zle.
Vo vyssie uvedenom pripade vsak nakladka v BA o 14:30 a vykladka v Splite o 10:30 (idealne). Tak potom to mam 20 hodin. Co v porovnani s 8-10 hodinami cesty je neunosne vela.
a v rakusku sli po dialnici zadarmo? asi nie
https://mynitra.sme.sk/c/22964730/po-regione-beha-nahy-muz-s-kuklou-na-hlave-naposledy-ho-videli-pod-zrucaninou-hradu.html
https://mynovohrad.sme.sk/c/22965084/mlademu-lucencanovi-dochodkyna-vyhodila-z-balkona-tisice-eur-na-letisku-ho-uz-cakali-policajti.html
Ako odpovedal Milan Lasica na otazku, ci je clovek vekom mudrejsi, ze clovek vekom predovsetkym starne.