Kristínka, všeličo som už skúšal. Aj keď zastavím,tak ma snahu ťahať vždy niekam.
má 5 mesiacov je to decko utrhnuté z reťaze sa priprav že toho ešte naskúšaš zatial to chce hlavne hry a spoznávanie, taký ten seriózny výcvik ešte len dojde
Kristínka, všeličo som už skúšal. Aj keď zastavím,tak ma snahu ťahať vždy niekam. Niekedy sa mi zdá, že keď jej niečo dám keď ide pekne, tak ju v tom ešte viac podporim a ťahá ďalej 🤔
toto som už aj ja zažil, preto už nedávam dobroty keď ide pekne, len jednoslovne pochválim... všeobecne sa mi na ťahanie a to pri weimaroch osvedčilo ich cukať, necháš ho kúsoček rozbehnúť a pritiahneš si ho nazad k nohe, ale pozor nesmieš ich nikdy nechať v ťahu, lebo budú ťahať furt vždy ho po pritiahnutí uvoľniť a potom len tak jemne cukať vodítkom obojkom.. keď zasa pôjde do ťahu, tak znovu pritiahnuť k nohe a uvoľniť, prvé pritiahnutia môžeš aj trošku silnejšie na 90% potom už bude stačil len tak cukať, keď sa rozťahuje, proste mu to takým niečim znepríjemníš a radšej pôjde pekne keď ho necháš v ťahu tak si zvykne a hlavne ich to baví ale na nepravidelné pocukávanie si nezvykne.... ťažko sa to opisuje ale už som takto skrotil pár chorobných ťahačov.. samozrejme, nemôžeš sa vliecť, musíš pracovať s tempom, aj sa prispôsob jeho rýchlemu (aby mal z toho radosť) ale treba aj pomaličky spomaľovať aby si nemusel chodiť ako Matej Tóth
také, že zastavovať, spomalovať, sadať,... to nepomáhalo, vždy šiel do ťahu..
ešte som zabudol dopísať, že ho ale nesmiete mať na dlhom vodítku, skrátiť tak aby šiel pri nohe,ale vodítko nesmie byť napnuté, jemne uvoľnené/previsnuté.. keď budem mať možnosť tak môžem skúsiť urobiť video, hej majú silu, teraz som pomáhal s jedným 9mesačným 25kg koňom kamoške, ktorá už tiež chodila za ním ako príves a venčil on ju, zabralo to pred tým som tak naučil aj nášho prvého a teraz máme doma 2-mesačného, ten má ešte čas
Lubik a keby nedostane nažrať ? nebude mať motiváciu ?
LuJa
Voditko používam 1.2m aby som ju mal pri nohe. Osvedčilo sa mi, ze si ho dám poza chrbát, držím ho v pravej ruke a tak ju mam tesne pri nohe a niesu také tlaky na ruku keď zatiahne.
Ma dní keď ide pekne, ale niekedy ako je@bnuta
LuJa
Voditko používam 1.2m aby som ju mal pri nohe. Osvedčilo sa mi, ze si ho dám poza chrbát, držím ho v pravej ruke a tak ju mam tesne pri nohe a niesu také tlaky na ruku keď zatiahne.
Poviem svoj názor k tomu ťahaniu. Vodítko so "slučkou" (ja používam reťazové vodítko) posunúť čo najvyššie k hlave. Držať ju čo najvyššie a sporadicky jej opakovať povel k nohe. Keď potiahne tak sa hneď sama vráti. Myslím, že po pár pokusoch sa už ťahať nebude pokúšat. Dôležité je držať ju stále dostatočne vysoko a nepovoliť (aj keď zo začiatku je to drsné) Mám to vyskúšané na viacerých psoch a je to rada od policajného kynológa. Ja chodím s mojou skoro 70kg obludou s vodítkom len preto, aby ľudia nestresovali.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
má 5 mesiacov
...no keď vidím čo dorobil so starým, neviem či mu ho aj mám odovzdať do užívania 😂
Starú takto zdemoloval:
...no a aby som nebol úplne mimo témy tak takto:
ZLATÝ ŽIVOT
toto som už aj ja zažil, preto už nedávam dobroty keď ide pekne, len jednoslovne pochválim... všeobecne sa mi na ťahanie a to pri weimaroch osvedčilo ich cukať, necháš ho kúsoček rozbehnúť a pritiahneš si ho nazad k nohe, ale pozor nesmieš ich nikdy nechať v ťahu, lebo budú ťahať furt
také, že zastavovať, spomalovať, sadať,... to nepomáhalo, vždy šiel do ťahu..
Dakujem pekne skusim. Ked uz ona ma tolko sil, ze uz moja zena ma s tym niekedy problem. Teraz mala 5mesiacov
Ani cuknutie voditkom ani odmeny dokonca ani obojok s ostňami.
Ťahá a ťahá 😐
Lubik a keby nedostane nažrať ? nebude mať motiváciu ?
Poviem svoj názor k tomu ťahaniu. Vodítko so "slučkou" (ja používam reťazové vodítko) posunúť čo najvyššie k hlave. Držať ju čo najvyššie a sporadicky jej opakovať povel k nohe. Keď potiahne tak sa hneď sama vráti. Myslím, že po pár pokusoch sa už ťahať nebude pokúšat. Dôležité je držať ju stále dostatočne vysoko a nepovoliť (aj keď zo začiatku je to drsné) Mám to vyskúšané na viacerých psoch a je to rada od policajného kynológa. Ja chodím s mojou skoro 70kg obludou s vodítkom len preto, aby ľudia nestresovali.
Ahoj, mas na mysli retiazkovy stahovaci obojok?