Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mňa by na druhej strane zaujímalo, či niekomu ukazuje cyklotachometer ( v mojom prípade bosch purion) o cca 2-2,5 km/h vyššiu rýchlosť ako v skutočnosti . Porovnane to mam s inými GPS meraniami. Aj podpora motora vypína pri cca 26,7 km/h, čo je v skutočnosti 24,7 km/h.
Zobraziť komentár 24.08.2022 - 20:31:21
00
....záleží na tom že čo Vy si diskutér boledo 00 predstavujete pod pojmom zlomený káblik .:D.Lebo ja som mal podobný problém,ked som káblikom pohýbal asi 10cm od snímača tak zrazu motor naskočil,ale po čase to zase začalo blbnuť.tak som kábel vymenil.Na tom poškodenom kábli som izoláciu orezal na dlžke asi 20 cm od snímača a vodič prerušený nebol,takže kde je chyba ?.Čo je vlastne zlomené ? Izolácia ?....a cez poškodenú izoláciu preskakuju elektromagnetické impulzy aj vtedy ked nemajú ?.U mna to začalo tak že motor ťahal normálne,len na displeji mi začalo ukazovať nepravdivé udaje o rýchlosti,napríklad šliapal som cca rýchlosťou chôdze a čísla 0.13.22.49.31.5.8. a podobné nezmysly sa obmienali v 1 sekundových intervaloch.Čiže aj ked takáto malá sučiastka akou je tento snímač rýchlosti vypadá jednoducho,jej fungovanie je trošku zložitejšie ako sa na prvý pohlad zdá.Na tom pôvodnom kábli bolo najazdené 600km.
Zobraziť komentár 24.08.2022 - 20:33:58
00
Neviem viacej detailov, lebo ten vymeneny snimac zostal v servise, ani som ho nevidel. Nakolko som sa vsak pred nedavnom babral okolo motora a daval som dole a hore vsetky plastove kryty, tak je mozne, ze som kablik niekde pritlacil pod plastovy kryt a bud vplyvom otrasov, alebo pruzenia zadnej stavby sa casom bud zlomil, alebo predral. Mne neukzaovalo ziadnu rychlost, takze tam muselo prist k uplnemu preruseniu vodica.
Zobraziť komentár 24.08.2022 - 21:01:13
00
arrow_leftpetervop1983 napísal:
Mňa by na druhej strane zaujímalo, či niekomu ukazuje cyklotachometer ( v mojom prípade bosch purion) o cca 2-2,5 km/h vyššiu rýchlosť ako v skutočnosti . Porovnane to mam s inými GPS meraniami. Aj podpora motora vypína pri cca 26,7 km/h, čo je v skutočnosti 24,7 km/h.

Máš nastavený väčší obvod kolesa, preto ukazuje vyššiu rýchlosť.
Že vypína pri 26,7 km/h s tým nijako nesúvisí. Tak to má asi Bosch nastavené. Rovnako to má aj Yamaha. Pri cca. 25 začne znižovať výkon a pri cca. 27 úplne vypne. To je len dobre. Nenastane skokové vypnutie.
Nastav si správny obvod kolesa (ak sa to tam dá) a bude ti vypínať pri skutočných 26.7 km/h.
Zobraziť komentár 24.08.2022 - 23:14:53
00
keyboard_arrow_up