Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
V Dubnici nad Váhom sa v utorok 16.08. prehnala smršť, tzv downburst. V meste ostali polámané, popadané konáre, vyvrátené stromy, strhnutá strecha firmy v ZŤS, zničené terasy na námestí.
V o pár km vzdialenej Ilave som o konajúcej sa spúšti vôbec ani len netušil.
Ja si dávam mikinu teraz v práci pri 20C lebo na mňa “ťahá” zo studených stien ktoré sa nestíhaju vyhriať (poloha a lokálna klíma - musí byť vonku hic niekoľko dní aby v ambulancii bolo nad 20C). A keď je v byte v zime 19C tak to tiež nie je príjemná teplota ak nič nerobíš, aspoň pre mňa nie. A v preklimatizovaných budovách vyslovene trpím. Je to aj o návyku. Proste 20C v lete keď som zvyknutý na 25C je iné ako 20C v zime keď som si zvykol na 0C…
Aj teraz keď chodím do práce dlhodobo a je vonku niečo nad 10C je iné ako na jar/jeseň keď je niečo nad 10C. Tak ako čas aj vnímanie teploty je relatívne Tento rok som na biku do práce asi len v tričku a kraťasoch ešte nešiel, niektoré dni som aj pekne premrzol, rána sú u nás chladné, našťastie nie sme rozpálena BA, ako keď som šiel skoro ráno domov, bolo príjemne ale za BA som si dával návleky, lebo som začal mrznúť
A my sme trápne išli na dovolenku do Gdanska, že pochodime múzea, pamiatky...
Akože zopár sme ich aj dali, ale kúpili sme si aj nafukovacky a užívame si príjemné (myslené doslova) more. Nebol by som povedal, že sa dá v Balte tak dobre kúpať 😁
uz vyschla aj blatova jama na traili krive jarky pod lukou, to uz je co povedat .. inak jaskyniari teraz mozu dobre preskumavat borinsky kras, ani zablateni asi nebudu
Tak ja som sa práve vrátil zo studne. Záhradné vretenove čerpadlo je nad hladinou už asi mesiac (nad hladinou tak, že ho nemôžem zapínať, cca 20cm) a domove som práve spúšťal nižšie predĺžením plastového potrubia cca o pol m. Je tesne nad dnom, kde je také i love blatko. (ílové). Včera v noci už vyliezlo z vody totiž aj toto čerpadlo, čo som zámerne umiestnoval nižšie ako záhradné, inak sú totožné. Hladina v studni je nižšie o 1m presne voči normálu, čo je 1,5m pod úrovňou terénu. Výdatnosť klesá tiež, sledujem medzi zopnutiami čerpadla... Každým týždňom spadne hladina medzi cca 5-10cm. Tok Bodvy cca 500m od domu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďalšia krajina EÚ plánuje obmedziť maximálnu teplotu vykurovania
https://dsl.sk/article.php?article=26413
Ta polovica bez pindura
https://www.imeteo.sk/clanok/pozor-pocasie-prinasa-nebezpecny-prizemny-ozon-co-nam-hrozi-a-ktore-oblasti-su-v-ohrozeni
V o pár km vzdialenej Ilave som o konajúcej sa spúšti vôbec ani len netušil.
FB Dobré ráno Dubnica (ďalšie foto v komentároch pod videom):
https://m.facebook.com/100063944850251/videos/
Ja si dávam mikinu teraz v práci pri 20C lebo na mňa “ťahá” zo studených stien ktoré sa nestíhaju vyhriať (poloha a lokálna klíma - musí byť vonku hic niekoľko dní aby v ambulancii bolo nad 20C). A keď je v byte v zime 19C tak to tiež nie je príjemná teplota ak nič nerobíš, aspoň pre mňa nie. A v preklimatizovaných budovách vyslovene trpím. Je to aj o návyku. Proste 20C v lete keď som zvyknutý na 25C je iné ako 20C v zime keď som si zvykol na 0C…
Aj teraz keď chodím do práce dlhodobo a je vonku niečo nad 10C je iné ako na jar/jeseň keď je niečo nad 10C. Tak ako čas aj vnímanie teploty je relatívne
nastastie, od nedele ochladenie
Akože zopár sme ich aj dali, ale kúpili sme si aj nafukovacky a užívame si príjemné (myslené doslova) more. Nebol by som povedal, že sa dá v Balte tak dobre kúpať 😁
https://fb.watch/e_923iCeUE/