Ja som tiež presne na to pozrel, že oska RaceFace a hovorím si...super mám kompatibilný RF powermeter, tak sem s tými v tom RAW vyhotovení, hmotnosť dobrá, cena príjemná - isto sa to začne do roka celé rozpadávať v mieste osky, ale frajerina pekná....a potom čítam, že Cannodale direct mount...to si musím vygugliť čo to vlastne je. Zas asi 10-teho pavúka, alebo prevodník nemienim kupovať.
RF bottom brackets sú špecifické 30mm osou, takže majitelia DUB stredov, ktorých je aktuálne asi 90% môžu kupovať nové a okrem toho originál RF bottom brackets sa vyznačujú extrémne krátkou životnosťou ...tak max. 2 týždne, alebo do prvého umytia....potom to začne hrdzavieť a je koniec. Väčší hnoj ako stredové zloženie RF sa asi nedá kúpiť.
Dobré ložiská na 30mm je ťažké celkom zohnať. Ak chceš niečo trvácnejšie. Hodne šmejdov tam je v ponuke a potom skôr drahšie riešenia...napríklad aj z keramiky ak sa človek chce ulakomiť na lacnejší KOGEL, tak má lepšie pár eur doplatiť a ísť do Ceramicspeed.
Ja som na svoje potreby tuším nevidel ChrisKing v ponuke. Ceramicspeed stredové zloženia nie sú snakeoil, ale skvelé riešenie na dlhodobú spoľahlivosť. Mne vydržalo okolo 15 tisíc km. Jedna strana je dokonca v stave, že ju používam v kombinácii s iným ložiskom na druhej, druhé strana by ešte šla, ale už nemá pekný hladký chod. Určite sa to oplatilo. Ale nekúpil som to už znova, lebo HT už používam len na dlhé oddychové trasy, takže zo zničených KOGELOV som vylisoval keramické zničené ložiská a šli do nich obyčajné SKF.
Dovolím si oponovať. Mam RF stredové zloženie tretím rokom bez známky hrdze. A to zažilo všeličo, plus umývanie wapkou.
Ložiská mám na výmenu odložené, lebo som si raz mylne myslel, že stredové zloženie je na konci svojho života a prd. Vyčistil som, premazal a zdroj pukania to nebol, tak som hľadal ďalej, až som našiel a bolo to čosi úplne iné.
tiez mi RF vydrzalo dva roky a zazilo vselico - krytky zvnutra este nieco ako tesnenie. taky dub odisiel po prvej vaznejsej vode - ten o tesneni len sniva.
Buď máte iné RF stredové ložiská. Inak neviem ako by toto ložisko vydržalo 2 roky. Toto je mesačné RF - už nefunkčné. Guličky sú prikorodované o dráhy. Tesnenie nulové, zvnútra vidno vazelínu s hrdzou zmiešanú. Ešte mám druhé a to mám asi rok. Je to na bicykli ktorý leží bez kľúk už rok v pivnici. Urobil som na tom asi 5 jázd a sú už na ňom známky vytekajucej korózie.
Buď máte iné RF stredové ložiská. Inak neviem ako by toto ložisko vydržalo 2 roky. Toto je mesačné RF - už nefunkčné. Guličky sú prikorodované o dráhy. Tesnenie nulové, zvnútra vidno vazelínu s hrdzou zmiešanú. Ešte mám druhé a to mám asi rok. Je to na bicykli ktorý leží bez kľúk už rok v pivnici. Urobil som na tom asi 5 jázd a sú už na ňom známky vytekajucej korózie.
RF samozrejme žiadne ložiská nevyrába. Nechápem ako môže dobre namazané krytované ložisko "zhniť" z vnútra na polici.
Možno keby tá polica bola v saune - aj to len možno. Týmto ti neoponujem, len akosi, no...
Tazko bolo odhalit pricinu,a kedze kazdy uzivatel jeffsiny na pinkbiku prve menil RF stred ,tak som nejak automaticky objednal Enduro bearings...Az nasledne som sa zacal zaujimat ,co za hnoj - RF next sl som mal na biku . Bola to drive side kluka v mieste napojenia na osku. O 2 roky to same next R. A kedze mi ti previti neposlali nove komplet,ale bez osky ,tak som ich ani nemohol predat ako nove,takze dostali sancu....vysledok ten isty
Pomaly sa zbavujem karbonovych komponentov,uz mam len rodla a rafky.
To ložisko nezhnilo na polici...zhnilo krátkym jazdením v hrozných podmienkach, možno aj v zime s tým, že na neho natiekol sneh s posypovým materiálom z cesty. Odvtedy je odložené - nevyhodil som ho. Len tak pre zaujímavosť ako vyzerá extrémne zle utesnené ložisko. Do tohto ložiska extrémne zateká. Všeobecne neviem ako niekomu akékoľvek ložisko stredu vie vydržať 2 roky. Jedine ako sledujem niektorých ľudí, tak viem, že minimálnym jazdením, ale sú tu aj jedinci čo jazdia veľa a 2 roky nevydrží ani keramika, ani antikor.
Dobré ložiská na 30mm je ťažké celkom zohnať. Ak chceš niečo trvácnejšie. Hodne šmejdov tam je v ponuke a potom skôr drahšie riešenia...napríklad aj z keramiky ak sa človek chce ulakomiť na lacnejší KOGEL, tak má lepšie pár eur doplatiť a ísť do Ceramicspeed.
Netreba špekulovať s keramikou. Cane Creek oceľové BB patria k topkám v chode aj životnosti.
Kristina
ja v podstate používam CaneCreek, ale toto mám overené: https://r2-bike.com/CANE-CREEK-Bottom-Bracket-Hellbender-70-PF41-30-mm-Spindle
Veď sme kdesi o ňom nedávno diskutovali. Len je to rebrandované obyčajné ENDURO DRF3041RS, kupoval som ho pod značkou HOPE...Lebo na TREKU nepotrebujem keramiku až tak, ten bike má aktuálne s potrebnou výbavou 16,2kg a potrebujem skôr odolný stred a ten spomínaný RF štandard o ktorom sa bavíme, lebo používam RF powermeter aj kľuky Turbine.
mne RF stred odisiel velmi rychlo,tak som z misiek vylisoval stare loziska a kupil som Endury a neskor SKF a teraz tam mam NTN a tie su zatial najlepsie co sa tyka zivotnosti,netreba mi stale kupovat komplet stred kupim iba loziska za 20-25 E a hotovo
To ložisko nezhnilo na polici...zhnilo krátkym jazdením v hrozných podmienkach, možno aj v zime s tým, že na neho natiekol sneh s posypovým materiálom z cesty. Odvtedy je odložené - nevyhodil som ho. Len tak pre zaujímavosť ako vyzerá extrémne zle utesnené ložisko. Do tohto ložiska extrémne zateká. Všeobecne neviem ako niekomu akékoľvek ložisko stredu vie vydržať 2 roky. Jedine ako sledujem niektorých ľudí, tak viem, že minimálnym jazdením, ale sú tu aj jedinci čo jazdia veľa a 2 roky nevydrží ani keramika, ani antikor.
Ja mám XTR presfit už 3 roky a točí sa ako nový. Dokonca som mal upchaté odvodňovacie dierky a nahromadila sa mi v ráme voda (2x mi zahrdzavelo hlavové kým som prišiel na príčinu, pričom stred sa kúpal vo vode).
Zvyčajne je to o použitých ložiskách a nie o miskách, v ktorých sú ložiská vložené. RaceFace bol v tomto prípade u Garbaruk uvedený ako štandard kompatibility a nie ako jediná možnosť.
Pokiaľ je na prvom mieste životnosť tak keramika sú IMHO vyhodené peniaze. Pretože samotný chod kvalitných oceľových ložísk v triede ABEC 5 je nerozoznateľný od hybrid keramických. Ten úžasný chod, ktorý sa predvádza na výstavách je docielený iba úpravou samotných tesnení tak aby mali čo najmenší odpor. Avšak v takom prípade neplnia svoj účel. Najväčší odpor v chode ložísk je totiž tesnenie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
RF bottom brackets sú špecifické 30mm osou, takže majitelia DUB stredov, ktorých je aktuálne asi 90% môžu kupovať nové a okrem toho originál RF bottom brackets sa vyznačujú extrémne krátkou životnosťou ...tak max. 2 týždne, alebo do prvého umytia....potom to začne hrdzavieť a je koniec. Väčší hnoj ako stredové zloženie RF sa asi nedá kúpiť.
Ložiská mám na výmenu odložené, lebo som si raz mylne myslel, že stredové zloženie je na konci svojho života a prd. Vyčistil som, premazal a zdroj pukania to nebol, tak som hľadal ďalej, až som našiel a bolo to čosi úplne iné.
RF samozrejme žiadne ložiská nevyrába. Nechápem ako môže dobre namazané krytované ložisko "zhniť" z vnútra na polici.
Možno keby tá polica bola v saune - aj to len možno. Týmto ti neoponujem, len akosi, no...
Tazko bolo odhalit pricinu,a kedze kazdy uzivatel jeffsiny na pinkbiku prve menil RF stred ,tak som nejak automaticky objednal Enduro bearings...Az nasledne som sa zacal zaujimat ,co za hnoj - RF next sl som mal na biku . Bola to drive side kluka v mieste napojenia na osku. O 2 roky to same next R. A kedze mi ti previti neposlali nove komplet,ale bez osky ,tak som ich ani nemohol predat ako nove,takze dostali sancu....vysledok ten isty
Pomaly sa zbavujem karbonovych komponentov,uz mam len rodla a rafky.
Netreba špekulovať s keramikou. Cane Creek oceľové BB patria k topkám v chode aj životnosti.
ja v podstate používam CaneCreek, ale toto mám overené:
https://r2-bike.com/CANE-CREEK-Bottom-Bracket-Hellbender-70-PF41-30-mm-Spindle
Veď sme kdesi o ňom nedávno diskutovali. Len je to rebrandované obyčajné ENDURO DRF3041RS, kupoval som ho pod značkou HOPE...Lebo na TREKU nepotrebujem keramiku až tak, ten bike má aktuálne s potrebnou výbavou 16,2kg a potrebujem skôr odolný stred a ten spomínaný RF štandard o ktorom sa bavíme, lebo používam RF powermeter aj kľuky Turbine.
Ja mám XTR presfit už 3 roky a točí sa ako nový. Dokonca som mal upchaté odvodňovacie dierky a nahromadila sa mi v ráme voda (2x mi zahrdzavelo hlavové kým som prišiel na príčinu, pričom stred sa kúpal vo vode).
Pokiaľ je na prvom mieste životnosť tak keramika sú IMHO vyhodené peniaze. Pretože samotný chod kvalitných oceľových ložísk v triede ABEC 5 je nerozoznateľný od hybrid keramických. Ten úžasný chod, ktorý sa predvádza na výstavách je docielený iba úpravou samotných tesnení tak aby mali čo najmenší odpor. Avšak v takom prípade neplnia svoj účel. Najväčší odpor v chode ložísk je totiž tesnenie.