lol, hedge fund manazeri z Wall Streetu zuria ked sa internet spoji a masovo skupuje akcie ktore Wall Street shortoval ...zrazu chce dokonca Wall Street regulovat trh
Chce sa mat dobre a vie ze sa nebude.
Proste taki ako Matovič su všade aj v ECB.
Miesto toho aby sme sa usktomnili stale sa tlacia peniaze teraz pre istotu do energii. Takze inflacia bude rast. Pri tej zadlzenosti dvihat uroky je velky risk.
skušal som sa uskromnit a moc mi to teda nejde preto by mala príst s tým vláda ale takú vladu nik nezvolí čo bude mat program uskromnovania sa. Takže trh to vyrieši len vlády a politici to už oddaluju niekolko rokov až do stavu ako je teraz, všetci zadlžení tak uskromnovat sa bude velmi bolestivé. Proste zvykli sme sa mat dobre.
Napr ja by som už nechcel hlinnikovy bicykel čo nieje až taký problem ako niekto nebude chciet menši dom alebo stahovat sa do bytu či predat auto a podobne.
Treba si pozriet ako rastú statne dlhopisy zadlžených krajín. Odkial sa bude financovat dlh v prípade recesie. Preto aj ecb tak dlho čaka so zvyšovaniem sadzieb už mali byt aj 6%:) ked inflacia je cez 10%. treba to prehnat cez ludí v podobe inflacie ako by mali začat krachovaŤ štáty a finančné inštitucie. Zaplatia aj doplatia to najchudobnejší a stredna vrstva.
Otázne je ako to zoberú.
"moc mi to teda nejde preto by mala príst s tým vláda ale" ... to vážne? nevieš to tak chceš autoritu čo ťa prinúti alebo ešte lepšie urobí za teba? tu už neni o čom
To by mali citat v Ecb a vo vladach lebo slovo saving nepoznaju ani slovo vyrovnany rozpocet.
Stanovene Rozpoctove pravidla su asi len ked sa eknomike dari. Teraz Matovič spravi 6% deficit na dalsi rok a nikomu to nevadi.
Ked to neviem ja tak to urcite nebudu vediet aj ostatni. Momentalne to za mna robi inflacia.
Vzdy to tak bolo,ze recesie boli sucast ekonomickeho vyvoja no ale ked 20 rokov rasties tak tazko sa chape ze pride doba ked to tak nebude.
"moc mi to teda nejde preto by mala príst s tým vláda ale" ... to vážne? nevieš to tak chceš autoritu čo ťa prinúti alebo ešte lepšie urobí za teba? tu už neni o čom
Kratkodobo deficit nie je problem. Ani tych 6%. Teraz pridu roky, ked prave ma stat pomahat a investovat. Ale nie z pozicaneho ale z nasetreneho.
Problem je, ze deficit bol stale a trvalo. A ze bol aj v case, ked ekonomika slapala ako hodinky. Takze teraz mame akurat prd. A este sa vytesujeme, ze ten nas prd neni tak velky ako susedov.
A to som prave chcel diskutovat o studii, ktora pred rokmi posudzovala vplyv QE vs. Buybacks na akciovy trh. A polemizovat o "kecoch" ako centralna banka "rozbieha rotacky" za ucelom tlacenia nekrytych penazi.
Ale ako vidim, vratme sa spat do prveho semestra a najprv by sme si mali ujasnit, co ma ECB (resp. ina centralna banka) spolocne s fiskalnou politikou statu:
Inak FED zdvihol zakladnu urokovu sadzbu na 4% aby zbrzdili inflaciu.
Tak som zvedavy, ako to bude u nas. Ci dame aj 30% inflaciu na buduci rok alebo budu krachovat zadlzene podniky a staty ked sa sadzby zdvihnu aj v eurozone.
njn, vcera aj Rolex opat zdrazoval...tam je ale aspon "vyhoda" v tom, ze sa k nim aj tak clovek nedostane ( irony off )
...a teraz tak vaznejsie...co tak vidim okolo seba, mnozstvo domacnosti ako aj firiem islo posledne roky na celkom slusny "dlh" ( ved dnes je dobre, isto bude aj zajtra )...najblizsie roky budu veru zaujimave :/
Uvidime ako bude, podla mna je sucasna inflacia primarne kvoli ponukovym sokom tak bohvie co vyssie urokove sadzby vyriesia... Maximalne asi ochladenie objemov novych uverov a zabranenie prudkeho rastu nedobytnych uverov ale ziaden zazrak to nebude (Cechom vyssie urokove sadzby zatial moc nepomohli v chladeni inflacie)
Suhlas a prave pre to, ze riesime primarne problem na ponukovej strane, nemusia sadzby ist nevyhnutne vyssie ako samotna inflacia. Dolezity je predovsetkym signal pre trhy a jeho trvanie. Psychologia je svina.
Tiez je zaujimave sledovat vyvoj inflacie v Cine, Japonsku, ale napriklad aj vo Svajciarsku. Nie je to len o energiach...
Tam sa stretáva viacej faktorov. V obehu je nezmyselne množstvo peňazí a samozrejme lacne úvery resp stalé velka chut si ludí firiem aj štátov požičiavať. Samozrejme do toho veľkorysá fiškálna politika. A svet zrejme polarizuje takže lacné zdroje a ich množstvo bude ťažšie získavať. Nezamestnanost stale nestupa a realna mzda klesla len o 5% , štát dáva dotácie na energie, extrémne sa zvyšil napr danový bonus na dieta tak nieje dôvod aby inflacia klesala. Ochladenie prišlo na realitnom trhu ale tak tam tie ceny rastli extremne rýchlo a do toho sa začali zvyšovať úroky.
double, za nejaké 2 týždne idem do ECB, napíš im svoj manifest "To by mali citat v Ecb" a ja im ho tam dám do nejakej podateľne Možno ťa potom budú pozývať aj na rokovania rady guvernérov aby si im pomohol v ťažkej dobe
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Proste taki ako Matovič su všade aj v ECB.
Miesto toho aby sme sa usktomnili stale sa tlacia peniaze teraz pre istotu do energii. Takze inflacia bude rast. Pri tej zadlzenosti dvihat uroky je velky risk.
Napr ja by som už nechcel hlinnikovy bicykel čo nieje až taký problem ako niekto nebude chciet menši dom alebo stahovat sa do bytu či predat auto a podobne.
Treba si pozriet ako rastú statne dlhopisy zadlžených krajín. Odkial sa bude financovat dlh v prípade recesie. Preto aj ecb tak dlho čaka so zvyšovaniem sadzieb už mali byt aj 6%:) ked inflacia je cez 10%. treba to prehnat cez ludí v podobe inflacie ako by mali začat krachovaŤ štáty a finančné inštitucie. Zaplatia aj doplatia to najchudobnejší a stredna vrstva.
Otázne je ako to zoberú.
Stanovene Rozpoctove pravidla su asi len ked sa eknomike dari. Teraz Matovič spravi 6% deficit na dalsi rok a nikomu to nevadi.
Vzdy to tak bolo,ze recesie boli sucast ekonomickeho vyvoja no ale ked 20 rokov rasties tak tazko sa chape ze pride doba ked to tak nebude.
Problem je, ze deficit bol stale a trvalo. A ze bol aj v case, ked ekonomika slapala ako hodinky. Takze teraz mame akurat prd. A este sa vytesujeme, ze ten nas prd neni tak velky ako susedov.
Ale ako vidim, vratme sa spat do prveho semestra a najprv by sme si mali ujasnit, co ma ECB (resp. ina centralna banka) spolocne s fiskalnou politikou statu:
Tak som zvedavy, ako to bude u nas. Ci dame aj 30% inflaciu na buduci rok alebo budu krachovat zadlzene podniky a staty ked sa sadzby zdvihnu aj v eurozone.
...a teraz tak vaznejsie...co tak vidim okolo seba, mnozstvo domacnosti ako aj firiem islo posledne roky na celkom slusny "dlh" ( ved dnes je dobre, isto bude aj zajtra )...najblizsie roky budu veru zaujimave :/
Tiez je zaujimave sledovat vyvoj inflacie v Cine, Japonsku, ale napriklad aj vo Svajciarsku. Nie je to len o energiach...